Imate li višak sladoleda u zamrzivaču nemojte ga baciti. Iskoristite ga za pripremu brzinskog biskvitnog kruha Sve što je potrebno od sastojaka su rastopljeni sladoled, prašak za pecivo, sol i brašno. 

Sladoled će zamijeniti jaja, ulje i šećer pa one s malo masnoće nemojte koristiti za pripremu slatkog kruha jer rezultat neće biti toliko ukusan.

Za neutralnu varijantu iskoristiti možete sladoled od vanilije, ali poigrajte se i s drugim okusima. Oni koji vole eksperimentirati u kuhinji preporučuju mješavinu banane i čokolade.Imajte na umu da će sladoled neutralnijeg okusa dati manje arome od intenzivnijih, ali prema želji možete dodati koju kap arome od vanilije. 

U smjesu možete dodati i zgnječenu bananu, usitnjene orašaste plodove, mrvice čokolade i druge dodatke. Poslužite kruh narezan na kriške s marmeladom, nutellom, višnjama iz kompota, ili drugim dodacima. 

Sastojci za kruh od sladoleda:

500 g rastopljenog sladoleda
2 žličice praška za pecivo
1/2 žličice soli
200 g brašna.

Priprema: 

1. Dobro pomiješajte sve sastojke pa ulijte smjesu u kalup obložen papirom za pečenje i pecite oko 40 minuta na 180°C.

2. Čakalicom provjerite je li kruh pečen pa izvadite da se hladi. 
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju