Krumpir se najprije pirja kako bi upio sve arome temeljca, maslinova ulja i limunova soka, a zatim peče da višak tekućine ispari. Rezultat je hrskavo zlatno savršenstvo!

Sastojci za grčki krumpir:

  • 1,2 kg brašnastih krumpira
  • 375 ml pilećeg temeljca
  • 125 ml maslinova ulja
  • 85 ml soka od limuna
  • 5 češnjeva češnjaka
  • 1 žlica suhog origana
  • 2 žličice soli

Priprema grčkog krumpira:

  1. Zagrijte pećnicu na 200 °C. Češnjak protisnite. Krumpir ogulite i narežite krupnije, na debele kriške - debljine oko 3 cm. Stavite ih u posudu za pečenje sa svim ostalim sastojcima. Dobro promiješajte i pecite 20 minuta.
  2. Izvadite krumpir, promiješajte ga i pecite još 25 do 30 minuta dok se tekućina uglavnom ne reducira.
  3. Prebacite krumpire u novu posudu za pečenje i prelijte ih žlicom soka od pečenja pa pecite dok krumpir ne postane zlatan i hrskav na rubovima. 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju