Ako ste u potrazi za savršenim, najbolje začinjenim i najhrskavijim krumpirom uz koji će i svako pečenje imati još bolji okus, dajte šansu i ovom jednostavnom receptu.
Podignite hrskavi pečeni krumpir do novih visina tako što ćete ga začiniti češnjakom i parmezanom, a na pola pečenja obogatiti i raskošnim preljevom od maslaca aromatiziranog začinskim biljem.
Pečeni krumpir s češnjakom i aromatiziranim maslacem - sastojci:
- 1,5 kg mladog krumpira, opranog, u kori
- 2 žlice ekstra djevičanskog maslinova ulja
- 40 g sitno ribanog parmezana
- sol
- papar
Za aromatizirani maslac
- 100 g maslaca, nasjeckanog, sobne temperature
- 2 češnja češnjaka, protisnuta
- korica od 1 limuna, naribana na sitno
- 2 žlice svježeg peršina, nasjeckanog
- 2-3 žlice svježeg vlasca, nasjeckanog
Pečeni krumpir s češnjakom i aromatiziranim maslacem - priprema::
- Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva.
- Dva veća lima obložite papirom za pečenje.
- Stavite krumpir u veliki lonac i prelijte ga hladnom vodom. Posolite i pustite da zakuha na jakoj vatri. Kuhajte 10 minuta ili dok ne omekša.
- Ocijedite ga i ostavite u cjedilu da se hladi.
- Da biste napravili aromatizirani maslac u jednoj zdjeli, pomiješajte omekšali maslac narezan na kockice, protisnuti češnjak, limunovu koricu, peršin i pola pripremljene količine vlasca. Posolite, popaprite i promiješajte da se sjedini.
- Kuhani krumpir rasporedite u pripremljene limove za pečenje. Svaki lagano zgnječite dlanom, pokapajte maslinovim uljem i pospite parmezanom. Pecite krumpir pola sata ili dok ne dobije lijepu boju.
- Izvadite krumpir iz pećnice, rasporedite po njemu maslac s češnjakom i začinima pa pecite još 15 do 20 minuta, dok krumpir ne postane hrskav. Pospite preostalim vlascem.
Tajna savršenog woka: Što ne smijete preskočiti u brzinskoj pripremi najukusnijeg jela +1