Imate starog kruha kojeg se trebate riješiti? Isprobajte panzanellu! Riječ je o zapanjujuće dobroj salati od kruha i nekoliko jednostavnih ljetnih svježih plodova poput svježih rajčica, krastavaca i luka koja potječe iz Toskane.

Salata se začinjava s nezamjenjivim maslinovim uljem, octom, ali i kaparima, a ostavlja u hladnjaku preko noći kako bi se svi okusi proželi. Priprema je toliko jednostavna da ju mogu napraviti i najveći amateri u kuhinji, čak i oni kojima zagori voda na štednjaku.

U trendu Tikvice ne morate pržiti u dubokom ulju da bi bile ukusne Korak po korak Kako ispeći fine tikvice na tavi bez puno ulja, a da ne ispadnu gnjecave? Kviz općeg znanja - 1 Hrana za mozak Kviz općeg znanja: 15 pitanja koja će pravi kvizaši smazati za doručak Molat - 14 Nije za svakoga Hrvatski medeni otok bicikala, mačaka i divnih vizura u kojem se uživa sporo, a živi još sporije

Tzatziki krumpirova salata Hrana i piće Hit za ovo ljeto: Recept za finu tzatziki salatu od krumpira

Sastojci:
400 g kruha
5 žlica maslinova ulja
3 zrele rajčice
3 žlice vinskog octa
2 žlice kapara
1-2 žlice šećera
1 krastavac
1 veći luk
sol i papar po želji
svježi listići bosiljka

Slika nije dostupna Hrana i piće Hladna, fina i puna proteina: Salata s tunom koja ima bolji okus kad se jede drugi dan

Priprema:
1. Ugrubo narežite krastavac, rajčice i luk te ih stavite u zdjelu.

2. Narežite kruh na velike kocke i dodajte povrću.

3. Pomiješajte rukama sve sastojke. Posolite i popaprite po želji.

4. U posebnoj zdjeli pomiješajte maslinovo ulje, vinski ocat, šećer i kapare. Dodajte i nešto soli i papra.

5. Prelijte umak preko povrća i kruha te dodajte nekoliko listića svježeg bosiljka.

6. Sve dobro promiješajte, pokrijte i ostavite u hladnjaku preko noći da se okusi sljube.

7. Poslužite drugi dan. Dobar tek!