• Hrana i piće
  • Putovanja
  • Aktualno
  • Zanimljivosti
  • Škola kuhanja
  • Želim više
  • Preporuke
Upravljaj obavijestima

Prati nas

  • Impressum
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti
  • Politika o kolačićima
close image
  • Dnevnik.hr
  • Vijesti
  • Sport
  • Showbizz
  • Lifestyle
  • Tech
  • Zdravlje
  • Biznis
  • Zabava
  • Teen
  • Tv
Hrana i piće #kamo sjesti

(Ne)otkriveni dragulj Gorskog kotara: Obiteljski restoran u kojem se iznenađujuće dobro jede

Na jelovniku dominiraju jela od tradicionalnih goranskih sastojaka poput mede, veprića i jelena, pastrva i žaba, domaćih vrganja, ali i slastica zaokruženih borovnicama i drugim šumskim voćem pripremljenih i prezentiranih na moderan način.
Punkufer avatar placeholder
Snježana Levar 18.09.2024 10:25 komentari
viber Created with Sketch.
Restoran Eva u Lokvama - 8
Restoran Eva u Lokvama - 8 (Foto:Nikola Zoko)

Galerija Restoran Eva u Lokvama - 5 6 Unutrašnjost restorana Eva u Lokvama 6 Chef Šubat polaže mnogo pažnje i na serviranje jela 6 Restoran Eva u Lokvama - 3 6

U trendu Rakija Vatrena voda Rakija "liječi sve bolesti": 5 stvari koje niste znali o najpopularnijem piću s Balkana Castagnole Venecijanske fritule Castagnole: Božanski recept za fritule na talijanski način Suloszowa - 4 Hit na društvenim mrežama Mjesto u kojem svi žive uz istu ulicu dugu 9 kilometara

Gorani znaju da se u restoranu Eva u Lokavama odlično jede – ostatak Hrvatske, ali i Europe tek u posljednjih nekoliko godina otkriva tu činjenicu. Priznat ćemo, i punkufer kasno pali. Tek smo nedavno spoznali tajne njegove kuhinje.

Iznenađenje je uslijedilo samo zato što nismo očekivali tako uzbudljivu kulinarsku priču skrivenu iza tradicionalnog pročelja tog obiteljskog restorana smještenog na adresi Gorski raj 4, a za koju je zaslužan glavni chef Mario Šubat.

Restoran je to koji nosi ime prema Marijevoj noni Evi, a koji je njegov nono Vilim otvorio 2005. godine – iz dosade u mirovini. Kada je Mario preuzeo restoran 2018. godine, tradicionalna goranska kuhinja dobila je moderni zaokret.

Unutrašnjost restorana Eva u Lokvama Unutrašnjost restorana Eva u Lokvama (Foto: Nikola Zoko)

Chef Šubat mnogo pažnje posvećuje kvaliteti i svježini namirnica, a koje nabavlja od provjerenih dobavljača iz Gorskog kotara.

"Jelovnik se mijenja četiri do pet puta godišnje ovisno o dostupnim sastojcima", otkriva.

Na njemu će dominirati jela od tradicionalnih goranskih sastojaka poput mede, veprića i jelena, pastrva i žaba, domaćih vrganja, ali i slastica zaokruženih borovnicama i drugim šumskim voćem pripremljenih i prezentiranih na moderan način.

"Najbolji jelen koji sam ikad jela"

"Svaki put kad ovdje dođem, hrana je sve bolja i bolja", otkriva nam mlada dama iz Delnica koju smo tog kišnog popodneva zatekli u restoranu Eva.

Biftek od jelena na posteljici od restanog krumpira s prženim lukom i umakom od šljive i crvenog vina Biftek od jelena na posteljici od restanog krumpira s prženim lukom i umakom od šljive i crvenog vina (Foto: Nikola Zoko)

I njezina prijateljica iz Zagreba bila je oduševljena stanjem na tanjuru i pokušavala pronaći odgovarajući kompliment dok je uživala u bifteku od jelena na posteljici od restanog krumpira i prženog luka te s preljevom od šljiva i crnog vina.

"Ovo je najbolje jelo od jelena koje sam ikad probala. Meso je tako mekano i sočno, nevjerojatno", priznala nam je.

Pitate li chefa Marija što treba kušati u njegovu restoranu, spremno će odgovoriti - pljeskavicu od tri vrste divljači. "To jelo nam je stvarno hit", kaže nam majstor kuhinje, koji je zanat tesao u crikveničkim i zagrebačkim restoranima.

U restoranu je iznimno popularna i gril plata Eva, na kojoj se nalazi odresci, ražnjići i kobasice od divljači s kroketima, povrćem na žaru, lovačkim kruhom, umakom od borovnica i umakom od gljiva.

Ima nešto i za vegane

"Najgore recenzije smo dobili od ljudi koji nisu uspjeli ništa pojesti u restoranu. Pojavili su se bez prethodne rezervacije, a onda naljutili kada nisu dobili mjesto", priznaje nam chef Mario.

Chef Šubat polaže mnogo pažnje i na serviranje jela Chef Šubat polaže mnogo pažnje i na serviranje jela (Foto: Nikola Zoko)

Restoran je otvoren od srijede do nedjelje i ima oko 110 raspoloživih mjesta. Ako želite ovdje jesti, obavezno se najavite tjedan ili dva ranije. Ako pritom priznate da ne jedete meso (ribu ili sir), kao autorica ovih redaka, a dolazite u restoran poznat po jelima od divljači s drugim mesojedima – ne brinite, nitko vas neće ismijati.

Štoviše, za vas će se izvrsno pobrinuti.

Dok vaši kolege uživaju u pašteti od junećih iznutrica i divljači, vama će možda biti serviran humus s paprikom na tostiranom kruhu s domaćim ukiseljenim ljubičastim lukom.

Umjesto odrezaka od divljači mogli biste probati divne zapečene tikvice punjene rajčicom, bijelim grahom i kukuruzom na kremi od gljiva i bademova mlijeka koje krase uzbudljiva teksturalna igra (i zadivljujući udio bjelančevina biljnog porijekla netipičan za restorane kojima veganska jela nisu sastavni dio ponude).

Palačinke punjene sladoledom od vanilije s umakom od šumskog voća i crumbleom od lješnjaka Palačinke punjene sladoledom od vanilije s umakom od šumskog voća i crumbleom od lješnjaka (Foto: Nikola Zoko)

Možda iz zdravstvenih razloga ne možete uživati u domaćim palačinkama punjenima sladoledom od vanilije te posluženima s umakom od šumskog voća i crumbleom od lješnjaka, no chef Mario napravit će vam dostojnu voćnu alternativu u kojoj ćete istinski uživati, pa čak izazvati i ljubomoru svejeda.

Znamo što ćete htjeti raditi cijelo ljeto: Izleti u Gorski kotar u kojima ćete pobjeći od gužvi i vrućina Ljeto u Gorskom kotaru - 18 Ljeto u Gorskom kotaru - 17 Ljeto u Gorskom kotaru - 16 +13 Ljeto u Gorskom kotaru - 15

  • #kamo sjesti
  • #gdje jesti
  • #punkufer preporuka
  • #Restoran
  • #eva
  • #lokve
  • #gorski kotar
  • #divljač
viber Created with Sketch.
inspirativno najčitanije
Jelo za peticu: Recept za krpice sa zeljem s "tajnim sastojkom" koji Talijani obožavaju
Recept dana
Jelo za peticu nježno za budžet: Recept za krpice sa zeljem s "tajnim sastojkom" koji Talijani obožavaju
"Najljepši europski grad u koji nitko ne ide": Ljepotan koji ima 12 rijeka, 21 otok i stotine patuljaka...
Za svačiji džep
"Najljepši europski grad u koji nitko ne ide": Ljepotan koji ima 12 rijeka, 21 otok i stotine patuljaka...
Brzo, kremasto i neodoljivo: Recept za njoke s gljivama i plavim sirom
Za 20 minuta
Brzo, kremasto i neodoljivo: Recept za njoke s gljivama i sirom
Najbolje vrijeme za posjeti Vranici: Pogledajte fotografije koje zovu na resetiranje u tišini prirode
Nevjerojatna ljepota
Najbolje vrijeme za posjeti Vranici: Pogledajte fotografije koje zovu na resetiranje u tišini prirode
Slatki doručak ili "običan" desert: Recept za brze muffine s bananom
Jednostavno
Slatki doručak ili "običan" desert: Recept za brze muffine s bananom
7 recepata koji dokazuju da skromna i jednostavna jela mogu biti pun pogodak
Tjedni jelovnik
7 recepata koji dokazuju da skromna i jednostavna jela mogu biti pun pogodak
Rakija "liječi sve bolesti": 5 stvari koje niste znali o najpopularnijem piću s Balkana
Vatrena voda
Rakija "liječi sve bolesti": 5 stvari koje niste znali o najpopularnijem piću s Balkana
Castagnole: Božanski recept za fritule na talijanski način
Venecijanske fritule
Castagnole: Božanski recept za fritule na talijanski način
Njemački gradić iz bajke čiju je slobodu sačuvao pijani gradonačelnik, a Disney ga je doslovno precrtao
Ponos Bavarske
Njemački gradić iz bajke čiju je slobodu sačuvao pijani gradonačelnik, a Disney ga je doslovno precrtao
Titula jednog od najljepših sela na svijetu donijela im je samo probleme: "Više nemamo privatnosti, a turisti ništa ne troše"
Filmski ugođaj
Titula jednog od najljepših sela na svijetu donijela im je samo probleme: "Više nemamo privatnosti, a turisti ništa ne troše"
Na dva sata od Zagreba: Toplo jezero u kojem je osobit gušt kupati se zimi
Najveće u Europi!
Sat vremena od granice: Toplo jezero u kojem je osobit gušt kupati se zimi
Pizzerija o kojoj se priča: Novo hit-mjesto koje se otvorilo na zagrebačkoj Knežiji
Sretna četrnajstica
Pizzerija o kojoj se priča: Novo hit-mjesto koje se otvorilo na zagrebačkoj Knežiji

Nastavi čitati

Ne propustite ni ovo
vijesti
Nevrijeme u Italiji izazvalo poplave: Furlanija pod vodom, ljudi na krovovima čekaju evakuaciju
ima i nestalih
VIDEO Izvanredno stanje u susjednoj zemlji: 300 ljudi evakuiraju helikopterima!
Uhićenje po nalogu USKOK-a u Zagrebu
član zločinačkog udruženja
Akcija policije i USKOK-a u Zagrebu: Procurilo tko je uhićen
Tjedan pojačanog nadzora kamiona i autobusa: Policija posebnu pozornost posvećuje vozilima za prijevoz djece
ROADPOL
Od danas velika akcija prometne policije u cijeloj zemlji: Evo koga će posebno kontrolirati
show
Deni Karadža u osmoj epizodi showa Supertalent
''meni si 10/10''
Poslušajte što je to rasplakalo Maju Šuput: ''Zabio si mi nož u srce!''
Kako je Laura Gnjatović izgledala prije pet godina?
pogled unatrag
Pogledajte kako je naša misica izgledala prije pet godina, sad je jasno zašto slovi za favoritkinju
Zbog koncerta benda ''The Offspring'' u Zagrebu su se stvorili redovi i po kiši
a nije thompson
Zbog čijeg su se koncerta u Zagrebu stvorili redovi za ulaznice i po kiši?
zdravlje
Kad probava stane: Što piti da se tijelo opet pokrene?
Pokrovitelj Donat
Kad probava stane: Što piti da se tijelo opet pokrene?
7 namirnica bogatih proteinima koje žene starije od 50 godina trebaju jesti svaki tjedan
Za očuvanje mišićne i koštane snage
7 namirnica bogatih proteinima koje žene starije od 50 godina trebaju jesti svaki tjedan
Visoko osjetljivo dijete: 12 znakova koji otkrivaju da imate malo empatično čudo
Piše psihologinja
Visoko osjetljivo dijete: 12 znakova koji otkrivaju da imate malo empatično čudo
zabava
Medvjed im ušetao u kuću, ali nije bio spreman na ovakav otpor
Čovječe…
Medvjed im ušetao u kuću, ali nije bio spreman na ovakav otpor
Ovakva kupaonica postoji samo u Bosni! Pogledajte neuobičajeni dizajn
Dosjetljivo
Ovakva kupaonica postoji samo u Bosni! Pogledajte neuobičajeni dizajn
Provela noć kod partnera pa počela primjećivati neobične detalje
Zanimljivo
Provela noć kod partnera pa počela primjećivati neobične detalje
tech
NASA-ino superračunalo provelo 400.000 simulacija i sve upućuju na istu godinu u kojoj će Zemlja biti uništena
Sad znamo i to
NASA-ino superračunalo provelo 400.000 simulacija i sve upućuju na istu godinu u kojoj će Zemlja biti uništena
Otkriven ključ trajnih simptoma dugog COVID-a
Pronađen u krvi pacijenata
Otkriven ključ trajnih simptoma dugog COVID-a
Trebamo li puniti mobitele na 100 posto? Evo što kažu stručnjaci
Dobro je znati
Trebamo li puniti mobitele na 100 posto? Evo što kažu stručnjaci
sport
VIDEO Hrvatska velikim preokretom slavila u Crnoj Gori i sad čeka ždrijeb SP-a!
POGLEDAJTE GOLOVE
VIDEO Hrvatska velikim preokretom slavila u Crnoj Gori i sad čeka ždrijeb SP-a!
Pogledajte što je cnogorski policajac napravio kada se ispred njega pojavio Zlatko Dalić
hns objavio
Pogledajte što je cnogorski policajac napravio kada se ispred njega pojavio Zlatko Dalić
NFL zvijezda Kris Boyd u kritičnom stanju nakon pucnjave
Policija objavila snimke
Drama u centru New Yorka: Zvijezda u kritičnom stanju nakon pucnjave
tv
U dobru i zlu: Lošim iznenađenjima nema kraja – što će sve poći po zlu ne propustite saznati u novim epizodama serije "U dobru i zlu"
U DOBRU I ZLU
Lošim iznenađenjima nema kraja – što će sve poći po zlu ne propustite saznati u novim epizodama serije "U dobru i zlu"
Supertalent: Audicijski nastup u dvanaestoj sezoni Supertalenta - Marina Godanj
KAKVA PJESMA!
Noćas nas je boljela duša, ali ju je Marina izliječila svojim nastupom!
Kumovi: Prežalio je i majku i oca, ali njega neće
KUMOVI
Prežalio je i majku i oca, ali njega neće
putovanja
Rakija "liječi sve bolesti": 5 stvari koje niste znali o najpopularnijem piću s Balkana
Vatrena voda
Rakija "liječi sve bolesti": 5 stvari koje niste znali o najpopularnijem piću s Balkana
Castagnole: Božanski recept za fritule na talijanski način
Venecijanske fritule
Castagnole: Božanski recept za fritule na talijanski način
Titula jednog od najljepših sela na svijetu donijela im je samo probleme: "Više nemamo privatnosti, a turisti ništa ne troše"
Filmski ugođaj
Titula jednog od najljepših sela na svijetu donijela im je samo probleme: "Više nemamo privatnosti, a turisti ništa ne troše"
novac
Nije više za život: Smrtonosno zagađenje u metropoli godišnje odnese više od 17.000 života
Grad koji ubija
Nije više za život: Smrtonosno zagađenje u metropoli godišnje odnese više od 17.000 života
Von der Leyen pozvala zemlje EU-a na 135 milijardi eura potpore Ukrajini: "Ne postoje jednostavna rješenja”
raste pritisak
Von der Leyen pozvala zemlje EU-a na 135 milijardi eura potpore Ukrajini: "Ne postoje jednostavna rješenja”
Ovo su milijarderi koji stoje iza carstva izgrađenog na jednostavnom, ali revolucionarnom izumu – šlagu bez mlijeka
Slatki imperij
Ovo su milijarderi koji stoje iza carstva izgrađenog na jednostavnom, ali revolucionarnom izumu – šlagu bez mlijeka
lifestyle
Ulična moda Zagreb u minici i visokim čizmama
I ženstvene čizme
Prva minica zagrebačke špice: Kombinacija s tankim najlonkama koju je teško ne primijetiti
Sanja Musić Milanović u metalik suknji i uskom kožnjaku
Izdanje za kazalište
Sanja Musić Milanović: Fantastična suknja uz koju uski kožnjak pristaje baš zakon
Hlače od samta su veliki trend ove sezone
GLASAJTE U ANKETI
Tople hlače hit su ove jeseni - hoćete li ih nositi? Pronašli smo i 10 modela koji bi vam se mogli svidjeti
sve
VIDEO Hrvatska velikim preokretom slavila u Crnoj Gori i sad čeka ždrijeb SP-a!
POGLEDAJTE GOLOVE
VIDEO Hrvatska velikim preokretom slavila u Crnoj Gori i sad čeka ždrijeb SP-a!
Deni Karadža u osmoj epizodi showa Supertalent
''meni si 10/10''
Poslušajte što je to rasplakalo Maju Šuput: ''Zabio si mi nož u srce!''
Ulična moda Zagreb u minici i visokim čizmama
I ženstvene čizme
Prva minica zagrebačke špice: Kombinacija s tankim najlonkama koju je teško ne primijetiti
Restoran Paris u Rijeci - 3
Paris

Riječki restoran u kojem se odlazi na pečenu teletinu i janjetinu: Porcije su obilne, a meni s juhom i palačinkama košta 30 eura

U porciju ide 400 grama pečenog mesa, a koje se servira s dvostruko termički obrađenim krumpirom – gomoljasti plodovi se prvo skuhaju, a potom kratko zapeku u krušnoj peći. NASTAVI ČITATI

Vezani sadržaj

 
Upravljaj obavijestima
© Punkufer
  • Impressum
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti
  • Politika o kolačićima

404image

Želiš li prvi saznati
za povoljne aviokarte

Pripremi putovnicu
i prijavi se na naš newsletter
jer uskoro polijećemo ;)

Please don't insert text in the box below!
close