Za spektakl od doručka koji će vas držati sitima do podneva, ili pak brzinski ručak ne treba puno vremena, ali ni sastojaka. Omletu punjenom mljevenim mesom posebnu slast daje korica sa zapečenim sirom, a poslužiti ga možete s kakvom omiljenom salatom.

U trendu Kućica Noni za robinzonski odmor na Krku, Airbnb - 3 Usred šume 15 minuta hoda do prve plaže: Ova kućica na Krku prava je oaza mira Alžir - 3 Bagatela! Ručak 3 eura, kava 30 centi: Mediteranska zemlja iznimne ljepote koja turistima prolazi ispod radara Vranjic nazivaju Malom Venecijom Podijelilo mišljenja Znate li gdje se nalazi hrvatska "Mala Venecija"? Pitanje koje je izazvalo pobunu u komentarima na našem portalu

Proteinsku bombu možete pripremiti i od gotovog mesnog umaka samo pripazite da prije nadijevanja reducirate višak tekućine kuhanjem dok ne ispari.

Sastojci za omlet s mljevenim mesom:

8 jaja
2 dl mlijeka
5 žličica škrobnog brašna
sol i papar
komadić maslaca
malo ulja
200 g topivog sira
250 g mljevenog mesa
1 glavica luka
1 mrkva
1 žličica češnjaka u granulama
1 žličica kurkume

Priprema:

1. Popržite sjeckani luk pa nakon desetak minuta dodajte naribanu mrkvu i mljeveno meso. Pržite dok se malo ne zapeče pa ulijte malo vode i začine te nastavite pirjati dok meso ne bude gotovo, a tekućina se reducira.

2. Dobro izmiješajte pjenjačom jaja, mlijeko i škrobno brašno pa posolite i popaprite. Na umjerenoj vatri na tavi rastopite komadić maslaca s uljem. Kad se tava zagrije, ulijte dio jaja pa kratko promiješajte dok se jaja ne počnu zgušnjavati.

3. Okrenite omlet na drugu stranu (to možete učiniti tako da tavu preklopite preko većeg tanjura pa vratite omlet u tavu nepečenom stranom prema dolje) i pecite još koju minutu. Ovisno o veličini tave ispecite dva ili tri omleta pa ih napunite mesnom smjesom i posipajte s malo sira pa zarolajte. Prema potrebi ih pričvrstite čačkalicama. 

3. Na lim obložen papirom za pečenje stavite napunjene omlete pa posipajte s ostatkom sira. Kratko zapecite u pećnici da se sir otopi.