Iskoristite zrele i sočne rajčice za jednostavan umak od rajčica koji se ne kuha i odlično ide uz tjesteninu. Svježe i pune ljetne okuse ovako ćete maksimalno sačuvati, a rezultat će biti malo drugačije jelo.
Tajna njegova sjajnog okusa je u pravom mediteranskom pojačanju u obliku maslina, kapara, maslinovog ulja i naravno, parmezana.Uvijek birajte zrele rajčice, glatke i bez nagnječenja.
Ovaj vas umak ne časti samo odličnim okusom i time što ne morate paliti štednjak - još je i gotov za samo 20 minuta. Količine sastojaka u receptu dovoljne su za četiri porcije.
Sastojci za tjesteninu sa "sirovim" umakom od rajčica:
- 350 g tjestenine po izboru
- 1/4 šalice maslinovog ulja
- 1/2 šalice maslina, bez koštica, zgnječenih i grubo nasjeckanih
- 1 žlica kapara, ocijeđenih i grubo nasjeckanih
- 1 šalica cherry rajčica, prepolovljenih
- 2 velike rajčice volovsko srce
- 1/4 šalice naribanog parmezana, plus za posipanje
- 1/4 šalice peršina, nasjeckanog na sitno
- 1 češanj češnjaka, protisnutog
- sol
- papar
Priprema tjestenine sa "sirovim" umakom od rajčica:
- Skuhajte tjesteninu prema uputama na pakiranju. Prije nego što je ocijedite, odvojite pola šalice vode i ostavite sa strane.
- U velikoj zdjeli pomiješajte ulje, češnjak i po 1/2 čajne žličice soli i papra. Dodajte masline, kapare i rajčice i dobro promiješajte.
- U zdjelu sitno naribajte volovska srca, a kožu bacite. Promiješajte umak.
- Dodajte tjesteninu, pospite parmezanom i dobro promiješajte. Po potrebi dodajte malo vode u kojoj se kuhala tjestenina, koliko je potrebno da dobijete kremasti umak.
- Pospite peršinom i parmezanom te poslužite.
5 jela od svježih rajčica koja morate probati ovoga ljeta
+1