Onima koji se čude naslovu, važno je napomenuti kako, iako Zagreb nema more, ima više otoka koji su se smjestili na rijekama i jezerima metropole. Ali onaj "najnoviji" i ako otok to može biti – najmoderniji, City Island u Buzinu dobio je novo mjesto za finu hranu i, još važnije, za sve one koji rade u novom poslovnom centru Zagreba, mjesto za gablece.

Restoran Tanto, što bi u prijevodu s talijanskog značilo puno, ima ozbiljan posao pred sobom. Uredi koji se već neko vrijeme popunjavaju raznim tvrtkama u City Islandu puni su zaposlenika koji su dosad većinom bili osuđeni na dostave i brzu hranu, pa je otvaranje mjesta za gablece već prvih dana dobro popunilo moderno uređeni Tanto. I naša redakcija nalazi se nekoliko desetaka metara dalje pa šaljemo poruku Tantu kako očekujemo tanto. ;)

Kako su najavili iz Tanta, restorana koji se nalazi u sklopu hotela Pullman, na adresi Buzinski krči 3a, ovo je samo "soft opening" pa su danas na jelovniku bila samo dva glavna jela i juha. Našle su se tu i tri vrste salate, desert dana i voće. Ako se zaletite do Buzina, pripremite 1,75 eura za pileću juhu. Rižoto od komorača s ribanim tikvicama i mariniranim roastbeefom doći će vas 7,65, a pureća prsa sa zagorskim mlincima 7 eura i 20 centa. Salate su u prosjeku 2 eura, kao i desert. Dnevni menu mijenjat će se svakog dana, a od 7. listopada Tanto ide punom brzinom dalje jer će onda predstaviti cijeli a la carte jelovnik.

Kako su nam kazali, na njemu će se naći većinom popularna talijanska jela, uključujući, naravno, i pizzu. Miješanu ćete moći pojesti za 8,30 eura, a od osam pizza koje će biti u ponudi najskuplja je ona Tanto Tanto, za koju treba izdvojiti 10 i pol eura.

Mjesta u Tantu ima dovoljno za sve zainteresirane pa poručuju kako nije potrebno imati rezervaciju. Dobar tek!
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju