Najbolja pašteta bez sumnje je ona domaća jer ne samo da znate kakvo je (fino!) meso u njoj, nego je lako možete prilagoditi vlastitome ili ukusu svoje obitelji.

Domaća pašteta od pilećih prsa aromatizirana je kaparima, maslinama i mediteranskim travama, a lako joj možete dodati i malo senfa ili čak majoneze ili prilagoditi omjere vlastitom guštu.

Trebat će vam tek 20 minuta da je napravite - a ako radite s već kuhanom piletinom - bit će gotova za jedva 5 minuta. Paštetu čuvajte u hermetički zatvorenoj staklenci u hladnjaku do tri dana.

Domaća pašteta od pilećih prsa - sastojci

  • 300 g pilećih prsa
  • 1 mladi luk, nasjeckan
  • 1 žlica kapara
  • 1 žlica peršina
  • 10 zelenih maslina, bez koštica
  • ekstra djevičansko maslinovo ulje, po potrebi
  • 2 čajne žličice soka od limuna
  • sol
  • papar

Po želji

  • 1 žlica senfa
  • 1/2 žlice kadulje
  • 1/2 žlice majčine dušice
  • 1 čajna žličica naribane limunove korice

Domaća pašteta od pilećih prsa - priprema:

  1. Pileća prsa skuhajte u blago posoljenoj kipućoj vodi. Narežite ih na sitnije komade.
  2. Sve sastojke osim ulja, kapara i začinskog bilja ubacite u blender i blendajte dok ne dobijete glatku u jednoličnu smjesu. Dodajte malo ulja i kratko izblednajte. Umiješajte kapare i začinsko bilje rukom, dobro promiješajte i prebacite paštetu u staklenku s hermetičkim poklopcem.

Tražite li još recepata, naći ćete ih ovdje, a želite li poboljšati svoje kulinarske vještine, pridružite se našoj Školi kuhanja.

  Pet jela sa šparogama koja morate probati ovog proljeća Pečene šparoge s Šparoge se sjajno sljubljuju s ribom Quiche sa sirom i šparogama +0 Šparoge u lisnatom tijestu