Iako se i kod nas već dugo mogu kupiti najrazličitija brašna, nekako se po inerciji odlučujemo gotovo uvijek za bijelo pšenično brašno. Pirovo, rižino ili zobeno brašno puno ćemo rjeđe naći u smočnicama, a slično je i s brašnima od mahunarki. Slanutkovo, sojino, brašno od graška, crvene leće ili od crnog graha vrlo su zdrava brašna i sadrže gomilu proteina.

U trendu Alžir - 3 Bagatela! Ručak 3 eura, kava 30 centi: Mediteranska zemlja iznimne ljepote koja turistima prolazi ispod radara Kućica Noni za robinzonski odmor na Krku, Airbnb - 3 Usred šume 15 minuta hoda do prve plaže: Ova kućica na Krku prava je oaza mira Vranjic nazivaju Malom Venecijom Podijelilo mišljenja Znate li gdje se nalazi hrvatska "Mala Venecija"? Pitanje koje je izazvalo pobunu u komentarima na našem portalu

Slanutkovo brašno često se koristi u indijskoj kuhinji, bilo za pripremu povrća uvaljanog u brašno, bilo za poznate indijske palačinke - besan. S ovim je brašnom jednostavnije raditi nego s drugim brašnima od mahunarki, pa se bez straha možete upustiti u pripremu ovih ukusnih palačinki nadahnutih mirisima Indije, za koje smo pronašli odličan recept na www.krenizdravo.hr. Punjenje ovisi isključivo o vašoj mašti.

Palačinke od slanutkova brašna mogu poslužiti i kao zamjena za tortilje, a možete ih pripremiti i u slatkoj verziji.

Na ovoj poveznici naučit ćete kako. 

Sastojci za slane palačinke od slanutkova brašna:

  • 1 šalica slanutkova brašna
  • pola čajne žličice praška za pecivo
  • 2 žlice maslinova ulja
  • pola čajne žličice soli
  • pola čajne žličice kumina
  • pola čajne žličice kurkume
  • pola šalice vode

Priprema slanih palačinki od slanutkova brašna:

  1. U jednoj posudi pomiješajte suhe sastojke – slanutkovo brašno, začine, sol i prašak za pecivo.
  2. U suhe sastojke dodajte vodu i maslinovo ulje postupno i uz miješanje, kako biste spriječili nastajanje grudica.
  3. Na tavi zagrijte ulje te žlicu do dvije smjese.
  4. Pecite palačinke sa svake strane oko 2 do 3 minute, dok ne poprime zlatnu boju.
  5. Palačinke punite povrćem po izboru te kuhanim jajima, tunom ili komadićima piletine.