• Hrana i piće
  • Putovanja
  • Aktualno
  • Zanimljivosti
  • Škola kuhanja
  • Želim više
  • Preporuke
Upravljaj obavijestima

Prati nas

  • Impressum
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti
  • Politika o kolačićima
close image
  • Dnevnik.hr
  • Vijesti
  • Sport
  • Showbizz
  • Lifestyle
  • Tech
  • Zdravlje
  • Biznis
  • Zabava
  • Teen
  • Tv
Hrana i piće #punkufer preporuka

Restoran Waldinger: Janjeća koljenica osječkog bisera koja se topi u ustima

Mekana poput duše, janjeća koljenica restorana Waldinger pravi je osječki dragulj koji već u prvom zalogaju sažima sve okuse Slavonije uz dašak suvremenosti. Svratili smo do njih kako bismo uživo doživjeli fuziju tradicionalnog i modernog i otkrili što se još sve kod njih fino kuha.
Punkufer avatar placeholder
Nova Studio 4.04.2023 09:25 komentari
viber Created with Sketch.
Janjeća koljenica
Janjeća koljenica (Foto:Nova Studio / Pavao Bobinac)

Galerija Miroslav Sili 13 Restoran Waldinger 13 Berislav Mlinarević 13 Miroslav Sili 13

U trendu Kensington - 2 Traumatično iskustvo Robert o jezivim prizorima snimljenima na američkim ulicama: "Posjetio sam grad živih zombija" Pical Resort 5* - 3 Pical Resort Traži se sretnik koji će doživotno besplatno ljetovati u najluksuznijem istarskom resortu Nezdrava hrana - 2 Ultra-prerađeno Štetniji su nego što se mislilo: 7 proizvoda koje je bolje preskočiti nego kupiti

Restoran Waldinger smjestio se u samom srcu grada Osijeka, a već s vrata jasno je da je riječ o posebnom restoranu u kojem se pazi na svaki detalj. U svojem su ambijentu jednako tradicionalni kao i moderni, a isto se očituje i u njihovu jelovniku.

''Prije 16 godina počeli smo raditi s kreativnom kuhinjom, a cilj nam je bio biti ispred svih tih nekadašnjih viđenja, biti drukčiji u smislu izmjene jelovnika, sadržaja jelovnika, jela koja su sezonska, jela koja su suvremenijeg oblika. No uvijek gledamo da to bude nekako izvorno, autohtono, slavonsko u nekom okruženju grada Osijeka'', rekao je Berislav Mlinarević.

U svojem izboru jela vrlo su široki, pa se na njihovu meniju može pronaći cijela paleta mesnih jela, od sporo pečenog svinjskog odreska s pečenom paprikom, fondantom od krumpira i domaćom majonezom do lagano pečenih pačjih prsa u umaku od naranče i domaćim njokima. Ipak, s obzirom na to da se nalazimo u Slavoniji, nadali smo se isprobati nešto karakteristično za taj kraj i nismo ostali razočarani.
chef Miroslav Sili chef Miroslav Sili (Foto: Nova Studio / Pavao Bobinac)
''Danas će na repertoaru biti predstavljena janjeća koljenica, jelo koje predstavlja lokalnu kuhinju, regiju i jelo koje je najpopularnije u široj Hrvatskoj'', rekao je Berislav.

''Uz janjeću koljenicu poslužit ćemo mladi krumpir, kojega sad ima, mladi luk i pire od celera. Odlučili smo se za to jer se nalazimo u Slavoniji, koja je obilata s mesom i povrćem, a i vrijeme je Uskrsa pa smo u skladu s time pripremili janjetinu'', nadovezao se Miroslav Sili, chef restorana Waldinger.

Slasna janjetina koja se kod nas tradicionalno priprema baš za Uskrs, a koju su nam pripremili u Waldingeru prvotno se pacala u marinadi od senfa i najfinijih začina, a potom nekoliko sati pekla u pećnici kako bi svaki njezin djelić bio mekan kao putar. Sočna janjeća koljenica koja se topi u ustima poslužena je na posteljici od celera koja odlično nadopunjuje taj fantastični komad mesa. S dolaskom proljeća u njihov jelovnik dolaze i nova jela.
Janjeća koljenica Janjeća koljenica (Foto: Nova Studio / Pavao Bobinac)
''Meni mijenjamo tri do četiri puta godišnje, ovisno o godišnjem dobu i kada su nam koje namirnice dostupne. Uvijek nam je bitno da imamo svježe meso, povrće'', rekao je Miroslav.

''Sve ono što se nalazi na tržnici, što se nalazi svježe, sve ono što se nalazi u našem okruženju regije Slavonije. Na to stavljamo naglasak unazad nekoliko godina. Svježina, tržnica, trgovina. To nam daje dozu superiornosti u odnosu na sve druge objekte'', rekao je Berislav.

Tome u prilog govori i Michelinova preporuka, koju imaju već petu godinu zaredom. Iako se gastronomski kritičari tog prestižnog vodiča u pravilu ne predstavljaju, njihov njima jest, i to nakon što je napisao preporuku za njihov restoran.
Berislav Mlinarević Berislav Mlinarević (Foto: Nova Studio / Pavao Bobinac)
''Gospodin je bio osobit, zahtjevan i u svom izboru šarolik. Nismo znali da je iz Michelina, ali smo znali da je sigurno nekakav gastrokritičar jer je tako i naručivao jela. Međutim, kasnije se otkrio jer je odsjeo u našem hotelu. Rekao je da je iz Michelina, da je napravio ocjenu našeg objekta i da ćemo vrlo skoro čuti te preporuke'', opisao je svoje iskustvo Berislav.

Michelinova preporuka nagrada je za sve njih koji godinama pomno biraju namirnice, degustiraju i kreiraju jela. Kako nam Berislav kaže, svi su zajedno u tome i ona je potvrda da svoj posao obavljaju fenomenalno.

''Kada smo dobili Michelinovu preporuku, bili smo presretni jer je to kruna našeg rada i zalaganja, gdje dolazi do izražaja naš rad, gdje se svi trudimo i sudjelujemo u kreiranju jelovnika, od našeg direktora do osoblja u kuhinji'', istaknuo je Miroslav.
Miroslav Sili Miroslav Sili (Foto: Nova Studio / Pavao Bobinac)
Baš poput svih restorana koji ispunjavaju stranice prestižnog Michelinova vodiča, i Waldinger se nastoji istaknuti u masi zanimljivim jelovnikom i raznolikom ponudom, a posljednjih godina naglasak stavlja na kvalitetu i svježinu namirnica.

''Imamo lokalne dobavljače, imamo lokalnu osječku tržnicu koja je stvarno izdašna i, naravno, tu je i Metro, koji uvijek ima najbolje cijene i izbor. Za sve ono što ne uspijemo nabaviti ovako, tu je Metro'', rekao je Berislav.

Svoju suradnju s Metroom Berislav njeguje već gotovo 30 godina, kada je još kao mladić išao u nabavu namirnica u njihove poslovnice u Stuttgartu i Beču, a preko granice je potegao i nedavno za gusju jetru koju gosti posebno traže, a teško se može nabaviti u njihovu kraju.
Restoran Waldinger Restoran Waldinger (Foto: Nova Studio / Pavao Bobinac)
''Gusju jetru vrlo je teško naći u Osijeku. Moram to spomenuti kao primjer koliko Metro široko gleda. Nazvao sam voditelja i pitao ga je li ona dobavljiva, a odgovor je bio – da. Po nju sam išao u Mađarsku i sve to organizirao je isti voditelj vrlo lako i vrlo brzo. To je samo primjer, ali tu je cijeli niz drugih proizvoda kada želimo nešto drugačije'', objasnio je Berislav.

Zbog njihove janjeće koljenice i gusje jetre valja potegnuti do Osijeka, a unatoč tome što se nalaze 450 kilometara od mora, u Waldingeru nije čudno pojesti i svježe morske plodove poput hobotnice ili kvalitetne ribe. Razlog tome je jednostavan – sestrinski restoran na moru i odlična suradnja s ribarima, zbog kojih uvijek imaju svježe plodove mora na stolu.
Berislav Mlinarević Berislav Mlinarević (Foto: Nova Studio / Pavao Bobinac)
''Kad biram jela, gledam da to bude šaroliko. S obzirom na to da imamo restoran i na moru, vrlo često znamo u ovo proljetno vrijeme donijeti primjerice svježih kvarnerskih škampa i domaće ribe. Uvijek gledam da je to divlja riba, divlji škampi. Sve je to domaći izbor'', rekao je Berislav.

Dobar glas daleko se čuje, a Waldinger to i potvrđuje jer je njegovo ime već dobro poznato u Hrvatskoj. Zbog toga ne čudi što mnogi rado odlaze do Osijeka samo kako bi iskusili svu lepezu slavonskih okusa u kreativnim jelima koja oni spravljaju s puno ljubavi uz pomoć lokalaca i ostalih suradnika poput Metroa, koji su uvijek tu da im uskoče sa svježim, kvalitetnim i teško dobavljivim namirnicama.

Nova StudioSadržaj je napravljen u produkciji Nova Studija, native tima Nove TV, u suradnji s partnerom Metro po najvišim profesionalnim standardima.

  • #punkufer preporuka
  • #waldinger
  • #metro 2023.
  • #gdje jesti
  • #michelin preporuka
  • #janjeća koljenica
viber Created with Sketch.
inspirativno najčitanije
Italija koja to nije: Sardinija očima Lare Černicki i Staše Forenbahera
Otok od tristo čuda
Italija koja to nije: Sardinija očima Lare Černicki i Staše Forenbahera
Grad svetog Nikole u Zoološkom vrtu: Čarolija blagdana koja se ne propušta
U Zagrebu
Grad svetog Nikole u Zoološkom vrtu: Čarolija blagdana koja se ne propušta
Na 3 sata od Zagreba: Savršeni grad iz kojeg nije "tako lako" izići
Utopija
Na sat i pol od Hrvatske: Savršeni grad iz kojeg nije tako lako izići
Svaki dan nešto na brzinu: Nova kuharica Matejke Buče donosi neodoljiva jela koja se pripremaju u 45 minuta ili manje
Zdravo i fino
Svaki dan nešto na brzinu: Nova kuharica Matejke Buče donosi neodoljiva jela koja se pripremaju u 45 minuta ili manje
Robert o jezivim prizorima snimljenima na američkim ulicama: "Posjetio sam grad živih zombija"
Traumatično iskustvo
Robert o jezivim prizorima snimljenima na američkim ulicama: "Posjetio sam grad živih zombija"
Vulkan koji se probudio nakon 10 tisuća godina: Oblaci puni pepela putuju nebom preko kontinenata
Vidi se iz svemira
Vulkan koji se probudio nakon 10 tisuća godina: Oblaci puni pepela putuju nebom preko kontinenata
Traži se sretnik koji će doživotno ljetovati u najluksuznijem istarskom resortu
Pical Resort
Traži se sretnik koji će doživotno besplatno ljetovati u najluksuznijem istarskom resortu
Štetniji su nego što se mislilo: 7 proizvoda koje je bolje preskočiti nego kupiti
Ultra-prerađeno
Štetniji su nego što se mislilo: 7 proizvoda koje je bolje preskočiti nego kupiti
Otok Migingo je najnaseljeniji otok na svijetu
A gdje je kladionica!?
4 kafića, javna kuća i ljekarna: Je li ovo najnaseljeniji otok na svijetu?
Robert o jezivim prizorima snimljenima na američkim ulicama: "Posjetio sam grad živih zombija"
Traumatično iskustvo
Robert o jezivim prizorima snimljenima na američkim ulicama: "Posjetio sam grad živih zombija"
"Najljepši europski grad u koji nitko ne ide": Ljepotan koji ima 12 rijeka, 21 otok i stotine patuljaka...
Za svačiji džep
"Najljepši europski grad u koji nitko ne ide": Ljepotan koji ima 12 rijeka, 21 otok i stotine patuljaka...
"Ajme majko, ovamo se nikad neću vratiti": Popularne destinacije koje su najviše razočarale putnike
Zamke za turiste?
"Ajme, majko, ovamo se nikad neću vratiti": Popularne destinacije koje su najviše razočarale putnike

Nastavi čitati

Ne propustite ni ovo
vijesti
Brutalni napad u Rimu: Migranti silovali 18-godišnjakinju pred zaručnikom
ITALIJA U ŠOKU
Horor u Rimu: Par napadnut u parku, djevojka silovana pred nemoćnim zaručnikom
Srbija: Tragičan kraj potrage za nestalom Anom
KRAJ POTRAGE
Pronađena nestala Ana: Tijela su tri dana bila u automobilu
Hrvatskim pjevačima zabranjen koncert u Švicarskoj
OTKAZANO
Hrvatskim pjevačima zabranjen koncert u Švicarskoj: "U šoku smo i razočarani"
show
Nenad Tatarinov privukao pažnju najnovijom fotografijom na Instagramu
''Čestitke''
Nova fotka bivšeg supruga Maje Šuput otkrila promjenu u njegovu životu
Kako danas izgleda Aleksandra Grdić?
izbjegava javnost
Kako danas izgleda Aleksandra Grdić? Osvanula je njezina najnovija fotka s jednog eventa!
Sreća u domu Mile i Ivane Kekin
''odmah sam znala!''
Sreća u domu Kekinovih! Predivnim videom naša političarka otkrila vijest
zdravlje
6 namirnica koje nikad ne biste smjeli čuvati u plastici
Upozorava stručnjakinja
6 namirnica koje nikad ne biste smjeli čuvati u plastici
Što se događa s vašim krvnim tlakom kada uzimate dodatke vitamina D?
Evo što pokazuju istraživanja
Što se događa s vašim krvnim tlakom kada uzimate dodatke vitamina D?
Zmijska mokraća ključ za liječenje bubrežnih kamenaca i gihta?
Nevjerojatno otkriće
Zmijska mokraća ključ za liječenje bubrežnih kamenaca i gihta?
zabava
Prizor u Bosni natjerao ga je da se okrene i sve snimi! Pogledajte zašto
Urnebesno
Prizor u Bosni natjerao ga je da se okrene i sve snimi! Pogledajte zašto
"Bruka i sramota": Pokazala stepenice od 1600 eura, cijela regija je traži ime majstora
Kako je to moguće?
"Bruka i sramota": Pokazala stepenice od 1600 eura, cijela regija je traži ime majstora
Kad su vidjeli što je gorila napravila, nisu znali bi li se razbježali ili prasnuli u smijeh
Kakav potez...
Kad su vidjeli što je gorila napravila, nisu znali bi li se razbježali ili prasnuli u smijeh
tech
Japanski znanstvenici uspjeli ostvariti nešto dosad neizvedivo: Napravljena simulacija naše čitave galaksije - do zadnje zvijezde
100 miljardi svijetlih točkica
Japanski znanstvenici uspjeli ostvariti nešto dosad neizvedivo: Napravljena simulacija naše čitave galaksije - do zadnje zvijezde
VIDEO Vuk iznenadio znanstvenike: "Nisam mogao vjerovati vlastitim očima kad smo vidjeli snimku s kamere"
Kakvo iznenađenje
VIDEO Vuk iznenadio znanstvenike: "Nisam mogao vjerovati vlastitim očima kad smo vidjeli snimku s kamere"
Hrvatski i slovenski znanstvenici razvili novu metodu kako "osloboditi" i prebrojati metalne nanočestice iz otpadnog mulja
Ključno za cijeli ekosustav
Hrvatski i slovenski znanstvenici razvili novu metodu kako "osloboditi" i prebrojati metalne nanočestice iz otpadnog mulja
sport
Dobre vijesti za Brunu Petkovića, klub mu je isplatio dugovanja
Dobio što je tražio
Dobre vijesti za Brunu Petkovića, klub mu je isplatio dugovanja
Preminula legenda svima znanog prezimena, jedan od najvećih talijanskih golmana svih vremena
počivao u miru
Preminula legenda svima znanog prezimena, jedan od najvećih talijanskih golmana svih vremena
VIDEO Blamaža Guardiole i Cityja, Kovačeva Borussija pomela hit-momčad
Pogledajte golove
VIDEO Blamaža Guardiole i Cityja, Kovačeva Borussija pomela hit-momčad
tv
MasterChef: Vjekoslav Krsnik nakon eliminacije: "Radije bih preskočio to pitanje!"
SAZNAJTE KOJE!
Vjekoslav Krsnik nakon eliminacije: "Radije bih preskočio to pitanje!"
MasterChef: Antonijino remek-djelo na tanjuru zaslužilo pljesak! "Ovo je po meni spektakl!"
ODUŠEVILA!
Antonijino remek-djelo na tanjuru zaslužilo pljesak! "Ovo je po meni spektakl!"
U dobru i zlu: Pozvao ju je na prijateljsku večeru – jedini je problem tko će platiti
U DOBRU I ZLU
U dobru i zlu: Pozvao ju je na prijateljsku večeru – jedini je problem tko će platiti
putovanja
Robert o jezivim prizorima snimljenima na američkim ulicama: "Posjetio sam grad živih zombija"
Traumatično iskustvo
Robert o jezivim prizorima snimljenima na američkim ulicama: "Posjetio sam grad živih zombija"
Traži se sretnik koji će doživotno ljetovati u najluksuznijem istarskom resortu
Pical Resort
Traži se sretnik koji će doživotno besplatno ljetovati u najluksuznijem istarskom resortu
Vulkan koji se probudio nakon 10 tisuća godina: Oblaci puni pepela putuju nebom preko kontinenata
Vidi se iz svemira
Vulkan koji se probudio nakon 10 tisuća godina: Oblaci puni pepela putuju nebom preko kontinenata
novac
Poznati trgovački lanac odjeće i obuće na putu do bankrota. Sumnje vjerovnika izazvale su domino-efekt
ostalo 6 poslovnica
Poznati trgovački lanac odjeće i obuće na putu do bankrota. Sumnje vjerovnika izazvale su domino-efekt
Danska u panici zbog kineskih autobusa koji su trebali voziti Zagrebom: Moguće ih je isključiti iz daljine
kamikaze na cesti
Danska u panici zbog kineskih autobusa koji su trebali voziti Zagrebom: Moguće ih je isključiti iz daljine
Mađarska ostaje bez ruske nafte - i sada se mora pomiriti s Hrvatskom
brak iz interesa
Mađarska ostaje bez ruske nafte - i sada se mora pomiriti s Hrvatskom
lifestyle
Advent u Samoboru
Advent u Samoboru
Provjerite zašto je ovaj hrvatski grad postao hit Adventa, spremaju čaroliju
Severina u ekstravagantnoj haljini s perjem brenda Taller Marmo
U hit smeđoj boji
Severina: Haljina s perjem otkriva gola ramena, ali čekajte da vidite donji dio - pravi spektakl!
Adventski vijenci iz ponude domaćih cvjećarnica za 2025. godinu
SAVRŠENI SU
Zavirite u svijet adventskih vijenaca: Hrvatski kreativci pokazuju svoje najljepše komade
sve
Prizor u Bosni natjerao ga je da se okrene i sve snimi! Pogledajte zašto
Urnebesno
Prizor u Bosni natjerao ga je da se okrene i sve snimi! Pogledajte zašto
"Bruka i sramota": Pokazala stepenice od 1600 eura, cijela regija je traži ime majstora
Kako je to moguće?
"Bruka i sramota": Pokazala stepenice od 1600 eura, cijela regija je traži ime majstora
Dobre vijesti za Brunu Petkovića, klub mu je isplatio dugovanja
Dobio što je tražio
Dobre vijesti za Brunu Petkovića, klub mu je isplatio dugovanja
Slika nije dostupna
Pokrovitelj Metro

Omaž međimurskom kraju: Topli restoran koji svojim verzijama tradicionalnih jela grije trbuh, ali i srce

U pitoresknom mjestašcu Mačkovcu odmah pored Čakovca smjestila se Mala Hiža. Taj mali restorančić koji se neprestano širi ugošćuje više stranaca negoli domaćih ljudi, a iz godine u godinu oduševljava fenomenalnim rustikalnim jelima koja golicaju naša nepca. NASTAVI ČITATI

Vezani sadržaj

 
Upravljaj obavijestima
© Punkufer
  • Impressum
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti
  • Politika o kolačićima

404image

Želiš li prvi saznati
za povoljne aviokarte

Pripremi putovnicu
i prijavi se na naš newsletter
jer uskoro polijećemo ;)

Please don't insert text in the box below!
close