Ima li boljeg ljetnog jela od ukusne, lagane i kremaste tjestenine? Ovaj dar talijanske kuhinje nam je prvi izbor kad nemamo previše vremena i kad bismo htjeli pripremiti brzinski, a ujedno hranjivi ručak koji je dostojan finih restorana.
Klasični ručak možete podići na višu razinu ako omiljeni umak spojite sa zelenim rezancima, ukusnom tjesteninom koja se pravi od špinata i odlično se slaže s bijelim i crvenim umacima, mesom, povrćem i morskim plodovima.
U nastavku pročitajte recept za brzinski ljetni ručak. Zeleni rezanci u umaku od slanine, gljiva i parmezana, osvojit će vas i okusom i teksturom. Hrskava slanina, kremasti umak i okus špinata, čine super zdravu kombinaciju kojoj je teško odoljeti.
Sastojci za zelene rezance sa slaninom i gljivama:
- 400 g zelenih rezanaca od špinata
- 300 g svježih gljiva
- 1 manja glavica luka
- 150 g slanine
- 200 g parmezana
- 1 žlica kiselog vrhnja
- Sol, papar
Priprema zelenih rezanaca sa slaninom i gljivama:
- Zelene rezance skuhajte prema uputama na pakiranju. Ostavite 100 ml vode u kojoj se kuhala tjestenina.
- Pancetu i luk narežite na kockice, a gljive na trakice.
- Pancetu kratko prepržite pa izvadite sa strane. Stavite je na papirnati ubrus kako bi upio višak masnoće.
- Na masnoći od pancete pržite luk i gljive sve dok luk ne postane staklast. Dodajte tjesteninu.
- U vodu u kojoj se kuhala tjestenina dodajte parmezan i žlicu vrhnja pa dobro promiješajte i prelijte preko tjestenine.
- Dodajte začine i pancetu.
Ručak za 15 minuta: Recept za prefinu ljetnu tjesteninu u umaku od sira i špinata