Frijoles borrachos ili pijani grah, omiljeni je meksički specijalitet koji se priprema s tamnim pivom, a slast mu daje i hrskava slanina. Alkohol će tijekom kuhanja ispariti, ali će ostati puni okus. Ne zaboravite dodati i žlicu svježe cijeđenog soka limete, a ako je nemate pri ruci poslužit će i limun. Umjesto sjeckanog korijandra možete koristiti i peršin.

Sastojci za pijani grah:

  • 150 g slanine
  • 1 mali luk
  • 1 ljuta papričica
  • 4 češnja češnjaka
  • 330 ml tamnog piva
  • 1400 g kuhanog graha (4 limenke od 350 g)
  • 1 žlica smeđeg šećera
  • 1 žličica origana
  • 1 žličica čilija
  • 1 žličica soli
  • 1/2 žličice kumina
  • 1 žlica soka limete
  • 2-3 žlice sjeckanog korijandra

Priprema pijanog graha:

  1. Nasjeckajte slaninu, luk i ljutu papričicu, a češnjak protisnite. Slaninu popržite dok ne bude hrskava pa je izvadite šupljikavom žlicom. Sačuvajte žlicu masnoće pa na njoj popržite luk i ljutu papričicu.
  2. Dodajte češnjak pa pržite minutu do dvije. Ulijte pivo i dodajte grah, šećer, origano, čili, sol i kumin pa promiješajte i pojačajte vatru.
  3. Kad prokuha smanjite vatru i kuhajte još 15 minuta. Poslužite preliveno sokom limete i posipajte slaninom i korijandrom.


Trik je u vodi: Kako skuhati savršenu rižu baš svaki put? Arancini Jela od riže - 2 Jela od riže - 3 +3 Jela od riže - 4

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju