Ako niste nikada probali micheladu, ne znate što propuštate. Osvježavajući i pikantan, meksički koktel od piva i limete fino rashlađuje i opušta.
Tom se napitku može, ali i ne mora dodati koja kap sojina umaka, koji će dati umami notu zbog koje ćete poželjeti još jedan gutljaj… pa još jedan. Za umami i lijepu boju Meksikanci u micheladu znaju dodati i soka od rajčice.
Sastojci za micheladu:
360 ml neutralnog piva
1 žličica čilija u prahu
1/2 - 1 žličica soli
60 ml soka od limete
2 žličice ljutog umaka (tabasco, sriracha…)
nekoliko kapi umaka od soje
kriške limete
led
Priprema:
1. Na plitkom tanjuru promiješajte sol i čili u prahu. Kriškama limete navlažite rubove čaše pa ih uvaljajte u tanjur da se oblože začinima.
2. Ulijte u čašu sok limete, ljuti i sojin umak pa lagano promiješajte. Čašu napunite ledom, a zatim pivom. Lagano promiješajte, ukrasite limetom i poslužite.