Tikvice su iznimno fleksibilna namirnica od koje se mogu pripremati razna jela. Naribane tikvice možete iskoristiti i kao bazu za pizza-složenac.

Pomiješajte naribane tikvice s nešto sira i jaja, zapecite ovu smjesu, a potom je obogatite s mljevenom junetinom, rajčicama i sirom. Po želji možete dodati i malo kulena ili nekog sličnog mesnog proizvoda na vrh da što više podsjeća na pizzu.

Sastojci za pizza složenac:

  • 700 g naribanih tikvica
  • 450 g mljevene junetine
  • 450 ml umaka od rajčice
  • 240 g naribane mozzarelle
  • 120 g naribanog cheddara
  • 45 g naribanog parmezana
  • 2 velikih jaja
  • ½ luka
  • salama za ukrašavanje
  • sol i papar po želji
  • biljno ulje

Calzone Hrana i piće Neodoljivo! Brzinski recept za pizza-sendviče s piletinom i sirom

Priprema pizza složenca:

  1. Zagrijte pećnicu na 200 Celzijevih stupnjeva.
  2. Naribajte tikvicu i posolite je. Pustite da tako „odmara“ 10 minuta, a potom istisnite svu tekućinu iz nje.
  3. Pomiješajte ocijeđene naribane tikvice s dva jaja, naribanim parmezanom i 120 g naribane mozzarelle.
  4. Dobivenu smjesu utisnite u pravokutni lim za pečenje složenaca čije ste unutrašnje stranice prethodno namazali s nešto biljnog ulja.
  5. Stavite peći bazu složenca u zagrijanu pećnicu oko 20 minuta.
  6. Za to vrijeme ispirjajte mljeveno meso s nasjeckanim lukom na malo masnoće dok meso ne dobije smeđu boju. Dodajte umak od rajčice, sve dobro promiješajte, posolite i popaprite smjesu.
  7. Meso premažite preko ispečene baze od tikvica, jaja i sira.
  8. Preko mljevenog mesa posipajte ostatak naribane mozzarelle i naribani cheddar. Po želji na vrh možete dodati i kulen ili neku sličnu salamu da složenac više nalikuje na pizzu.
  9. Vratite lim u pećnicu i pecite još 20 minuta dok se sir ne rastopi, a okusi ne sljube.
  10. Poslužite toplo sa salatom po želji. Dobar tek!

Novo u Zagrebu: Pizza od 1,4 kg inspirirana vrućim burekom na vagu iz 80-ih Picnic - 4 Picnic - 5 Picnic - 3 +1 Picnic - 2

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju