Ima li boljeg ljetnog jela od ukusne, lagane i kremaste tjestenine? Ovaj dar talijanske kuhinje nam je prvi izbor kad nemamo previše vremena i kad bismo htjeli pripremiti brzinski, a ujedno hranjivi ručak koji je dostojan finih restorana.

Klasični ručak možete podići na višu razinu ako omiljeni umak spojite sa zelenim rezancima, ukusnom tjesteninom koja se pravi od špinata i odlično se slaže s bijelim i crvenim umacima, mesom, povrćem i morskim plodovima.

U nastavku pročitajte recept za brzinski ljetni ručak. Zeleni rezanci u umaku od slanine, gljiva i parmezana, osvojit će vas i okusom i teksturom. Hrskava slanina, kremasti umak i okus špinata, čine super zdravu kombinaciju kojoj je teško odoljeti.

Sastojci za zelene rezance sa slaninom i gljivama:

  • 400 g zelenih rezanaca od špinata
  • 300 g svježih gljiva
  • 1 manja glavica luka
  • 150 g slanine
  • 200 g parmezana
  • 1 žlica kiselog vrhnja
  • Sol, papar

Priprema zelenih rezanaca sa slaninom i gljivama:

  1. Zelene rezance skuhajte prema uputama na pakiranju. Ostavite 100 ml vode u kojoj se kuhala tjestenina.
  2. Pancetu i luk narežite na kockice, a gljive na trakice.
  3. Pancetu kratko prepržite pa izvadite sa strane. Stavite je na papirnati ubrus kako bi upio višak masnoće.
  4. Na masnoći od pancete pržite luk i gljive sve dok luk ne postane staklast. Dodajte tjesteninu.
  5. U vodu u kojoj se kuhala tjestenina dodajte parmezan i žlicu vrhnja pa dobro promiješajte i prelijte preko tjestenine.
  6. Dodajte začine i pancetu.

Ručak za 15 minuta: Recept za prefinu ljetnu tjesteninu u umaku od sira i špinata

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju