• Hrana i piće
  • Putovanja
  • Aktualno
  • Zanimljivosti
  • Škola kuhanja
  • Želim više
  • Preporuke
Upravljaj obavijestima

Prati nas

  • Impressum
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti
  • Politika o kolačićima
close image
  • Dnevnik.hr
  • Vijesti
  • Sport
  • Showbizz
  • Lifestyle
  • Tech
  • Zdravlje
  • Biznis
  • Zabava
  • Teen
  • Tv
Hrana i piće #punkufer preporuka

Restoran Waldinger: Janjeća koljenica osječkog bisera koja se topi u ustima

Mekana poput duše, janjeća koljenica restorana Waldinger pravi je osječki dragulj koji već u prvom zalogaju sažima sve okuse Slavonije uz dašak suvremenosti. Svratili smo do njih kako bismo uživo doživjeli fuziju tradicionalnog i modernog i otkrili što se još sve kod njih fino kuha.
Punkufer avatar placeholder
Nova Studio 4.04.2023 09:25 komentari
viber Created with Sketch.
Janjeća koljenica
Janjeća koljenica (Foto:Nova Studio / Pavao Bobinac)

Galerija Miroslav Sili 13 Restoran Waldinger 13 Berislav Mlinarević 13 Miroslav Sili 13

U trendu Modularne kuće za mlade, QSpace, Nizozemska - 6 Pametna rješenja iz Europe Pogledajte kako izgledaju državni stanovi za mlade od 21 kvadrata, a koštaju samo 45 tisuća eura Autobahn Neke su i protuzakonite 10 pogrešaka koje Nijemci ne opraštaju: Pravila ponašanja na autocesti, u liftu, trgovinama... Pečena purica S hrskavom kožicom Podlijevati ili ne? Trik za savršeno pečenu puricu bez straha od presušenog mesa

Restoran Waldinger smjestio se u samom srcu grada Osijeka, a već s vrata jasno je da je riječ o posebnom restoranu u kojem se pazi na svaki detalj. U svojem su ambijentu jednako tradicionalni kao i moderni, a isto se očituje i u njihovu jelovniku.

''Prije 16 godina počeli smo raditi s kreativnom kuhinjom, a cilj nam je bio biti ispred svih tih nekadašnjih viđenja, biti drukčiji u smislu izmjene jelovnika, sadržaja jelovnika, jela koja su sezonska, jela koja su suvremenijeg oblika. No uvijek gledamo da to bude nekako izvorno, autohtono, slavonsko u nekom okruženju grada Osijeka'', rekao je Berislav Mlinarević.

U svojem izboru jela vrlo su široki, pa se na njihovu meniju može pronaći cijela paleta mesnih jela, od sporo pečenog svinjskog odreska s pečenom paprikom, fondantom od krumpira i domaćom majonezom do lagano pečenih pačjih prsa u umaku od naranče i domaćim njokima. Ipak, s obzirom na to da se nalazimo u Slavoniji, nadali smo se isprobati nešto karakteristično za taj kraj i nismo ostali razočarani.
chef Miroslav Sili chef Miroslav Sili (Foto: Nova Studio / Pavao Bobinac)
''Danas će na repertoaru biti predstavljena janjeća koljenica, jelo koje predstavlja lokalnu kuhinju, regiju i jelo koje je najpopularnije u široj Hrvatskoj'', rekao je Berislav.

''Uz janjeću koljenicu poslužit ćemo mladi krumpir, kojega sad ima, mladi luk i pire od celera. Odlučili smo se za to jer se nalazimo u Slavoniji, koja je obilata s mesom i povrćem, a i vrijeme je Uskrsa pa smo u skladu s time pripremili janjetinu'', nadovezao se Miroslav Sili, chef restorana Waldinger.

Slasna janjetina koja se kod nas tradicionalno priprema baš za Uskrs, a koju su nam pripremili u Waldingeru prvotno se pacala u marinadi od senfa i najfinijih začina, a potom nekoliko sati pekla u pećnici kako bi svaki njezin djelić bio mekan kao putar. Sočna janjeća koljenica koja se topi u ustima poslužena je na posteljici od celera koja odlično nadopunjuje taj fantastični komad mesa. S dolaskom proljeća u njihov jelovnik dolaze i nova jela.
Janjeća koljenica Janjeća koljenica (Foto: Nova Studio / Pavao Bobinac)
''Meni mijenjamo tri do četiri puta godišnje, ovisno o godišnjem dobu i kada su nam koje namirnice dostupne. Uvijek nam je bitno da imamo svježe meso, povrće'', rekao je Miroslav.

''Sve ono što se nalazi na tržnici, što se nalazi svježe, sve ono što se nalazi u našem okruženju regije Slavonije. Na to stavljamo naglasak unazad nekoliko godina. Svježina, tržnica, trgovina. To nam daje dozu superiornosti u odnosu na sve druge objekte'', rekao je Berislav.

Tome u prilog govori i Michelinova preporuka, koju imaju već petu godinu zaredom. Iako se gastronomski kritičari tog prestižnog vodiča u pravilu ne predstavljaju, njihov njima jest, i to nakon što je napisao preporuku za njihov restoran.
Berislav Mlinarević Berislav Mlinarević (Foto: Nova Studio / Pavao Bobinac)
''Gospodin je bio osobit, zahtjevan i u svom izboru šarolik. Nismo znali da je iz Michelina, ali smo znali da je sigurno nekakav gastrokritičar jer je tako i naručivao jela. Međutim, kasnije se otkrio jer je odsjeo u našem hotelu. Rekao je da je iz Michelina, da je napravio ocjenu našeg objekta i da ćemo vrlo skoro čuti te preporuke'', opisao je svoje iskustvo Berislav.

Michelinova preporuka nagrada je za sve njih koji godinama pomno biraju namirnice, degustiraju i kreiraju jela. Kako nam Berislav kaže, svi su zajedno u tome i ona je potvrda da svoj posao obavljaju fenomenalno.

''Kada smo dobili Michelinovu preporuku, bili smo presretni jer je to kruna našeg rada i zalaganja, gdje dolazi do izražaja naš rad, gdje se svi trudimo i sudjelujemo u kreiranju jelovnika, od našeg direktora do osoblja u kuhinji'', istaknuo je Miroslav.
Miroslav Sili Miroslav Sili (Foto: Nova Studio / Pavao Bobinac)
Baš poput svih restorana koji ispunjavaju stranice prestižnog Michelinova vodiča, i Waldinger se nastoji istaknuti u masi zanimljivim jelovnikom i raznolikom ponudom, a posljednjih godina naglasak stavlja na kvalitetu i svježinu namirnica.

''Imamo lokalne dobavljače, imamo lokalnu osječku tržnicu koja je stvarno izdašna i, naravno, tu je i Metro, koji uvijek ima najbolje cijene i izbor. Za sve ono što ne uspijemo nabaviti ovako, tu je Metro'', rekao je Berislav.

Svoju suradnju s Metroom Berislav njeguje već gotovo 30 godina, kada je još kao mladić išao u nabavu namirnica u njihove poslovnice u Stuttgartu i Beču, a preko granice je potegao i nedavno za gusju jetru koju gosti posebno traže, a teško se može nabaviti u njihovu kraju.
Restoran Waldinger Restoran Waldinger (Foto: Nova Studio / Pavao Bobinac)
''Gusju jetru vrlo je teško naći u Osijeku. Moram to spomenuti kao primjer koliko Metro široko gleda. Nazvao sam voditelja i pitao ga je li ona dobavljiva, a odgovor je bio – da. Po nju sam išao u Mađarsku i sve to organizirao je isti voditelj vrlo lako i vrlo brzo. To je samo primjer, ali tu je cijeli niz drugih proizvoda kada želimo nešto drugačije'', objasnio je Berislav.

Zbog njihove janjeće koljenice i gusje jetre valja potegnuti do Osijeka, a unatoč tome što se nalaze 450 kilometara od mora, u Waldingeru nije čudno pojesti i svježe morske plodove poput hobotnice ili kvalitetne ribe. Razlog tome je jednostavan – sestrinski restoran na moru i odlična suradnja s ribarima, zbog kojih uvijek imaju svježe plodove mora na stolu.
Berislav Mlinarević Berislav Mlinarević (Foto: Nova Studio / Pavao Bobinac)
''Kad biram jela, gledam da to bude šaroliko. S obzirom na to da imamo restoran i na moru, vrlo često znamo u ovo proljetno vrijeme donijeti primjerice svježih kvarnerskih škampa i domaće ribe. Uvijek gledam da je to divlja riba, divlji škampi. Sve je to domaći izbor'', rekao je Berislav.

Dobar glas daleko se čuje, a Waldinger to i potvrđuje jer je njegovo ime već dobro poznato u Hrvatskoj. Zbog toga ne čudi što mnogi rado odlaze do Osijeka samo kako bi iskusili svu lepezu slavonskih okusa u kreativnim jelima koja oni spravljaju s puno ljubavi uz pomoć lokalaca i ostalih suradnika poput Metroa, koji su uvijek tu da im uskoče sa svježim, kvalitetnim i teško dobavljivim namirnicama.

Nova StudioSadržaj je napravljen u produkciji Nova Studija, native tima Nove TV, u suradnji s partnerom Metro po najvišim profesionalnim standardima.

  • #punkufer preporuka
  • #waldinger
  • #metro 2023.
  • #gdje jesti
  • #michelin preporuka
  • #janjeća koljenica
viber Created with Sketch.
!Komentari su onemogućeni za ovaj članak.
inspirativno najčitanije
Nestvarno lijepo mjesto: Pogledajte kako izgleda šuma živih fosila
Izlet na jezero
Nestvarno lijepo mjesto: Pogledajte kako izgleda šuma živih fosila
Recept za svaki dan: Zapečeni pileći zabatak u bogatom umaku od luka
Puno okusa
Recept za svaki dan: Zapečeni pileći zabatak u bogatom umaku od luka
Kad vas uhvati želja za slatkim: Lisnato tijesto s mirisnim nadjevom od jabuka
Za pola sata
Kad vas uhvati želja za slatkim: Lisnato tijesto s mirisnim nadjevom od jabuka
Skriveni zimski raj na 2 i pol sata od Zagreba koji turisti još uvijek nisu otkrili
Za vikend-izlet
Skriveni zimski raj na manje od dva sata od granice koji turisti još uvijek nisu otkrili
Planinski "začuđeni svatovi": Jeste li čuli za snježna čudovišta?
Neće vam ništa
Planinski "začuđeni svatovi": Jeste li čuli za snježna čudovišta?
Neodoljivi klasik: Recept za figaro koji će vas osvojiti orasima i karamelom
Nostalgija na tanjuru
Neodoljivi klasik: Recept za figaro koji ćete pripremiti za tren
Qspace modularni stanovi u Nizozemskoj
Pametna rješenja iz Europe
Pogledajte kako izgledaju državni stanovi za mlade od 21 kvadrata, a koštaju samo 45 tisuća eura
Nepoznata Medvednica: Vrh bez gužve s kojega se otvara jedan od najljepših pogleda s ove gore
Kamo na izlet?
Nepoznata Medvednica: Vrh bez gužve s kojega se otvara jedan od najljepših pogleda s ove gore
10 pogrešaka koje Nijemci ne opraštaju: Pravila ponašanja na autocesti, u liftu, trgovinama...
Neke su i protuzakonite
10 pogrešaka koje Nijemci ne opraštaju: Pravila ponašanja na autocesti, u liftu, trgovinama...
Bijeli umak od tri sastojka recept
Najbrži kuhani ručak
Ovaj bijeli umak savršen je izbor uz kuhanu tjesteninu, a radi se od samo 3 sastojka u manje od 10 minuta
Kviz općeg znanja: Za one koji se ne daju stjerati u kut
15 pitanja
Kviz općeg znanja: Za one koji se ne daju stjerati u kut
Podlijevati ili ne? Trik za savršeno pečenu puricu bez straha od presušenog mesa
S hrskavom kožicom
Podlijevati ili ne? Trik za savršeno pečenu puricu bez straha od presušenog mesa

Nastavi čitati

Ne propustite ni ovo
vijesti
U Bedekovčini ubio ženu pa sebe
SLIJEDI OČEVID
Strava u Zagorju! Ubio ženu pa sebe, cure detalji zločina
Pucnjava u Australiji
VIŠE JE ŽRTAVA
UZNEMIRUJUĆE SNIMKE Najmanje 12 ubijenih u pucnjavi na popularnoj plaži, među njima i djeca: "Prizori su šokantni"
U Hrvatskoj potvrđen slučaj gube!
opasna bolest
U Hrvatskoj potvrđen slučaj gube!
show
Pobjednik Dječjeg Eurosonga 2025. je Francuska
Što kažete?
Francuska je pobjednik Dječjeg Eurosonga, evo kako se plasirao naš Marino!
Marijan Kustić i Nika Perenčević potvrdili vezu?
bili u društvu Dalića
Više ne skrivaju vezu? Predsjednik HNS-a i jedna od najbogatijih Hrvatica snimljeni zajedno na koncertu!
Antonela Srna snimljena na zagrebačkoj špici
snimljena na cvjetnom
Tko je ova prekrasna brineta? Njezinog slavnog strica i brata svi znamo
zdravlje
Ovo je jedina kombinacija koja dokazano topi najopasniju masnoću u tijelu!
Visceralna mast
Ovo je jedina kombinacija koja dokazano topi najopasniju masnoću u tijelu!
KOPB simptomi: 8 upozorenja koja nikako ne smijete zanemariti
Među 10 je najčešćih uzroka smrti
KOPB simptomi: 8 upozorenja koja nikako ne smijete zanemariti
7 namirnica bogatih proteinima koje žene starije od 50 godina trebaju jesti svaki tjedan
Za očuvanje mišićne i koštane snage
7 namirnica bogatih proteinima koje žene starije od 50 godina trebaju jesti svaki tjedan
zabava
Pogledajte što su upecali u Jadranu! Nije dizajnerski remen, već nešto potpuno drugačije
Wow!
Pogledajte što su upecali u Jadranu! Nije dizajnerski remen, već nešto potpuno drugačije
Ova snimka dvoboja između orke i morskog psa pokazuje prirodu u svom najopasnijem stanju
Wow!
Ova snimka dvoboja između orke i morskog psa pokazuje prirodu u svom najopasnijem stanju
Neobičan posjetitelj zgrozio kupce trgovine! Pogledajte tko se sakrio među peciva
Pronađite uljeza
Neobičan posjetitelj zgrozio kupce trgovine! Pogledajte tko se sakrio među peciva
tech
Jedan vojnik, čitav roj dronova: Ukrajina ponovno ispisuje nova pravila modernog ratovanja
Naglasak na djelotvornosti
Jedan vojnik, čitav roj dronova: Ukrajina ponovno ispisuje nova pravila modernog ratovanja
Terapija koja je donedavno bila znanstvena fantastika sada spašava živote od dosad neizlječivog oblika raka
Nova nada za pacijente
Terapija koja je donedavno bila znanstvena fantastika sada spašava živote od dosad neizlječivog oblika raka
Appleovi uređaji i Googleov Chrome na udaru hakera: Svi korisnici odmah trebaju nadograditi softver
Najopasnija vrsta propusta
Appleovi uređaji i Googleov Chrome na udaru hakera: Svi korisnici trebaju odmah napraviti ovu stvar
sport
Garcia pokazao Livaji petlju: Dinamo u gadnom sosu, Kovačević na rubu
Komentar Ivice Mede
Garcia pokazao Livaji petlju: Dinamo u gadnom sosu, Kovačević na rubu
VIDEO Pogledajte "munje i gromove" iz meča Plazibata i Mahiedinnea: Kako ovdje nitko nije pao!?
ANTONIO, NEDOSTAJAO SI!
VIDEO Pogledajte "munje i gromove" iz meča Plazibata i Mahiedinnea: Kako ovdje nitko nije pao!?
Fruk ima novu destinaciju, Rijeka već spremila zamjenu: Stiže li zvijezda Vatrenih s Eura u Francuskoj?
BIT ĆE POSLA
Fruk ima novu destinaciju, Rijeka već spremila zamjenu: Stiže li zvijezda Vatrenih s Eura u Francuskoj?
tv
MasterChef: Iza Stjepana je zanimljiv i neobičan put do kuhinje! "Ne znam koliko ljudi zna, ali..."
KAKVA PRIČA!
Iza Stjepana je zanimljiv i neobičan put do kuhinje! "Ne znam koliko ljudi zna, ali..."
MasterChef: Mark otkrio svoje planove nakon odlaska iz MasterChefa: "Postoji cijela priča!"
ELIMINIRAN
Mark otkrio svoje planove nakon odlaska iz MasterChefa: "Postoji cijela priča!"
Kumovi: Glumac koji nas nasmijava pred kamerama i izvan njih
KUMOVI
Glumac koji nas nasmijava pred kamerama i izvan njih
putovanja
10 pogrešaka koje Nijemci ne opraštaju: Pravila ponašanja na autocesti, u liftu, trgovinama...
Neke su i protuzakonite
10 pogrešaka koje Nijemci ne opraštaju: Pravila ponašanja na autocesti, u liftu, trgovinama...
Podlijevati ili ne? Trik za savršeno pečenu puricu bez straha od presušenog mesa
S hrskavom kožicom
Podlijevati ili ne? Trik za savršeno pečenu puricu bez straha od presušenog mesa
Qspace modularni stanovi u Nizozemskoj
Pametna rješenja iz Europe
Pogledajte kako izgledaju državni stanovi za mlade od 21 kvadrata, a koštaju samo 45 tisuća eura
novac
Slovenac hakirao ruter i putem YouTubea dobio gotovo milijun eura
uspjeh iz susjedstva
Slovenac hakirao ruter i putem YouTubea dobio gotovo milijun eura
Poznati trgovački lanac odjeće i obuće na putu do bankrota. Sumnje vjerovnika izazvale su domino-efekt
ostalo 6 poslovnica
Poznati trgovački lanac odjeće i obuće na putu do bankrota. Sumnje vjerovnika izazvale su domino-efekt
Rimac Technology s partnerima razvija novu generaciju baterija. Prva primjena u Bugattiju?
stvaraju budućnost
Rimac Technology s partnerima razvija novu generaciju baterija. Prva primjena u Bugattiju?
lifestyle
Brineta iz Zagreba u bež kombinaciji i robusnim Ugg gležnjačama
Tip-Top
Kombinacija brinete iz Zagreba pravi je primjer kako izgledati top i kad je zima, pogledajte čizme
Recept za bajadera tortu bez pečenja
Divota!
Teško je riječima opisati koliko je dobra: Pročitajte recept za kremastu i raskošnu bajaderu bez pečenja
Najbolja slastičarka u Hrvatskoj za vas je izdvojila tri glavna savjeta za suhe kolače
zlata vrijedni
Treći je neočekivan: Najbolja slastičarka u Hrvatskoj podijelila tri važna savjeta za suhe kolače
sve
Garcia pokazao Livaji petlju: Dinamo u gadnom sosu, Kovačević na rubu
Komentar Ivice Mede
Garcia pokazao Livaji petlju: Dinamo u gadnom sosu, Kovačević na rubu
VIDEO Pogledajte "munje i gromove" iz meča Plazibata i Mahiedinnea: Kako ovdje nitko nije pao!?
ANTONIO, NEDOSTAJAO SI!
VIDEO Pogledajte "munje i gromove" iz meča Plazibata i Mahiedinnea: Kako ovdje nitko nije pao!?
Fruk ima novu destinaciju, Rijeka već spremila zamjenu: Stiže li zvijezda Vatrenih s Eura u Francuskoj?
BIT ĆE POSLA
Fruk ima novu destinaciju, Rijeka već spremila zamjenu: Stiže li zvijezda Vatrenih s Eura u Francuskoj?
Slika nije dostupna
Pokrovitelj Metro

Omaž međimurskom kraju: Topli restoran koji svojim verzijama tradicionalnih jela grije trbuh, ali i srce

U pitoresknom mjestašcu Mačkovcu odmah pored Čakovca smjestila se Mala Hiža. Taj mali restorančić koji se neprestano širi ugošćuje više stranaca negoli domaćih ljudi, a iz godine u godinu oduševljava fenomenalnim rustikalnim jelima koja golicaju naša nepca. NASTAVI ČITATI

Vezani sadržaj

 
Upravljaj obavijestima
© Punkufer
  • Impressum
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti
  • Politika o kolačićima

404image

Želiš li prvi saznati
za povoljne aviokarte

Pripremi putovnicu
i prijavi se na naš newsletter
jer uskoro polijećemo ;)

Please don't insert text in the box below!
close