• Hrana i piće
  • Putovanja
  • Aktualno
  • Zanimljivosti
  • Škola kuhanja
  • Želim više
  • Preporuke
Upravljaj obavijestima

Prati nas

  • Impressum
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti
  • Politika o kolačićima
close image
  • Dnevnik.hr
  • Vijesti
  • Sport
  • Showbizz
  • Lifestyle
  • Tech
  • Zdravlje
  • Biznis
  • Zabava
  • Teen
  • Tv
Hrana i piće #punkufer preporuka

Restoran Waldinger: Janjeća koljenica osječkog bisera koja se topi u ustima

Mekana poput duše, janjeća koljenica restorana Waldinger pravi je osječki dragulj koji već u prvom zalogaju sažima sve okuse Slavonije uz dašak suvremenosti. Svratili smo do njih kako bismo uživo doživjeli fuziju tradicionalnog i modernog i otkrili što se još sve kod njih fino kuha.
Punkufer avatar placeholder
Nova Studio 4.04.2023 09:25 komentari
viber Created with Sketch.
Janjeća koljenica
Janjeća koljenica (Foto:Nova Studio / Pavao Bobinac)

Galerija Miroslav Sili 13 Restoran Waldinger 13 Berislav Mlinarević 13 Miroslav Sili 13

U trendu Rakija Vatrena voda Rakija "liječi sve bolesti": 5 stvari koje niste znali o najpopularnijem piću s Balkana Castagnole Venecijanske fritule Castagnole: Božanski recept za fritule na talijanski način Suloszowa - 4 Hit na društvenim mrežama Mjesto u kojem svi žive uz istu ulicu dugu 9 kilometara

Restoran Waldinger smjestio se u samom srcu grada Osijeka, a već s vrata jasno je da je riječ o posebnom restoranu u kojem se pazi na svaki detalj. U svojem su ambijentu jednako tradicionalni kao i moderni, a isto se očituje i u njihovu jelovniku.

''Prije 16 godina počeli smo raditi s kreativnom kuhinjom, a cilj nam je bio biti ispred svih tih nekadašnjih viđenja, biti drukčiji u smislu izmjene jelovnika, sadržaja jelovnika, jela koja su sezonska, jela koja su suvremenijeg oblika. No uvijek gledamo da to bude nekako izvorno, autohtono, slavonsko u nekom okruženju grada Osijeka'', rekao je Berislav Mlinarević.

U svojem izboru jela vrlo su široki, pa se na njihovu meniju može pronaći cijela paleta mesnih jela, od sporo pečenog svinjskog odreska s pečenom paprikom, fondantom od krumpira i domaćom majonezom do lagano pečenih pačjih prsa u umaku od naranče i domaćim njokima. Ipak, s obzirom na to da se nalazimo u Slavoniji, nadali smo se isprobati nešto karakteristično za taj kraj i nismo ostali razočarani.
chef Miroslav Sili chef Miroslav Sili (Foto: Nova Studio / Pavao Bobinac)
''Danas će na repertoaru biti predstavljena janjeća koljenica, jelo koje predstavlja lokalnu kuhinju, regiju i jelo koje je najpopularnije u široj Hrvatskoj'', rekao je Berislav.

''Uz janjeću koljenicu poslužit ćemo mladi krumpir, kojega sad ima, mladi luk i pire od celera. Odlučili smo se za to jer se nalazimo u Slavoniji, koja je obilata s mesom i povrćem, a i vrijeme je Uskrsa pa smo u skladu s time pripremili janjetinu'', nadovezao se Miroslav Sili, chef restorana Waldinger.

Slasna janjetina koja se kod nas tradicionalno priprema baš za Uskrs, a koju su nam pripremili u Waldingeru prvotno se pacala u marinadi od senfa i najfinijih začina, a potom nekoliko sati pekla u pećnici kako bi svaki njezin djelić bio mekan kao putar. Sočna janjeća koljenica koja se topi u ustima poslužena je na posteljici od celera koja odlično nadopunjuje taj fantastični komad mesa. S dolaskom proljeća u njihov jelovnik dolaze i nova jela.
Janjeća koljenica Janjeća koljenica (Foto: Nova Studio / Pavao Bobinac)
''Meni mijenjamo tri do četiri puta godišnje, ovisno o godišnjem dobu i kada su nam koje namirnice dostupne. Uvijek nam je bitno da imamo svježe meso, povrće'', rekao je Miroslav.

''Sve ono što se nalazi na tržnici, što se nalazi svježe, sve ono što se nalazi u našem okruženju regije Slavonije. Na to stavljamo naglasak unazad nekoliko godina. Svježina, tržnica, trgovina. To nam daje dozu superiornosti u odnosu na sve druge objekte'', rekao je Berislav.

Tome u prilog govori i Michelinova preporuka, koju imaju već petu godinu zaredom. Iako se gastronomski kritičari tog prestižnog vodiča u pravilu ne predstavljaju, njihov njima jest, i to nakon što je napisao preporuku za njihov restoran.
Berislav Mlinarević Berislav Mlinarević (Foto: Nova Studio / Pavao Bobinac)
''Gospodin je bio osobit, zahtjevan i u svom izboru šarolik. Nismo znali da je iz Michelina, ali smo znali da je sigurno nekakav gastrokritičar jer je tako i naručivao jela. Međutim, kasnije se otkrio jer je odsjeo u našem hotelu. Rekao je da je iz Michelina, da je napravio ocjenu našeg objekta i da ćemo vrlo skoro čuti te preporuke'', opisao je svoje iskustvo Berislav.

Michelinova preporuka nagrada je za sve njih koji godinama pomno biraju namirnice, degustiraju i kreiraju jela. Kako nam Berislav kaže, svi su zajedno u tome i ona je potvrda da svoj posao obavljaju fenomenalno.

''Kada smo dobili Michelinovu preporuku, bili smo presretni jer je to kruna našeg rada i zalaganja, gdje dolazi do izražaja naš rad, gdje se svi trudimo i sudjelujemo u kreiranju jelovnika, od našeg direktora do osoblja u kuhinji'', istaknuo je Miroslav.
Miroslav Sili Miroslav Sili (Foto: Nova Studio / Pavao Bobinac)
Baš poput svih restorana koji ispunjavaju stranice prestižnog Michelinova vodiča, i Waldinger se nastoji istaknuti u masi zanimljivim jelovnikom i raznolikom ponudom, a posljednjih godina naglasak stavlja na kvalitetu i svježinu namirnica.

''Imamo lokalne dobavljače, imamo lokalnu osječku tržnicu koja je stvarno izdašna i, naravno, tu je i Metro, koji uvijek ima najbolje cijene i izbor. Za sve ono što ne uspijemo nabaviti ovako, tu je Metro'', rekao je Berislav.

Svoju suradnju s Metroom Berislav njeguje već gotovo 30 godina, kada je još kao mladić išao u nabavu namirnica u njihove poslovnice u Stuttgartu i Beču, a preko granice je potegao i nedavno za gusju jetru koju gosti posebno traže, a teško se može nabaviti u njihovu kraju.
Restoran Waldinger Restoran Waldinger (Foto: Nova Studio / Pavao Bobinac)
''Gusju jetru vrlo je teško naći u Osijeku. Moram to spomenuti kao primjer koliko Metro široko gleda. Nazvao sam voditelja i pitao ga je li ona dobavljiva, a odgovor je bio – da. Po nju sam išao u Mađarsku i sve to organizirao je isti voditelj vrlo lako i vrlo brzo. To je samo primjer, ali tu je cijeli niz drugih proizvoda kada želimo nešto drugačije'', objasnio je Berislav.

Zbog njihove janjeće koljenice i gusje jetre valja potegnuti do Osijeka, a unatoč tome što se nalaze 450 kilometara od mora, u Waldingeru nije čudno pojesti i svježe morske plodove poput hobotnice ili kvalitetne ribe. Razlog tome je jednostavan – sestrinski restoran na moru i odlična suradnja s ribarima, zbog kojih uvijek imaju svježe plodove mora na stolu.
Berislav Mlinarević Berislav Mlinarević (Foto: Nova Studio / Pavao Bobinac)
''Kad biram jela, gledam da to bude šaroliko. S obzirom na to da imamo restoran i na moru, vrlo često znamo u ovo proljetno vrijeme donijeti primjerice svježih kvarnerskih škampa i domaće ribe. Uvijek gledam da je to divlja riba, divlji škampi. Sve je to domaći izbor'', rekao je Berislav.

Dobar glas daleko se čuje, a Waldinger to i potvrđuje jer je njegovo ime već dobro poznato u Hrvatskoj. Zbog toga ne čudi što mnogi rado odlaze do Osijeka samo kako bi iskusili svu lepezu slavonskih okusa u kreativnim jelima koja oni spravljaju s puno ljubavi uz pomoć lokalaca i ostalih suradnika poput Metroa, koji su uvijek tu da im uskoče sa svježim, kvalitetnim i teško dobavljivim namirnicama.

Nova StudioSadržaj je napravljen u produkciji Nova Studija, native tima Nove TV, u suradnji s partnerom Metro po najvišim profesionalnim standardima.

  • #punkufer preporuka
  • #waldinger
  • #metro 2023.
  • #gdje jesti
  • #michelin preporuka
  • #janjeća koljenica
viber Created with Sketch.
inspirativno najčitanije
Jelo za peticu: Recept za krpice sa zeljem s "tajnim sastojkom" koji Talijani obožavaju
Recept dana
Jelo za peticu nježno za budžet: Recept za krpice sa zeljem s "tajnim sastojkom" koji Talijani obožavaju
"Najljepši europski grad u koji nitko ne ide": Ljepotan koji ima 12 rijeka, 21 otok i stotine patuljaka...
Za svačiji džep
"Najljepši europski grad u koji nitko ne ide": Ljepotan koji ima 12 rijeka, 21 otok i stotine patuljaka...
Brzo, kremasto i neodoljivo: Recept za njoke s gljivama i plavim sirom
Za 20 minuta
Brzo, kremasto i neodoljivo: Recept za njoke s gljivama i sirom
Najbolje vrijeme za posjeti Vranici: Pogledajte fotografije koje zovu na resetiranje u tišini prirode
Nevjerojatna ljepota
Najbolje vrijeme za posjeti Vranici: Pogledajte fotografije koje zovu na resetiranje u tišini prirode
Slatki doručak ili "običan" desert: Recept za brze muffine s bananom
Jednostavno
Slatki doručak ili "običan" desert: Recept za brze muffine s bananom
7 recepata koji dokazuju da skromna i jednostavna jela mogu biti pun pogodak
Tjedni jelovnik
7 recepata koji dokazuju da skromna i jednostavna jela mogu biti pun pogodak
Rakija "liječi sve bolesti": 5 stvari koje niste znali o najpopularnijem piću s Balkana
Vatrena voda
Rakija "liječi sve bolesti": 5 stvari koje niste znali o najpopularnijem piću s Balkana
Castagnole: Božanski recept za fritule na talijanski način
Venecijanske fritule
Castagnole: Božanski recept za fritule na talijanski način
Njemački gradić iz bajke čiju je slobodu sačuvao pijani gradonačelnik, a Disney ga je doslovno precrtao
Ponos Bavarske
Njemački gradić iz bajke čiju je slobodu sačuvao pijani gradonačelnik, a Disney ga je doslovno precrtao
Titula jednog od najljepših sela na svijetu donijela im je samo probleme: "Više nemamo privatnosti, a turisti ništa ne troše"
Filmski ugođaj
Titula jednog od najljepših sela na svijetu donijela im je samo probleme: "Više nemamo privatnosti, a turisti ništa ne troše"
Na dva sata od Zagreba: Toplo jezero u kojem je osobit gušt kupati se zimi
Najveće u Europi!
Sat vremena od granice: Toplo jezero u kojem je osobit gušt kupati se zimi
Česta pogreška zbog koje nam biskvit ne uspijeva: Vrsna slastičarka otkriva tajne savršenih deserata u MasterChefu
Zlatni trikovi
Česta pogreška zbog koje vam biskvit ne uspijeva: Vrsna slastičarka otkriva tajne savršenih deserata u MasterChefu

Nastavi čitati

Ne propustite ni ovo
vijesti
Nevrijeme u Italiji izazvalo poplave: Furlanija pod vodom, ljudi na krovovima čekaju evakuaciju
ima i nestalih
VIDEO Izvanredno stanje u susjednoj zemlji: 300 ljudi evakuiraju helikopterima!
Uhićenje po nalogu USKOK-a u Zagrebu
član zločinačkog udruženja
Akcija policije i USKOK-a u Zagrebu: Procurilo tko je uhićen
Tjedan pojačanog nadzora kamiona i autobusa: Policija posebnu pozornost posvećuje vozilima za prijevoz djece
ROADPOL
Od danas velika akcija prometne policije u cijeloj zemlji: Evo koga će posebno kontrolirati
show
Deni Karadža u osmoj epizodi showa Supertalent
''meni si 10/10''
Poslušajte što je to rasplakalo Maju Šuput: ''Zabio si mi nož u srce!''
Kako je Laura Gnjatović izgledala prije pet godina?
pogled unatrag
Pogledajte kako je naša misica izgledala prije pet godina, sad je jasno zašto slovi za favoritkinju
Zbog koncerta benda ''The Offspring'' u Zagrebu su se stvorili redovi i po kiši
a nije thompson
Zbog čijeg su se koncerta u Zagrebu stvorili redovi za ulaznice i po kiši?
zdravlje
Kad probava stane: Što piti da se tijelo opet pokrene?
Pokrovitelj Donat
Kad probava stane: Što piti da se tijelo opet pokrene?
7 namirnica bogatih proteinima koje žene starije od 50 godina trebaju jesti svaki tjedan
Za očuvanje mišićne i koštane snage
7 namirnica bogatih proteinima koje žene starije od 50 godina trebaju jesti svaki tjedan
Visoko osjetljivo dijete: 12 znakova koji otkrivaju da imate malo empatično čudo
Piše psihologinja
Visoko osjetljivo dijete: 12 znakova koji otkrivaju da imate malo empatično čudo
zabava
Medvjed im ušetao u kuću, ali nije bio spreman na ovakav otpor
Čovječe…
Medvjed im ušetao u kuću, ali nije bio spreman na ovakav otpor
Ovakva kupaonica postoji samo u Bosni! Pogledajte neuobičajeni dizajn
Dosjetljivo
Ovakva kupaonica postoji samo u Bosni! Pogledajte neuobičajeni dizajn
Provela noć kod partnera pa počela primjećivati neobične detalje
Zanimljivo
Provela noć kod partnera pa počela primjećivati neobične detalje
tech
NASA-ino superračunalo provelo 400.000 simulacija i sve upućuju na istu godinu u kojoj će Zemlja biti uništena
Sad znamo i to
NASA-ino superračunalo provelo 400.000 simulacija i sve upućuju na istu godinu u kojoj će Zemlja biti uništena
Otkriven ključ trajnih simptoma dugog COVID-a
Pronađen u krvi pacijenata
Otkriven ključ trajnih simptoma dugog COVID-a
Trebamo li puniti mobitele na 100 posto? Evo što kažu stručnjaci
Dobro je znati
Trebamo li puniti mobitele na 100 posto? Evo što kažu stručnjaci
sport
VIDEO Hrvatska velikim preokretom slavila u Crnoj Gori i sad čeka ždrijeb SP-a!
POGLEDAJTE GOLOVE
VIDEO Hrvatska velikim preokretom slavila u Crnoj Gori i sad čeka ždrijeb SP-a!
Pogledajte što je cnogorski policajac napravio kada se ispred njega pojavio Zlatko Dalić
hns objavio
Pogledajte što je crnogorski policajac napravio kada se ispred njega pojavio Zlatko Dalić
NFL zvijezda Kris Boyd u kritičnom stanju nakon pucnjave
Policija objavila snimke
Drama u centru New Yorka: Zvijezda u kritičnom stanju nakon pucnjave
tv
U dobru i zlu: Lošim iznenađenjima nema kraja – što će sve poći po zlu ne propustite saznati u novim epizodama serije "U dobru i zlu"
U DOBRU I ZLU
Lošim iznenađenjima nema kraja – što će sve poći po zlu ne propustite saznati u novim epizodama serije "U dobru i zlu"
Supertalent: Audicijski nastup u dvanaestoj sezoni Supertalenta - Marina Godanj
KAKVA PJESMA!
Noćas nas je boljela duša, ali ju je Marina izliječila svojim nastupom!
MasterChef: TOP 13 - tko vas je dosad najviše iznenadio svojim napretkom? Riješite anketu!
JEDAN MOŽE POBIJEDITI
TOP 13 - tko vas je dosad najviše iznenadio svojim napretkom? Riješite anketu!
putovanja
Rakija "liječi sve bolesti": 5 stvari koje niste znali o najpopularnijem piću s Balkana
Vatrena voda
Rakija "liječi sve bolesti": 5 stvari koje niste znali o najpopularnijem piću s Balkana
Titula jednog od najljepših sela na svijetu donijela im je samo probleme: "Više nemamo privatnosti, a turisti ništa ne troše"
Filmski ugođaj
Titula jednog od najljepših sela na svijetu donijela im je samo probleme: "Više nemamo privatnosti, a turisti ništa ne troše"
Castagnole: Božanski recept za fritule na talijanski način
Venecijanske fritule
Castagnole: Božanski recept za fritule na talijanski način
novac
Nije više za život: Smrtonosno zagađenje u metropoli godišnje odnese više od 17.000 života
Grad koji ubija
Nije više za život: Smrtonosno zagađenje u metropoli godišnje odnese više od 17.000 života
Von der Leyen pozvala zemlje EU-a na 135 milijardi eura potpore Ukrajini: "Ne postoje jednostavna rješenja”
raste pritisak
Von der Leyen pozvala zemlje EU-a na 135 milijardi eura potpore Ukrajini: "Ne postoje jednostavna rješenja”
Ovo su milijarderi koji stoje iza carstva izgrađenog na jednostavnom, ali revolucionarnom izumu – šlagu bez mlijeka
Slatki imperij
Ovo su milijarderi koji stoje iza carstva izgrađenog na jednostavnom, ali revolucionarnom izumu – šlagu bez mlijeka
lifestyle
Ulična moda Zagreb u minici i visokim čizmama
I ženstvene čizme
Prva minica zagrebačke špice: Kombinacija s tankim najlonkama koju je teško ne primijetiti
Sanja Musić Milanović u metalik suknji i uskom kožnjaku
Izdanje za kazalište
Sanja Musić Milanović: Fantastična suknja uz koju uski kožnjak pristaje baš zakon
Hlače od samta su veliki trend ove sezone
GLASAJTE U ANKETI
Tople hlače hit su ove jeseni - hoćete li ih nositi? Pronašli smo i 10 modela koji bi vam se mogli svidjeti
sve
VIDEO Hrvatska velikim preokretom slavila u Crnoj Gori i sad čeka ždrijeb SP-a!
POGLEDAJTE GOLOVE
VIDEO Hrvatska velikim preokretom slavila u Crnoj Gori i sad čeka ždrijeb SP-a!
Deni Karadža u osmoj epizodi showa Supertalent
''meni si 10/10''
Poslušajte što je to rasplakalo Maju Šuput: ''Zabio si mi nož u srce!''
Ulična moda Zagreb u minici i visokim čizmama
I ženstvene čizme
Prva minica zagrebačke špice: Kombinacija s tankim najlonkama koju je teško ne primijetiti
Slika nije dostupna
Pokrovitelj Metro

Omaž međimurskom kraju: Topli restoran koji svojim verzijama tradicionalnih jela grije trbuh, ali i srce

U pitoresknom mjestašcu Mačkovcu odmah pored Čakovca smjestila se Mala Hiža. Taj mali restorančić koji se neprestano širi ugošćuje više stranaca negoli domaćih ljudi, a iz godine u godinu oduševljava fenomenalnim rustikalnim jelima koja golicaju naša nepca. NASTAVI ČITATI

Vezani sadržaj

 
Upravljaj obavijestima
© Punkufer
  • Impressum
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti
  • Politika o kolačićima

404image

Piletina, varivo, tjestenina...

Prijavi se na naš newsletter
i otkrij recepte, savjete i trikove s
kojima ćeš izaći iz začaranog kruga 3
ista jela koja radiš svaki dan ;)

Please don't insert text in the box below!
close