Imamo sjajan recept za složenac od patlidžana za koji vam treba tek 20 minuta truda, a onda imate čitav sat za predah dok pećnica odrađuje svoj dio posla.

U trendu EastLink - 3 Pošto soba? "Prijevara" teška 744 tisuća eura: Hotel u kojemu nitko nikada nije uspio rezervirati sobu Ghazipur - 3 Otrovni smrad Ne prestaje rasti: Planina smeća koja truje milijune ljudi svake godine naraste za 10 metara Šetnica kroz Kanal sv. Ante - 2 Kao iz bajke Četiri i pol kilometra ljepote: Put na kojem se spajaju grad i more, priroda i povijest

Patlidžani, rajčica, ricotta i parmezan zbrojeni daju prepoznatljiv okus ljeta kojeg se nećete moći zasiti i o kojem ćete maštati u dugim zimskim noćima. Dobar tek!

Složenac od patlidžana - sastojci:

  • 3 patlidžana
  • maslinovo ulje
  • 720 ml pasirane rajčice
  • 2 žlice svježih listova origana, nasjeckanih
  • 2 čajne žličice svježih listova bosiljka, nasjeckanih
  • 400 g svježeg ricotta sira
  • 155 g ribanog parmezana, podijeljeno (100 g + 55 g)
  • 3 jaja
  • sol
  • svježe mljeveni papar

Složenac od patlidžana - priprema:

  1. Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva.
  2. Uklonite krajeve patlidžana i narežite ih na tanke ploške po dužini, debele oko 5 milimetara.
  3. Posložite kriške patlidžana na lim za pečenje obložen papirom za pečenje. Možda ćete trebati koristiti dva lima ili peći patlidžane u dva navrata.
  4. Pokapajte ih maslinovim uljem i začinite solju i svježe mljevenim paprom. Pecite 25 minuta, a zatim izvadite iz pećnice i ostavite sa strane.
  5. U zdjeli pomiješajte pasirane rajčice, 1 žlicu origana i 2 čajne žličice bosiljka.
  6. U drugoj zdjeli pomiješajte ricottu, 100 grama parmezana, jaja i preostali origano (1 žlicu). Ostavite sa strane.
  7. U posudu za pečenje dimenzija 23 × 33 cm složite jedan sloj patlidžana, jedan sloj umaka od rajčice i jedan sloj smjese od sira. Ponovite s još jednim slojem patlidžana, umaka od rajčice i završite smjesom od sira. Pospite preostalim parmezanom (50 g).
  8. Pecite 30 minuta ili dok sir ne postane zlatno-smeđe boje. Izvadite iz pećnice, malo ohladite, a zatim narežite.

Kako prepoznati pravi med? Stvari na koje treba pripaziti prije kupovine Med Med - 3 Med - 2 +0 Med - 1