Brownie je popularni američki kolač koji se temelji na kakao prahu i tamnoj čokoladi, a koji karakterizira mekana i sočna unutrašnjost.
Gingerbread su začinjeni keksi s cimetom i đumbirom koji su iznimno popularni u jesen i zimu u Sjedinjenim Američkim Državama, ali i ostatku svijeta.
Kad se spoji brownie i gingerbread, dobiva se posve nova slastica – sočne i slatke kocke aromatizirane okusima koje podsjećaju na medenjake.
Donosimo vam recept upravo za kombinaciju ovih dvaju američkih slastica koje se brzo spremaju, a još brže jedu.
Sastojci:
- 300 g smeđeg šećera
- 300 g brašna
- 250 g rastopljenog maslaca
- 2 velika jaja
- 2 žlice melase
- 2 čajne žličice cimeta u prahu
- 1 čajna žličica ekstrakta vanilije
- 1 žlica mljevenog đumbira
- 1 čajna žličica praška za pecivo
- prstohvat soli
Priprema:
- U zdjeli pomiješajte smeđi šećer i rastopljeni maslac.
- Dodajte jaja, melasu i ekstrakt vanilije i sve dobro promiješajte.
- U drugoj zdjeli pomiješajte suhe sastojke: brašno, prašak za pecivo, cimet u prahu i prstohvat soli.
- Pomiješajte suhe i vlažne sastojke.
- Prebacite dobivenu smjesu u kockasti lim za pečenje brownieja koji ste prethodno obložili papirom za pečenje.
- Stavite peći kola u prethodno zagrijanu pećnicu na 180 Celzijevih stupnjeva 35 minuta.
- Ohladite prije nego što brownieje narežete na kocke i poslužite. Dobar tek!
Meko tijesto i puuuno čokolade: Recept za savršeni blagdanski kolač kojem nitko ne može odoljeti +1