Uz tradicionalna jela spravljena po dobro poznatom receptu, na stol prepun već dobro poznatih delicija mogli biste uvesti zanimljiv zaokret koji će iznenaditi, ali i razveseliti cijelu ekipu željnu dobre večere. Uz tradicionalnu puricu s mlincima, ali i francusku salatu, donosimo vam recept za sočnu pileću roladu punjenu špinatom i sirom koju ćemo poslužiti s kroketima od palente i za kraj poslužili uz toliko sočan umak od crnog vina.

Od same pomisli na takav tanjur ispunjen različitim okusima koji se zajedno stapaju u potpunu rapsodiju okusa, teško je suzdržati se prije negoli svi sjednu za stol. Kako pripremiti ovu gozbu koja se brzo penje na popisu najdražih jela, pogledajte u našem videu.

Sočna pileća rolada Sočna pileća rolada (Foto: Tibor Marochini/Nova Studio)

RECEPT: Pileća rolada s kroketima od palente i umakom od crnog vina

SASTOJCI:


ZA PILEĆU ROLADU SA ŠPINATOM I SLANINOM:

KROKETI OD PALENTE:

UMAK OD CRNOG VINA:

PRIPREMA: 

PILEĆA ROLADA SA ŠPINATOM I SLANINOM:

  1. Za pripremu punjenja za roladu od špinata i sira u zagrijanu dublju tavu stavite Podravka zaleđeni špinat i lagano ga pirjajte na maslinovu ulju dok ne ispari sva voda. Potom dodajte Vegeta Natur pastu od češnjaka, maslac i naribani tvrdi sir. Miješajte lagano dok se svi sastojci ne sjedine, pazeći pritom da se sir ne rastopi do kraja.
  2. Narežite pileća prsa na manje odreske, posipajte ih sve zajedno Vegetom Orginal i lagano prstima promiješajte. Pažljivo ih istucite preko prozirne folije kako biste tanje odreske lakše zarolali.
  3. Na manji komad prozirne plastične folije stavite nekoliko tankih komada piletine, na početak odreska žlicom dodajte malu hrpicu nadjeva od špinata i sira pa pažljivo zarolajte u bombon koji ćete poširati u vodi 10 minuta.
  4. Nakon što je piletina u foliji poširana, izvadite je iz posude za kuhanje, stavite na plitki tanjur i pričekajte da se rolada ohladi. Oko ohlađene piletine zarolajte Podravka slaninu i roladu stavite peći u pećnicu 20 minuta na 180 stupnjeva. Dok se rolade peku, pripremite krokete i umak od crnog vina.

KROKETI OD PALENTE:

  1. U posudu za kuhanje srednje veličine stavite vodu, dodajte Vegeta Maestro morske soli i Vegetu Original pa pustite da voda lagano proključa. Nakon toga dodajte Podravka kukuruznu krupicu i konstantno miješajte kako se ne bi stvorile grudice. Smanjite plamen i neprestano miješajte palentu dok se dovoljno ne zgusne. Potom dodajte maslac, maknite palentu sa štednjaka i miješajte dok se sav maslac ne otopi.
  2. Obložite lim za pečenje papirom za pečenje i na njega ravnomjerno izlijte palentu. Pustite je da se ohladi kako bi se dodatno stisnula i potom je pecite 10 minuta u pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva. Nakon pečenja od palente se okruglim kalupom jednostavno mogu oblikovati kroketi koje poslužujemo uz našu roladu.
     

UMAK OD CRNOG VINA:

  1. Za pripremu umaka u dublju posudu za kuhanje stavite vino i Podravka kokošji tekući temeljac pa pričekajte dok se ne zagriju. Dodajte smeđi šećer i ljubičasti luk pa sve zajedno, uz povremeno miješanje, kuhajte 20 minuta dok se tekućina ne reducira za četvrtinu. Reducirani umak procijedite i vratite ponovno na vatru.
  2. Razmutite Dolcela Gussnel u malo vruće vode pa ga dodajte u proključali umak. Uz Vegeta Maestro morsku sol i papar, pri kraju kuhanja dodajte maslac te skinite umak s vatre i miješajte dok se maslac u potpunosti ne sjedini s umakom.
  3. Gotovi umak servirajte uz pileću roladu punjenu špinatom i sirom te uz krokete od zapečene palente za pravu božićnu čaroliju u kojoj će obitelj istinski uživati. Dobar tek!
     

Sočna pileća rolada Sočna pileća rolada (Foto: Tibor Marochini/Nova Studio)
 

Nova StudioSadržaj je napravljen u produkciji Nova Studija, native tima Nove TV, u suradnji s partnerom Podravka po najvišim profesionalnim standardima.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju