Citrusno voće i perad sjajna su gastronomska kombinacija. Dokaz za to je i popularno francusko jelo duck a l'orange koji se sastoji od pečene patke u finom umaku na bazi naranče.

Naranča će se sjajno sljubiti i s pečenom piletinom. Štoviše, upotrijebite li marmeladu od naranče u marinadi za pečenje piletine, mesu ćete podariti nevjerojatnu slatkoću i sočnost.

Za pripremu ove piletine kod kuće potrebno vam je svega nekoliko sastojaka, malo truda i strpljenja.

Sastojci za piletinu l'orange:

  • 1 pile od 1,5 do 2 kg
  • 160 g marmelade od naranče
  • 8 ljutike
  • 1 žlica octa
  • 1 žlica nasjeckanog svježeg ružmarina
  • sol i papar po želji
  • biljno ulje za pečenje

Slika nije dostupna Hrana i piće Trik za pripremu slasne kineske piletine u narančinom umaku bez grama šećera

Priprema piletine l'orange:

  1. Zagrijte pećnicu na 220 stupnjeva Celzija.
  2. Namastite veći lim za pečenje i poslažite po dnu očišćenu ljutiku.
  3. Narežite pile na manje komade – batke, zabatke, krilca, prepolovite prsa.
  4. U velikoj zdjeli pomiješajte marmeladu od naranče, ocat, svježi ružmarin, malo ulja, sol i papar.
  5. U marinadu dodajte komade piletine i dobro ih premažite.
  6. Piletinu poslažite na ljutiku i stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu oko 30 do 40 minuta, odnosno dok se meso ne ispeče do kraja.
  7. Poslužite s prilogom po želji. Dobar tek!

Ručak za 15 minuta: Koji su komadi mesa najbolji na naglo? Meso - 2 Meso - 1 +0 Tajne mekanog mesa

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju