U Bibinjama, malom mjestu kraj Zadra, smjestila se konoba koja nudi dobar odnos cijene i kvalitete. Lokacija je divna, do mora je udaljenost tek 20-ak metara, a hrana, iako nije vrhunska i ponešto bi moglo biti i bolje – sasvim je okej i neće vam biti žao kad se dignete od stola.

U konobu smo naletjeli krajem rujna, a, srećom, uhvatili smo dan kad je živa u termometru pokazivala 25 stupnjeva. Mjesta je na prilično velikoj terasi (koju sačinjavaju drvene klupe i veliki stolovi) bilo i više no dovoljno, pa smo izabrali jedan od stolova i sjeli.

Konobar se stvorio brzo, a valja ga odmah pohvaliti i za cjelokupnu uslugu – dovoljno je brz i prisutan, a ni u jednom trenutku – napadan. Pogledom na jelovnik odlučili smo se uzeti riblju platu za dvoje, crni rižoto i porciju lignji. I da se nađe, dodali jedan pomfrit sa strane.

Ribar Jere - 5 Ribar Jere - 5 (Foto: Vedran Jurić)

Hrana se priprema na velikim vanjskim gradelama, tako da, ako ste znatiželjni, možete poviriti kako to izgleda. Nakon 20-ak minuta na stol nam stižu naša jela. Na prvu sve to izgleda okej, iako sam dojma da bi ponajprije prilozi mogli biti izdašniji. Naime, zastupljenost morskih plodova na plati sasvim je u redu, ali porciju blitve i krumpira koji dolaze također na plati – valjalo bi pojačati. Isto se odnosi i na porcije liganja, gdje se blitva i krumpir - "skrivaju".

Plata za dvoje sadrži – oradu, brancina, lignju, malo prženih liganja, malo dagnji, odrezak tune i dva škampa. Dakle, za dvoje i više no dovoljno, ne štedi se. Ribe su dobro pečene i fine, dagnje također (iako tu fali toć), odrezak tune je korektan, a i škampi su u redu. Lignje su, nažalost, "nagrađene" s malo previše soli, što je bio slučaj i s posebnom porcijom liganja.

Ribar Jere - 4 Ribar Jere - 4 (Foto: Vedran Jurić)

Crni rižoto kolegi je bio slan, no meni sasvim dobar i izdašan. Jelu smo ukupno pridružili i 4 čaše vina te dvije Cole, a po završetku obroka kod nas se stvorio konobar i uz riječi "a ovo na račun kuće" donio četiri fine višnjevače. Takva je praksa lijep znak pažnje i valja je pozdraviti.

Sveukupni ceh za nas četvero iznosio je 103 eura, što je za plodove mora s direktnim pogledom na samo more sasvim dobra cijena. Tako da ako vas put nanese u Bibinje, kod Ribara Jere naći ćete finu hranu po razumnim cijenama.

(Ne)otkriveni dragulj Gorskog kotara: Obiteljski restoran u kojem se iznenađujuće dobro jede Restoran Eva u Lokvama - 5 Restoran Eva u Lokvama - 7 Restoran Eva u Lokvama - 4 +6 Restoran Eva u Lokvama - 3

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju