Iskoristite zrele i sočne rajčice za jednostavan umak od rajčica koji se ne kuha i odlično ide uz tjesteninu. Svježe i pune ljetne okuse ovako ćete maksimalno sačuvati, a rezultat će biti malo drugačije jelo.

Tajna njegova sjajnog okusa je u pravom mediteranskom pojačanju u obliku maslina, kapara, maslinovog ulja i naravno, parmezana.Uvijek birajte zrele rajčice, glatke i bez nagnječenja.

Ovaj vas umak ne časti samo odličnim okusom i time što ne morate paliti štednjak - još je i gotov za samo 20 minuta. Količine sastojaka u receptu dovoljne su za četiri porcije. 

Sastojci za tjesteninu sa "sirovim" umakom od rajčica:

  • 350 g tjestenine po izboru
  • 1/4 šalice maslinovog ulja
  • 1/2 šalice maslina, bez koštica, zgnječenih i grubo nasjeckanih
  • 1 žlica kapara, ocijeđenih i grubo nasjeckanih
  • 1 šalica cherry rajčica, prepolovljenih
  • 2 velike rajčice volovsko srce
  • 1/4 šalice naribanog parmezana, plus za posipanje
  • 1/4 šalice peršina, nasjeckanog na sitno
  • 1 češanj češnjaka, protisnutog
  • sol
  • papar

Priprema tjestenine sa "sirovim" umakom od rajčica:

  1. Skuhajte tjesteninu prema uputama na pakiranju. Prije nego što je ocijedite, odvojite pola šalice vode i ostavite sa strane.
  2. U velikoj zdjeli pomiješajte ulje, češnjak i po 1/2 čajne žličice soli i papra. Dodajte masline, kapare i rajčice i dobro promiješajte.
  3. U zdjelu sitno naribajte volovska srca, a kožu bacite. Promiješajte umak.
  4. Dodajte tjesteninu, pospite parmezanom i dobro promiješajte. Po potrebi dodajte malo vode u kojoj se kuhala tjestenina, koliko je potrebno da dobijete kremasti umak.
  5. Pospite peršinom i parmezanom te poslužite.

5 jela od svježih rajčica koja morate probati ovoga ljeta Rajčice iz konzerve Rajčice su najfinije kada su svježe i u sezoni Shakshuka +1 Cherry rajčice
 

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju