Proteini u prahu ne mogu se mjeriti s finim obrokom u kojem ćete naći kvinoju, grah i avokado. Svježinu pružaju ukiseljene lučice, a za finu aromu zadužena je dimljena paprika.

Sastojci za punjeni krumpir:

60 g kvinoje
4 srednje batata
1 crvena paprika
1 luk
1 velika rajčica
200 g kuhanog graha
150 g kukuruza
1 veliki avokado
1 žlica dimljene paprike u prahu
1 žličica chillija
2-3 žličice soli
1/2 žličice papra
1 žlica ukiseljenih lučica
Sok od 1/2 limete
2 žlice maslinovog ulja
4 žličice kiselog vrhnja ili jogurta od kokosa
Svježi korijander ili peršin, za ukrašavanje

Priprema:

1. Batat operite i osušite. Zatim stavite na lim obložen papirom za pečenje. Vilicom izbockajte krumpire, a zatim ih istrljajte žlicom maslinovog ulja i žličicom morske soli. Pecite na 200°C 30 minuta ili dok sredina krumpira ne omekša.

2. Kvinoju uspite u mali lonac i kuhajte je u dvostrukoj količini vode na jačoj vatri. Dodajte prstohvat soli. Kuhajte pet minuta, a zatim smanjite vatru i kuhajte još 10 minuta dok ne omekša.

3. Da biste napravili nadjev, dodajte u veliku tavu na srednje jakoj vatri žlicu maslinovog ulja, a zatim i sjeckani luk i usitnjenu crvenu papriku. Pecite oko pet minuta pa začinite dimljenom paprikom, chillijem, paprom i 1-2 žličice morske soli.

4. Nakon tri minute dodajte kukuruz, sjeckane rajčice, grah i skuhanu kvinoju te ostavite na vatri još pet minuta, uz povremeno miješanje.

5. Da biste napravili guacamole, zgnječite avokado i dodajte sok od pola limete i dobar prstohvat morske soli.

6. Batat prerežite po sredini i zgnječite unutrašnjost da bude mjesta za nadjev. Dodajte nadjev od graha i kvinoje, pa guacamole. Ukrasite svaki krumpir žlicom kiselog vrhnja, ukiseljenim lukom i korijandrom ili peršinom.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju