Dalgona, kremasta senzacija koja je postala internetski hit prije koju godinu radi se od samo tri sastojka: instant-kave, šećera i vode. Dovoljno je pomiješati sastojke i miksati ih dok ne dobijete gustu pjenu, koju potom možete pažljivo uliti u čašu s mlijekom – ili je poslužiti sa sladoledom te raznim kremama. Recept je postao popularan zahvaljujući društvenim mrežama, a tučena kava danas se može naći u najrazličitijim kombinacijama. Volite li kokos ili vaniliju, isprobajte mikshake s tučenom kavomm a ukrasiti ga možete i pokojom kuglicom od kokosa. 

Recept za milkshake s tučenom kavom: 

Dalgona:

  • 2 žličice instant-kave
  • 2 žličice šećera
  • 2 žlice vruće vode

Milkshake:

  • 1 srednja zrela banana
  • 30 g sladoleda od vanilije ili kokosa
  • 400 ml punomasnog kokosovog mlijeka

Priprema milkshakea s tučenom kavom: 

  1. Bananu narežite na ploške i smrznite pa zatim izmiksajte u blenderu s kokosovim mlijekom i sladoledom dok ne dobijete kremasti shake. Prema želji možete dodati više ili manje sladoleda (ili kokosovog mlijeka).
  2. Pomiješajte kavu, šećer i vruću vodu u posudi pa miksajte 3-5 minuta ili dok se ne napravi krema.
  3. Ulijte milkshake u čašu, ubacite nekoliko kockica leda pa na vrh rasporedite kremu od kave.

Ima i privatni bazen s pogledom na more! Kućica od 50 kvadrata u Crikvenici u kojoj bismo proveli cijelo ljeto Villa Ivanka s privatnim bazenom, Crikvenica - 5 Villa Ivanka s privatnim bazenom, Crikvenica - 4 Villa Ivanka s privatnim bazenom, Crikvenica - 2 +4 Villa Ivanka s privatnim bazenom, Crikvenica - 1

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju