Ako ste u potrazi za savršenim, najbolje začinjenim i najhrskavijim krumpirom uz koji će i svako pečenje imati još bolji okus, dajte šansu i ovom jednostavnom receptu.

Podignite hrskavi pečeni krumpir do novih visina tako što ćete ga začiniti češnjakom i parmezanom, a na pola pečenja obogatiti i raskošnim preljevom od maslaca aromatiziranog začinskim biljem.

Pečeni krumpir s češnjakom i aromatiziranim maslacem - sastojci:

  • 1,5 kg mladog krumpira, opranog, u kori
  • 2 žlice ekstra djevičanskog maslinova ulja
  • 40 g sitno ribanog parmezana
  • sol
  • papar

Za aromatizirani maslac

  • 100 g maslaca, nasjeckanog, sobne temperature
  • 2 češnja češnjaka, protisnuta
  • korica od 1 limuna, naribana na sitno
  • 2 žlice svježeg peršina, nasjeckanog
  • 2-3 žlice svježeg vlasca, nasjeckanog

Pečeni krumpir s češnjakom i aromatiziranim maslacem - priprema::

  1. Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva.
  2. Dva veća lima obložite papirom za pečenje.
  3. Stavite krumpir u veliki lonac i prelijte ga hladnom vodom. Posolite i pustite da zakuha na jakoj vatri. Kuhajte 10 minuta ili dok ne omekša.
  4. Ocijedite ga i ostavite u cjedilu da se hladi.
  5. Da biste napravili aromatizirani maslac u jednoj zdjeli, pomiješajte omekšali maslac narezan na kockice, protisnuti češnjak, limunovu koricu, peršin i pola pripremljene količine vlasca. Posolite, popaprite i promiješajte da se sjedini.
  6. Kuhani krumpir rasporedite u pripremljene limove za pečenje. Svaki lagano zgnječite dlanom, pokapajte maslinovim uljem i pospite parmezanom. Pecite krumpir pola sata ili dok ne dobije lijepu boju.
  7. Izvadite krumpir iz pećnice, rasporedite po njemu maslac s češnjakom i začinima pa pecite još 15 do 20 minuta, dok krumpir ne postane hrskav. Pospite preostalim vlascem.

Tajna savršenog woka: Što ne smijete preskočiti u brzinskoj pripremi najukusnijeg jela kako kuhati u woku - 1 kako kuhati u woku - 5 kako kuhati u woku - 4 +1 kako kuhati u woku - 2

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju