Ma tko ne voli veliku zdjelu ukusnog stir frya? Kada se govori o ovom ukusnom jelu postoje brojni recepti i trikovi za pripremu. Umjesto klasične riže, upotrijebiti možete i rezance.

U azijskoj kuhinji za stir fry se često koriste japanski Udon rezanci od pšeničnog brašna koji se sjajno sljubljuju s različitim mesnim, ribljim i povrtnim okusima.

Mi vam donosimo najlakši recept za Udon rezance s povrćem koji se podlijeva s uravnoteženim umakom na bazi umaka od kamenica i soje, meda, rižina octa i ljute Srirache.

Sastojci za stir fry udon rezance:

  • 250 g udon rezanaca
  • 250 g shiitake gljiva
  • 3 mlada luka
  • 3 češnja češnjaka
  • 2 žlice umaka od soje
  • 2 žlice umaka od kamenica
  • 1 žlica meda
  • 1 žlica rižinog octa
  • 1 žlica ljutog umaka Sriracha
  • 1 žlica ulja od avokada
  • manja glavica brokule
  • sezamove sjemenke za posipanje

Priprema stir fry udon rezanaca:

  1. Očistite brokulu, narežite je manje komade. Narežite mladi luk. Očistite češnjak i nasjeckajte ga na sitno.
  2. Zagrijte ulje u većoj tavi pa na njemu ispirajajte češnjak i bijele dijelove mladog luka. Pirjajte ih oko dvije minute.
  3. Dodajte nasjeckanu brokulu i gljive i nastavite sve zajedno pirjati oko deset minuta uz često miješanje.
  4. U posebnom loncu skuhajte udon rezance prema uputama na pakiranju. Ocijedite ih i stavite sa strane.
  5. U manjoj posudi pomiješajte umak od kamenica, umak od soje, med, rižin ocat i Srirachu.
  6. Povrće podlijte s pripremljenim umakom i dodajte kuhane udon rezance. Sve zajedno dobro promiješajte.
  7. Poslužite toplo sa sezamovim sjemenkama i zelenim dijelovima mladog luka. Dobar tek!

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju