Iako se trendovi u prehrambenom svijetu mijenjaju gotovo jednakom brzinom kao i oni u modnom, jedno je uvijek sigurno – na vrhu popisa namirnica za najzdravija i najukusnija jela, uvijek je piletina. O pilećem mesu zna se manje-više sve... No, vrijedi ukratko ponoviti: piletinu trebamo jesti ponajviše zbog proteina. Pileće meso izvrstan je izvor čistog nemasnog proteina koji je ključan za rast i razvoj mišića. Istovremeno sadrži jako malo masnoća pa je stoga saveznik i svima koji žele smršavjeti ili održati zdravu tjelesnu težinu. Lako probavljiva, piletina je važna i za zdravlje srca, jačanje metabolizma, a sadrži i za zdravlje iznimno bitne vitamine B-kompleksa te cink, fosfor i kalcij. Međutim, nije svejedno kakvu piletinu kupujemo i jedemo jer svaka piletina nije ista.

U mnoštvu informacija o tome što zapravo jedemo te koji je stvarni sastav, kvaliteta i porijeklo hrane koju stavljamo na stol, nije se lako snaći. Većina ljudi danas nije ni svjesna izloženosti genetski modificiranoj, GM hrani. Uvriježeno je mišljenje da takva hrana dovodi do pojave alergija, otpornosti na antibiotike, ali i mogućih promjena imunološkog sustava.

Uz već prepoznatu iznimnu kvalitetu mesa koje u roku od maksimalno 24 sata stiže na police trgovina diljem zemlje, Vindija je na tržište prva i zasad jedina lansirala domaće GMO-free proizvedeno pileće i pureće meso. Riječ je o mesu koja se uzgaja na modernim, hrvatskim farmama te u čijem se uzgoju koriste isključivo prirodne žitarice iz poznatih izvora našeg okruženja. Certifikat GMO-free jamči uzgoj na prehrani koja ne sadrži genetski modificiranu soju, kukuruz i ostale sastojke.

Time je Vindija, sukladno EU propisima o GMO proizvodnji, postala prva službeno certificirana tvrtka u Hrvatskoj.

Ono što jedemo i unosimo u organizam zaista je bitno. Uz okus, prednost bismo trebali dati provjereno domaćim i zdravim namirnicama i proizvodima koji sadrže isključivo prirodne sirovine.

Osim što se lako priprema i brzo je gotovo, za fino i domaće GMO-free meso Cekin postoji pregršt maštovitih i slasnih recepata. Evo nekoliko nama najdražih kojima ne možemo odoljeti:

Lizalice od krilaca: Recept za ljepljivo savršenstvo na koje se lako navući

Ostalo od ručka, idealno za brunch: Salata od piletine gotova u 15 minuta

Omiljeno meksičko jelo za lijena prijepodneva i gladna usta

Idealni za mamurluk: Hrskavi pureći štapići u kukuruznim pahuljicama

Friške informacije o našem Brunchyju saznajte na službenoj stranici.

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju