Aromatizirani maslac odličan je dodatak sendvičima, ali i odrescima na kojima će se lijepo topiti dok su još vrući. Začine kombinirajte prema želji pa tako primjerice dodati možete vlasac, zeleni dio mladog luka, peršin ili kopar. Efektno će izgledati i zrnca crvenog papra koji je aromom nježniji od crnog, kao i jestivo cvijeće. Osim što su mirisni, začini su i zdravi jer obiluju antioksidansima pa štite od bolesti.  

Sastojci za aromatizirani maslac:

1/2 šalice maslaca
1 češanj češnjaka
šaka svježeg bosiljka
1 žlica korijandra
1/2 žlice soka limuna ili limete
nekoliko jestivih cvjetova (ljubičica, jorgovan, maćuhica)
sol i papar

Priprema: 

1. Omekšali maslac pomiješajte sa sjeckanim češnjakom, bosiljkom, cvijećem, korijandrom i sokom limuna.

2. Izgnječite i promiješajte vilicom ili izmiksajte pa prebacite na plastičnu foliju.

3. Oblikujte valjak, zatvorite s obje strane i hladite najmanje 1 sat. Potrošite u pet dana.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju