Da biste napravili ukusno ljetno osvježenje poput sladoleda ne trebaju vam klasični sastojci poput jaja i vrhnja. Sve popularnije su i alternativne verzije tog ledenog deserta bez korištenja jaja i mliječnih proizvoda. 
Ako imate intoleranciju na mliječne proizvode, ne jedete namirnice životinjskog porijekla ili ste se jednostavno zaželjeli promjene – ovo je pravi recept za vas. 
Ova veganska verzija sladoleda kremasta je zahvaljujući kokosovu mlijeku, a slatkoću „duguje“ agave sirupu i kokosovom šećeru. Može se napraviti s ili bez aparata za pripremu sladoleda.
Sastojci za sladoled od kokosa:
- 800 ml kokosova mlijeka iz konzerve
 - 160 g kokosovog šećera
 - 45 g agavea
 - 1 čajna žličica ekstrakta vanilije
 - naribani listići kokosa za posluživanje po želji
 
Priprema sladoleda od kokosa:
- Pomiješajte kokosovo mlijeko, šećer, agave i ekstrakt vanilije. Miješajte dok se šećer ne otopi.
 - Ako radite sladoled u aparatu, prelijte dobivenu smjesu u njega i procesuirajte oko 20 do 25 minuta. Sladoled čuvajte u zamrzivaču te ga poslužite hladnog s naribanim listićima kokosa po želji.
 - Ako nemate aparat: smjesu stavite u dublji lim i pohranite u zamrzivač. Promiješajte smjesu nakon 20 minuta pa je ponovo vratite u zamrzivač. Ponavljajte ovaj postupak dok niste zadovoljni odgovarajućom teksturom sladoleda.
 - Dobar tek!
 
 
    
        Sočni kruh od sladoleda: Brzinski recept koji traži samo 4 sastojka
        
                                                                                    
                
                    
 
                    
 
                    
 
                    

              
              
              
                
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            