Pileća prsa nemaju mnogo masnoće pa ih često presušimo tijekom termičke obrade. Da biste spriječili ovaj crni scenarij, možete se poslužiti nekim trikovima.
Serge s YouTube kanala Iti s delicious (@Esistlecker) objavio je recept za ono što tvrdi da su najfinija pileća prsa.
Riječ je o pilećim prsima koja se istuku na tanke šnicle, a potom napune maslacem, koprom i naribanim parmezanom, zarolaju, paniraju s jajima i krušnim mrvicama, a potom ispeku u pećnici.
Recept je to koji izgleda poput svojevrsne verzije piletine Kiev, a o kojoj smo već ranije pisali.
Video pod nazivom "Naučio sam ovaj trik u restoranu! Najfinija pileća prsa" (Learned this trick in a restaurant! The most delicious chicken breast) u svega mjesec dana pogledalo je više od pet milijuna ljudi iako Serge ima tek 31 tisuću pretplatnika.
Sastojci za pileća prsa:
- 4 pileća prsa
- 100 g naribanog parmezana
- 100 g maslaca
- 50 g svježeg kopra
- 50 g krušnih mrvica
- 1-2 jaja
- sol i papar po želji
Priprema pilećih prsa:
- Prerežite pileća prsa po pola tako da dobijete sveukupno osam šnicla.
- Istucite šnicle batom, posolite ih i poparite po želji.
- Naribani parmezan pomiješajte s nasjeckanim koprom i stavite sa strane.
- Maslac narežite na osam jednakih dijelova.
- Komadić maslaca stavite na piletinu i razmažite ga preko površine mesa.
- Naribajte parmezan. Veći dio pomiješajte s nasjeckanim koprom i stavite u zasebnu zdjelicu.
- Ostatak sitno nasjeckanog parmezana pomiješajte s krušnim mrvicama i stavite na tanjurić.
- Mješavinu parmezana i kopra stavite na pileća prsa koja ste premazali maslacem.
- Zamotajte piletinu u rolicu.
- Umočite rolicu u istučeno jaje, a potom je uvaljajte u mješavinu parmezana i krušnih mrvica.
- Ponavljajte postupak dok ne napravite svih osam pilećih rolica.
- Stavite rolice na lim za pečenje.
- Pileće rolice stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 200 Celzijevih stupnjeva 50 minuta.
- Poslužite rolice s umakom po želji. Dobar tek!
Cijeli postupak pripreme pilećih rolica pogledajte u YouTube videu It is delicious.