Krumpir se najprije pirja kako bi upio sve arome temeljca, maslinova ulja i limunova soka, a zatim peče da višak tekućine ispari. Rezultat je hrskavo zlatno savršenstvo!
Sastojci za grčki krumpir:
- 1,2 kg brašnastih krumpira
- 375 ml pilećeg temeljca
- 125 ml maslinova ulja
- 85 ml soka od limuna
- 5 češnjeva češnjaka
- 1 žlica suhog origana
- 2 žličice soli
Priprema grčkog krumpira:
- Zagrijte pećnicu na 200 °C. Češnjak protisnite. Krumpir ogulite i narežite krupnije, na debele kriške - debljine oko 3 cm. Stavite ih u posudu za pečenje sa svim ostalim sastojcima. Dobro promiješajte i pecite 20 minuta.
- Izvadite krumpir, promiješajte ga i pecite još 25 do 30 minuta dok se tekućina uglavnom ne reducira.
- Prebacite krumpire u novu posudu za pečenje i prelijte ih žlicom soka od pečenja pa pecite dok krumpir ne postane zlatan i hrskav na rubovima.