Najbolja pašteta bez sumnje je ona domaća jer ne samo da znate kakvo je (fino!) meso u njoj, nego je lako možete prilagoditi vlastitome ili ukusu svoje obitelji.
Domaća pašteta od pilećih prsa aromatizirana je kaparima, maslinama i mediteranskim travama, a lako joj možete dodati i malo senfa ili čak majoneze ili prilagoditi omjere vlastitom guštu.
Trebat će vam tek 20 minuta da je napravite - a ako radite s već kuhanom piletinom - bit će gotova za jedva 5 minuta. Paštetu čuvajte u hermetički zatvorenoj staklenci u hladnjaku do tri dana.
Domaća pašteta od pilećih prsa - sastojci
- 300 g pilećih prsa
- 1 mladi luk, nasjeckan
- 1 žlica kapara
- 1 žlica peršina
- 10 zelenih maslina, bez koštica
- ekstra djevičansko maslinovo ulje, po potrebi
- 2 čajne žličice soka od limuna
- sol
- papar
Po želji
- 1 žlica senfa
- 1/2 žlice kadulje
- 1/2 žlice majčine dušice
- 1 čajna žličica naribane limunove korice
Domaća pašteta od pilećih prsa - priprema:
- Pileća prsa skuhajte u blago posoljenoj kipućoj vodi. Narežite ih na sitnije komade.
- Sve sastojke osim ulja, kapara i začinskog bilja ubacite u blender i blendajte dok ne dobijete glatku u jednoličnu smjesu. Dodajte malo ulja i kratko izblednajte. Umiješajte kapare i začinsko bilje rukom, dobro promiješajte i prebacite paštetu u staklenku s hermetičkim poklopcem.
Tražite li još recepata, naći ćete ih ovdje, a želite li poboljšati svoje kulinarske vještine, pridružite se našoj Školi kuhanja.
Pet jela sa šparogama koja morate probati ovog proljeća