Da biste napravili ukusno ljetno osvježenje poput sladoleda ne trebaju vam klasični sastojci poput jaja i vrhnja. Sve popularnije su i alternativne verzije tog ledenog deserta bez korištenja jaja i mliječnih proizvoda.

Ako imate intoleranciju na mliječne proizvode, ne jedete namirnice životinjskog porijekla ili ste se jednostavno zaželjeli promjene – ovo je pravi recept za vas.

Ova veganska verzija sladoleda kremasta je zahvaljujući kokosovu mlijeku, a slatkoću „duguje“ agave sirupu i kokosovom šećeru. Može se napraviti s ili bez aparata za pripremu sladoleda.

Sastojci za sladoled od kokosa:

  • 800 ml kokosova mlijeka iz konzerve
  • 160 g kokosovog šećera
  • 45 g agavea
  • 1 čajna žličica ekstrakta vanilije
  • naribani listići kokosa za posluživanje po želji

Slika nije dostupna Hrana i piće Voćni snijeg: Brzi recept za savršeno ljetno osvježenje iz Kolumbije

Priprema sladoleda od kokosa:

  1. Pomiješajte kokosovo mlijeko, šećer, agave i ekstrakt vanilije. Miješajte dok se šećer ne otopi.
  2. Ako radite sladoled u aparatu, prelijte dobivenu smjesu u njega i procesuirajte oko 20 do 25 minuta. Sladoled čuvajte u zamrzivaču te ga poslužite hladnog s naribanim listićima kokosa po želji.
  3. Ako nemate aparat: smjesu stavite u dublji lim i pohranite u zamrzivač. Promiješajte smjesu nakon 20 minuta pa je ponovo vratite u zamrzivač. Ponavljajte ovaj postupak dok niste zadovoljni odgovarajućom teksturom sladoleda.
  4. Dobar tek!

Sočni kruh od sladoleda: Brzinski recept koji traži samo 4 sastojka Slatki kruh Slatki kruh +0 Slatki kruh

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju