Jedu vam se lazanje, ali nemate odgovarajuće tjestenine u kući, niti želite trošite puno vremena za pripremu ovog jela? Nema problema, postoji i jednostavniji i brži način – napravite ih od palačinki.

Chef John s YouTube kanala Food Wishes pokazao je kako se radi ovo jednostavno jelo s palačinkama. Isti napominje da u palačinke idu isti sastojci kao i u tjesteninu za lazanje pa se nakon termičke obrade uopće ne primjećuje razlika u okusu.

Iako se ovom metodom možete poslužiti za pripremu jela za cijelu obitelj, ovaj recept je posebno dobar za one prilike kada vam je potreban ručak ili večera za samo jednu osobu.

Lazanje Hrana i piće 10 pogrešaka zbog kojih lazanje neće biti fine, sočne i pune okusa

Sastojci za palačinke za lazanje:
2 velika jaja
70 grama brašna
125 ml hladne vode
1 čajna žličica maslinova ulja
prstohvat soli

Priprema:
1. Istucite jaja sa solju, brašnom, maslinovim uljem i vodom u jednoličnu smjesu.

2. Od smjese ispecite palačinke na uobičajeni način.

3. Svaku palačinku narežite na polovice ili trećine kako bi odgovarale vatrostalnoj posudi u kojoj planirate ispeći lazanje.

4. Palačinke nadjenite umakom i dodacima po želji, a najbrže će biti ako iskoristite već gotovi kupovni umak od rajčice, nešto sira i začina.

Složenac Hrana i piće "Bolognese" iz pećnice: Složenac toliko dobar da bismo ga mogli jesti svaki dan

5. Složite lazanje od palačinki na uobičajeni način: na dno stavite umak od rajčice, potom palačinku, na nju dodajte sir pa ponovo umak od rajčice. Ponavljajte postupak dok ne potrošite sve sastojke.

6. Stavite peći u prethodnu zagrijanu pećnicu na 220 Celzijevih stupnjeva oko 15 minuta. Dobar tek!

Kako chef John s kanala Food Wishes priprema svoju verziju lazanja od palačinki za jednu osobu, pogledajte u YouTube videu.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju