Da biste pripremili ukusno i zasitno jelo, ne treba vam mnogo sastojaka – ne morate čak ni potrošiti puno novca. Ovog tjedna odabrali smo recepte za jela koja možete pripremiti po prijateljskim cijenama, bez previše vremena provedenog u kuhinji. 

Ponedjeljak – Kremasto varivo od graha

Jednostavan i cjenovno prihvatljiv ručak može se napraviti od relativno malo novca. Ovo kremasto varivo od graha najbolji je dokaz tomu. Dio kuhanog graha izblendajte u sjeckalici, a dio ostavite u prirodnom obliku. Na taj način varivo će dobiti kremastu teksturu. Poslužite ga s kriškom domaćeg kruha.

Jaja s pestom Jaja s pestom (Foto: Shutterstock)

Utorak – Pečena jaja s pestom

Jaja s pestom prije nekoliko godina bila su viralni hit na društvenim mrežama. To ne čudi s obzirom na to da je riječ o vrlo jednostavnom, a ukusnom jelu za koje su vam potrebne samo dvije namirnice – jaja i kupovni pesto genovese. Pesto, dakako, možete napraviti i sami, ali ako želite uživati u obroku od samo dviju namirnica, upotrijebite kupovni. Ovdje je i recept.

Srijeda – Tjestenina s krumpirom

Na našim prostorima jede se grenadir marš – kombinacija kuhanog krumpira, tjestenine, luka, slanine i začina, dok Talijani i danas uživaju u sličnom jelu – pasti e patate. Kao što ime daje naslutiti, jelo je to koje spaja tjesteninu i krumpir, a dodatnu dozu slasnosti daje joj sir. Evo kako se sprema.

Pita s tikvicama Pita s tikvicama (Foto: Shutterstock)

Četvrtak – Pita od tikvica i sira

Lagana pita s tikvicama i posnim sirom idealan je obrok za bilo koji dan, a pogotovo onda kada vam se ne da previše vremena provesti u kuhinji. U ovome receptu osvojilo nas je to što s pitom ima malo posla, a puno užitka.

Pita s tikvicama Pita s tikvicama (Foto: Shutterstock)

Petak – Riba pečena u soli

U soli se može peći bilo koja vrsta ribe, no najviše smisla ima ako tako pripremite velike komade ribe (teže od kilograma). Ne brinite se, sol oko ribe neće ući u njezino meso – naprotiv, okus će biti božanstven. Evo što trebate napraviti.
 

Subota – Stir fry s pilećim zabatkom

Dosadila su vam pileća prsa i hrana bez okusa? Isprobajte ovaj brzinski stir fry s otkoštenim pilećim zabatakom. Zabatak je najukusniji i najsočniji dio pileta. Kada se sljubi s dobrom marinadom i/ili umakom, pretvara se u kulinarski spektakl.

Brownie Brownie (Foto: Shutterstock)

Nedjelja – Brownie od samo dvaju sastojaka

Zrela banana i čokolada za kuhanje jedini su sastojci tog finog kolača koji mogu napraviti i najveći amateri u kuhinji. Banana se i inače često koristi u slastičarstvu umjesto jaja zbog toga što jako dobro povezuje. Koristite vrlo zrele banane i ispasirajte ih štapnim mikserom ili u blenderu kako biste dobili kremu bez komadića. Evo što morate učiniti.

Chef Mario Mihelj otkrio recept za brutalno dobru marinadu za meso Kako marinirati meso? - 2 Kako marinirati meso? - 1 Kako marinirati meso? - 3 +1 Kako marinirati meso? - 4