Ravioli su vrsta punjene tjestenina koja se jede diljem Italije, ali i svijeta. Ako želite napraviti domaće raviole, ali vam se na da samostalno pripremiti tijesto za ovo jelo – ne brinite. Postoji trik namirnica s kojom će ravioli biti brzo gotovi.
Prošećite do prve specijalizirane hrane za azijsku kuhinju i nabavite tijesto za wontone, odnosno takozvane wonton wrapperse. Wontoni su popularne kineske okruglice od tijesta koje se pune različitim punjenima te ukuhavaju u juhama.
Iznimno podsjećaju na talijanske raviole po svojoj teksturi, izgledu i okusu te omogućuju pripremu ovog jela u vrlo kratkom roku.
Sastojci za brze raviole:
- 450 g kobasice po želji
- 220 g sira ricotte
- 100 g sira mozzarelle
- 50 wonton wrappera
- 1 jaje
- ½ čajne žličice naribane limunove korice
- sol po želji
- biljno ulje za pirjanje
Priprema za domaće raviole s kobasicama i sirom:
- Ogulite kobasice, smrvite ih na manje komade i prepirjajte na malo zagrijanog ulja u tavi oko pet do šest minuta dok ne dobiju lijepu zlatno-smeđu boju. Stavite ih sa strane da se ohlade.
- Ohlađene prepirjane kobasice stavite u zdjelu te ih pomiješajte s naribanom mozzarellom, ricottom, limunovom koricom i malo soli. Dobro promiješajte.
- U posebnoj zdjeli istucite jaje.
- Na ravnoj površini poslažite wonton wrappere i premažite ih s jajetom.
- Na sredinu tijesta stavite po dvije čajne žličice pripremljene smjese pa ga preklopite s drugim komadom istog tijesta. Prstima stisnite krajeve wonton wrapera.
- Ponavljajte ovaj postupak dok ne dobijete 25 raviola.
- Stavite raviole u vruću posoljenu vodu i kuhajte jednu do dvije minute. Najbolje bi bilo kuhati raviole u turama od po 5 do 7 komada da se ne zalijepe jedne za druge.
- Ocijedite ih od vode i sljubite s umakom po želji. Dobar tek!
Priprema domaće tjestenine ne mora biti dugotrajna – evo kako! +4