Galerija Pileća prsa u sočnom umaku 1 Domaća pileća pašteta 1 Pileća prsa 1 Pileća prsa u umaku od rajčica 1 Pileća prsa sjajan su izbor bjelančevina – u 100 grama ovoga mesa može se naći 31 g proteina. Ne čudi stoga što su popularan izbor u brojnim kućanstvima, a pogotovo među onima koji redovito idu u teretanu.

Istovremeno, pileća prsa nemaju mnogo masnoća pa ih se lako može presušiti tijekom pečenja. Da biste to spriječili možete se poslužiti nekim trikovima prilikom termičke obrade.

Meso možete nadjenuti slasnim punjenjem na bazi maslaca prije nego što ih stavite u pećnicu, narezati na manje komade i kratko prepržiti u woku ili sljubiti sa sočnim umakom.

U trendu Pohane tikvice ukusno su ljetno jelo Tjedni jelovnik 7 "sirotinjskih", ali finih jela za svaki dan ovoga tjedna koji se mogu napraviti za pet eura Moja posebna kuća na osami - 3 Na Visu Tik do mora: Kuća na osami s "privatnom" plažom za odmor od svega Kocke od kokosa Ma, savršenstvo! Finije od čupavaca? Recept za kocke od kokosa u koje ne ide nijedno jaje

Pileća prsa u sočnom umaku Pileća prsa u sočnom umaku (Foto: Shutterstock)

U nastavku teksta pronađite recepte koji će vam zajamčiti ukusno meso čak i kad ih pečete na štednjaku i u pećnici.

Sočna pileća prsa u gustom umaku

Recept za sočna pileća prsa na YouTube kanalu Essen Recipes objavljen je u studenom 2021. godine, a dosad je pregledan 25 milijuna puta. Naslovljen je: "Tako je ukusno da ovo kuham gotovo svaki dan. Nevjerojatno brzo i lagano."

Pileća prsa zareži se do pola kako bi se skratila termička priprema, ali i povećala površina mesa koja će upiti sočan umak. Meso se isprva zapeče, a potom dovrši u sočnom umaku na bazi maslaca, meda, češnjaka i jabučnog octa.

Pohana pileća prsa s nadjevom

Lako je presušiti pileća prsa kad ih pohate. Da biste izbjegli taj scenarij nadjenite im finim nadjevom, zarolajte, pa tek onda panirajte i ispecite u pećnici. Predlažemo vam fini nadjev od maslaca, parmezana i kopra koji ćete obožavati.

Pohane pileće rolice koje su hrskave izvana, a sočne u sredini Pohane pileće rolice koje su hrskave izvana, a sočne u sredini (Foto: Shutterstock)

Domaća pašteta od pilećih prsa

Da biste napravili finu paštetu od pilećih prsa bit će vam potrebno svega 20 minuta. Aromatizirajte je kaparima, maslinama i mediteranskim travama, a dodatnu sočnost i okus podarit će vam nešto majoneze i senfa. Imamo recept!

Stir fry s piletinom

Stir fry je sjajna ideja za dane u tjednu kada nemate previše vremena za kuhanje. Ne iziskuje dugotrajno stajanje za štednjakom, niti puno truda, a daje sjajne rezultate.

Stir fry s piletinom i limunom je jedan od takvih recepta – priprema se u svega 20 minuta. Narežite piletinu na komadiće veličine zalogaja i tako si zajamčite još bržu termičku obradu, a puno sočnosti.

Domaća pileća pašteta Domaća pileća pašteta (Foto: Getty Images)

Piletina cacciatore

Piletina cacciatore zapravo je talijanski način pripreme pilećeg mesa na lovački način. U centru pažnje ovoga jela sočna je piletina koja se kuha u umaku od rajčice te sljubljuje s maslinama i gljivama, a najčešće poslužuje uz kremastu palentu.

7 "sirotinjskih", ali finih jela za svaki dan ovoga tjedna koji se mogu napraviti za pet eura Jaja u senfu Pasta frittata Gulaš od krumpira i kobasica +1 Pohane tikvice ukusno su ljetno jelo