Galerija
Istovremeno, pileća prsa nemaju mnogo masnoća pa ih se lako može presušiti tijekom pečenja. Da biste to spriječili možete se poslužiti nekim trikovima prilikom termičke obrade.
Meso možete nadjenuti slasnim punjenjem na bazi maslaca prije nego što ih stavite u pećnicu, narezati na manje komade i kratko prepržiti u woku ili sljubiti sa sočnim umakom.
U nastavku teksta pronađite recepte koji će vam zajamčiti ukusno meso čak i kad ih pečete na štednjaku i u pećnici.
Sočna pileća prsa u gustom umaku
Recept za sočna pileća prsa na YouTube kanalu Essen Recipes objavljen je u studenom 2021. godine, a dosad je pregledan 25 milijuna puta. Naslovljen je: "Tako je ukusno da ovo kuham gotovo svaki dan. Nevjerojatno brzo i lagano."
Pileća prsa zareži se do pola kako bi se skratila termička priprema, ali i povećala površina mesa koja će upiti sočan umak. Meso se isprva zapeče, a potom dovrši u sočnom umaku na bazi maslaca, meda, češnjaka i jabučnog octa.
Pohana pileća prsa s nadjevom
Lako je presušiti pileća prsa kad ih pohate. Da biste izbjegli taj scenarij nadjenite im finim nadjevom, zarolajte, pa tek onda panirajte i ispecite u pećnici. Predlažemo vam fini nadjev od maslaca, parmezana i kopra koji ćete obožavati.
Domaća pašteta od pilećih prsa
Da biste napravili finu paštetu od pilećih prsa bit će vam potrebno svega 20 minuta. Aromatizirajte je kaparima, maslinama i mediteranskim travama, a dodatnu sočnost i okus podarit će vam nešto majoneze i senfa. Imamo recept!
Stir fry s piletinom
Stir fry je sjajna ideja za dane u tjednu kada nemate previše vremena za kuhanje. Ne iziskuje dugotrajno stajanje za štednjakom, niti puno truda, a daje sjajne rezultate.
Stir fry s piletinom i limunom je jedan od takvih recepta – priprema se u svega 20 minuta. Narežite piletinu na komadiće veličine zalogaja i tako si zajamčite još bržu termičku obradu, a puno sočnosti.
Piletina cacciatore
Piletina cacciatore zapravo je talijanski način pripreme pilećeg mesa na lovački način. U centru pažnje ovoga jela sočna je piletina koja se kuha u umaku od rajčice te sljubljuje s maslinama i gljivama, a najčešće poslužuje uz kremastu palentu.
7 "sirotinjskih", ali finih jela za svaki dan ovoga tjedna koji se mogu napraviti za pet eura