Krepka juha minestrone jedno je od najpoznatijih talijanskih jela na žlicu koje nema strogih pravila. Idealan je izgovor ako želite potrošiti višak povrća iz hladnjaka, a dovoljno je hranjiva da posluži umjesto obroka.

Najukusnija je ako se priprema od mladog povrća koje ne traži dugo stajanje za štednjakom, a dok ga nasjeckate tjestenina će se skuhati. Malo vode sačuvajte pa dodajte juhi kako bi bila još ukusnija.

Sastojci za juhu minestrone:

2 tikvice
celer
1 paprika
1 mrkva
2 rajčice
5 listića bosiljka
20 g slanine
1 glavica luka
1 češanj češnjaka
20 g maslaca
200 g tjestenine
parmezan

Priprema:

1. Na zagrijanom maslacu popržite sušenu slaninu pa dodajte sjeckani luk i češnjak.

2. Kad luk postane staklast dodajte narezanu mrkvu, papriku i celer te kratko pirjajte.

3. Rajčice stavite u vruću vodu, kuhajte par minuta pa izvadite, ogulite i narežite te dodajte luku pa pirjajte 15 minuta.

4. Dolijte vode i poklopite pa pirjajte dok povrće ne omekša. Desetak minuta prije kraja kuhanja ubacite narezane tikvice.

5. Skuhajte tjesteninu te je dodajte u juhu. Posipajte bosiljkom i poslužite posipano parmezanom.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju