Brokula i polutvrdi sir savršena su kombinacija bez obzira na to radite li juhe, složence ili ove jednostavne popečke, koji se mogu jesti kao prilog ili samostalni obrok.

Popečci se pripremaju od tek nekoliko sastojaka, a peku u pećnici, što smanjuje upotrebu ulja, ali i olakšava cijeli postupak.

Konačni rezultat? Ukusni zalogaji koje morate probati. Upotrijebite li u receptu panko krušne mrvice, njihova hrskavost je zajamčena.

Gusta juha od brokule Hrana i piće Trik za finu juhu od brokule koju će voljeti i najveći mrzitelji "zelenila"

Sastojci za popečke od brokule i sira:

  • 200 g nasjeckane brokule
  • 120 g naribanog polutvrdnog sira (npr. cheddar)
  • 50 g panko krušnih mrvica
  • 3 mlada luka
  • 2 jaja
  • 2 češnja češnjaka
  • sol i papar po želji
  • biljno ulje

Pečena brokula s češnjakom Hrana i piće Savršeni prilog: Najlakši način za pripremu brokule koju ćete obožavati

Priprema popečaka od brokule i sira:

  1. Skuhajte brokulu na pari pa je zdrobite vilicom i pomiješajte s izmućenim jajima, mrvicama, naribanim sirom, sitno nasjeckanim češnjakom i mladim lukom.
  2. Smjesu posolite i popaprite po želji. Od dobivene smjese napravite kuglice otprilike iste veličine.
  3. Stavite ih na lim za pečenje te ih lagano premažite uljem.
  4. Pecite ih u prethodno zagrijanoj pećnici na 200 Celzijevih stupnjeva oko 20 do 25 minuta dok ne dobiju lijepu zlatno smeđu boju i hrskavu koricu. Dobar tek!

Romanesco brokula: Mala zelena "NLO" glavica koji su probali samo rijetki sretnici Romanesco brokula - 5 Romanesco brokula - 6 Romanesco brokula - 3 +2 Romanesco brokula - 1

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju