Pileća prsa nemaju mnogo masnoće pa ih često presušimo tijekom termičke obrade. Da biste spriječili ovaj crni scenarij, možete se poslužiti nekim trikovima.

Serge s YouTube kanala Iti s delicious (@Esistlecker) objavio je recept za ono što tvrdi da su najfinija pileća prsa.

Riječ je o pilećim prsima koja se istuku na tanke šnicle, a potom napune maslacem, koprom i naribanim parmezanom, zarolaju, paniraju s jajima i krušnim mrvicama, a potom ispeku u pećnici.

Recept je to koji izgleda poput svojevrsne verzije piletine Kiev, a o kojoj smo već ranije pisali.

Video pod nazivom "Naučio sam ovaj trik u restoranu! Najfinija pileća prsa" (Learned this trick in a restaurant! The most delicious chicken breast) u svega mjesec dana pogledalo je više od pet milijuna ljudi iako Serge ima tek 31 tisuću pretplatnika.

Sastojci za pileća prsa:

  • 4 pileća prsa
  • 100 g naribanog parmezana
  • 100 g maslaca
  • 50 g svježeg kopra
  • 50 g krušnih mrvica
  • 1-2 jaja
  • sol i papar po želji

Priprema pilećih prsa:

  1. Prerežite pileća prsa po pola tako da dobijete sveukupno osam šnicla.
  2. Istucite šnicle batom, posolite ih i poparite po želji.
  3. Naribani parmezan pomiješajte s nasjeckanim koprom i stavite sa strane.
  4. Maslac narežite na osam jednakih dijelova.
  5. Komadić maslaca stavite na piletinu i razmažite ga preko površine mesa.
  6. Naribajte parmezan. Veći dio pomiješajte s nasjeckanim koprom i stavite u zasebnu zdjelicu.
  7. Ostatak sitno nasjeckanog parmezana pomiješajte s krušnim mrvicama i stavite na tanjurić.
  8. Mješavinu parmezana i kopra stavite na pileća prsa koja ste premazali maslacem.
  9. Zamotajte piletinu u rolicu.
  10. Umočite rolicu u istučeno jaje, a potom je uvaljajte u mješavinu parmezana i krušnih mrvica.
  11. Ponavljajte postupak dok ne napravite svih osam pilećih rolica.
  12. Stavite rolice na lim za pečenje.
  13. Pileće rolice stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 200 Celzijevih stupnjeva 50 minuta.
  14. Poslužite rolice s umakom po želji. Dobar tek!


Cijeli postupak pripreme pilećih rolica pogledajte u YouTube videu It is delicious.

5 jela koje treba probati svaki pravi ljubitelj piletine Ćufte u bijelom umaku Hladna salata od tjestenine i piletine Pašteta +2 Pileći ražnjići su hit svakoga ljeta i sezone roštiljanja

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju