Brownie je popularni američki kolač koji se temelji na kakao prahu i tamnoj čokoladi, a koji karakterizira mekana i sočna unutrašnjost.

Gingerbread su začinjeni keksi s cimetom i đumbirom koji su iznimno popularni u jesen i zimu u Sjedinjenim Američkim Državama, ali i ostatku svijeta.

Kad se spoji brownie i gingerbread, dobiva se posve nova slastica – sočne i slatke kocke aromatizirane okusima koje podsjećaju na medenjake.

Donosimo vam recept upravo za kombinaciju ovih dvaju američkih slastica koje se brzo spremaju, a još brže jedu.

Sastojci:

  • 300 g smeđeg šećera
  • 300 g brašna
  • 250 g rastopljenog maslaca
  • 2 velika jaja
  • 2 žlice melase
  • 2 čajne žličice cimeta u prahu
  • 1 čajna žličica ekstrakta vanilije
  • 1 žlica mljevenog đumbira
  • 1 čajna žličica praška za pecivo
  • prstohvat soli

Priprema:

  1. U zdjeli pomiješajte smeđi šećer i rastopljeni maslac.
  2. Dodajte jaja, melasu i ekstrakt vanilije i sve dobro promiješajte.
  3. U drugoj zdjeli pomiješajte suhe sastojke: brašno, prašak za pecivo, cimet u prahu i prstohvat soli.
  4. Pomiješajte suhe i vlažne sastojke.
  5. Prebacite dobivenu smjesu u kockasti lim za pečenje brownieja koji ste prethodno obložili papirom za pečenje.
  6. Stavite peći kola u prethodno zagrijanu pećnicu na 180 Celzijevih stupnjeva 35 minuta.
  7. Ohladite prije nego što brownieje narežete na kocke i poslužite. Dobar tek!

Meko tijesto i puuuno čokolade: Recept za savršeni blagdanski kolač kojem nitko ne može odoljeti Čokoladna babka - 4 Čokoladna babka - 1 Čokoladna babka - 5 +1 Čokoladna babka - 2

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju