Citrusno voće i perad sjajna su gastronomska kombinacija. Dokaz za to je i popularno francusko jelo duck a l'orange koji se sastoji od pečene patke u finom umaku na bazi naranče.
Naranča će se sjajno sljubiti i s pečenom piletinom. Štoviše, upotrijebite li marmeladu od naranče u marinadi za pečenje piletine, mesu ćete podariti nevjerojatnu slatkoću i sočnost.
Za pripremu ove piletine kod kuće potrebno vam je svega nekoliko sastojaka, malo truda i strpljenja.
Sastojci za piletinu l'orange:
- 1 pile od 1,5 do 2 kg
- 160 g marmelade od naranče
- 8 ljutike
- 1 žlica octa
- 1 žlica nasjeckanog svježeg ružmarina
- sol i papar po želji
- biljno ulje za pečenje
Priprema piletine l'orange:
- Zagrijte pećnicu na 220 stupnjeva Celzija.
- Namastite veći lim za pečenje i poslažite po dnu očišćenu ljutiku.
- Narežite pile na manje komade – batke, zabatke, krilca, prepolovite prsa.
- U velikoj zdjeli pomiješajte marmeladu od naranče, ocat, svježi ružmarin, malo ulja, sol i papar.
- U marinadu dodajte komade piletine i dobro ih premažite.
- Piletinu poslažite na ljutiku i stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu oko 30 do 40 minuta, odnosno dok se meso ne ispeče do kraja.
- Poslužite s prilogom po želji. Dobar tek!
Ručak za 15 minuta: Koji su komadi mesa najbolji na naglo? +0