New Orleans je odigrao značajnu ulogu u koktelskoj kulturi tijekom prošlog stoljeća. Klasici kao što su Sazerac i Ramos Gin Fizz, neka su popularnih pića koja su ondje nastala, a ništa manje značajan nije ni Vieux Carré, koji se 'rodio' 1930-ih. Potpisuje ga Walter Bergeron, barmen u legendarnom Carousel Baru u New Orleansu, a naziv koktela "stari trg" odnosi se na gradsku Francusku četvrt.

Vieux Carré simbolizira raskrižje ondašnjih trgovačkih puteva u čaši: francuski konjak i liker Bénédictine, vermut iz Italije i raženi viski iz Mississippija mogu se pronaći u istom gutljaju.

Istovremeno opojan i sladak, gorak i baršunast, kultni koktel predstavlja New Orleans u čaši. I dok „mišiće“ daje viski, konjak pruža nježne note voća i cvijeća. Herbalna svježina vermuta produbljuje se kompleksnijim Bénédictineom. Svaki element ima svoju ulogu, a kada se sjedine, sastojci se besprijekorno stapaju.

Sastojci za Vieux Carré:

  • 22 ml raženog viskija
  • 22 ml konjaka
  • 22 ml slatkog vermuta
  • 2 žličice likera Bénédictine
  • 4 uštrcaja aromatičnog bitera (Angostura)

Priprema: U čašu s ledom ulijte viski, konjak, slatki vermut, liker i biter. Promiješajte i poslužite.

Stručnjaci potvrdili: Ovo je 6 najgorih vrsta hrane za ljudsko zdravlje Izbjegavajte i procesirane mesne prerađevine poput salama Sendviči od maslaca od kikirikija i džema Francuski tost - 2 +1 Pržena hrana nije dobra za ljudsko zdravlje

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju