Za pripremu ukusnih keksa ne treba vam mnogo vremena niti namirnica. Štoviše, većinu sastojaka već vjerojatno imate u svojoj smočnici i hladnjaku.

Jednostavna glazura od šećera u prahu bit će sjajan kontrast sočnim keksima od limuna. U receptu upotrijebite limunovu koricu samo ako imate na raspolaganju organski uzgojene plodove.

Da biste pripremili ove kekse bit će vam potrebno sveukupno 20-ak minuta. Ispeći ćete ih, pak, za otprilike 10 do 12 minuta.

Sastojci:

Sastojci za kekse:

  • 240 g brašna
  • 230 g maslaca
  • 150 g bijelog šećera
  • 1 jaje
  • 1 žlica naribane limunove korice
  • ½ čajne žličice praška za pecivo

Sastojci za glazuru:

  • 170 g šećera u prahu
  • 2 žlice limunova soka
  • 1 žlica vode
  • prstohvat soli

Priprema:

  1. Zagrijte pećnicu na 180 Celzijevih stupnjeva. Prekrijte lim za pečenje s papirom za pečenje i stavite sa strane.
  2. Napravite kekse: u mikseru izmiksajte omekšani maslac i šećer dok ne dobijete glatku smjesu. Dodajte jaje i limunovu koricu i nastavite miksati. Postupno ubacite brašno i prašak za pecivo. Miksajte dok se svi sastojci ne povežu.
  3. Dobiveno tijesto podijelite na manje kuglice – jedna žlica tijesta bit će dostatna za jedan keks. Svaku kuglicu stavite na papir za pečenje i spljoštite je.
  4. Ovako pripremljene kekse stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu na oko 10 do 12 minuta.
  5. Ohladite ih do kraja.
  6. Napravite glazuru: šećer u prahu pomiješajte s limunovim sokom, vodom i malo soli. Miješajte dok ne dobijete glatku smjesu. Glazuru stavite preko ohlađenih keksa i poslužite. Dobar tek!

10 najfinijih recepata za božićne kekse i sitne kolače iz europskih kuharica Grčki keksi melomakaroni Slatki poljski keksi kolazcki Danski keksi od maslaca +2 Kuglice od marcipana i kakao praha marzipankartoffeln

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju