Ravioli su vrsta punjene tjestenina koja se jede diljem Italije, ali i svijeta. Ako želite napraviti domaće raviole, ali vam se na da samostalno pripremiti tijesto za ovo jelo – ne brinite. Postoji trik namirnica s kojom će ravioli biti brzo gotovi.

Prošećite do prve specijalizirane hrane za azijsku kuhinju i nabavite tijesto za wontone, odnosno takozvane wonton wrapperse. Wontoni su popularne kineske okruglice od tijesta koje se pune različitim punjenima te ukuhavaju u juhama.

Iznimno podsjećaju na talijanske raviole po svojoj teksturi, izgledu i okusu te omogućuju pripremu ovog jela u vrlo kratkom roku.

Za pripremju raviola upotrebite gotovo tijesto za wontone Za pripremju raviola upotrebite gotovo tijesto za wontone (Foto: Shutterstock)

Sastojci za brze raviole:

  • 450 g kobasice po želji
  • 220 g sira ricotte
  • 100 g sira mozzarelle
  • 50 wonton wrappera
  • 1 jaje
  • ½ čajne žličice naribane limunove korice
  • sol po želji
  • biljno ulje za pirjanje

Priprema za domaće raviole s kobasicama i sirom:

  1. Ogulite kobasice, smrvite ih na manje komade i prepirjajte na malo zagrijanog ulja u tavi oko pet do šest minuta dok ne dobiju lijepu zlatno-smeđu boju. Stavite ih sa strane da se ohlade.
  2. Ohlađene prepirjane kobasice stavite u zdjelu te ih pomiješajte s naribanom mozzarellom, ricottom, limunovom koricom i malo soli. Dobro promiješajte.
  3. U posebnoj zdjeli istucite jaje.
  4. Na ravnoj površini poslažite wonton wrappere i premažite ih s jajetom.
  5. Na sredinu tijesta stavite po dvije čajne žličice pripremljene smjese pa ga preklopite s drugim komadom istog tijesta. Prstima stisnite krajeve wonton wrapera.
  6. Ponavljajte ovaj postupak dok ne dobijete 25 raviola.
  7. Stavite raviole u vruću posoljenu vodu i kuhajte jednu do dvije minute. Najbolje bi bilo kuhati raviole u turama od po 5 do 7 komada da se ne zalijepe jedne za druge.
  8. Ocijedite ih od vode i sljubite s umakom po želji. Dobar tek!

Priprema domaće tjestenine ne mora biti dugotrajna – evo kako! PR PR PR +4 PR

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju