Što je bolje od cheesecakea? Čokoladni cheesecake! Uz dodatak mascarponea, ovaj kolač inspiriran talijanskom kuhinjom će vas oduševiti.

Sastojci za čokoladni mascarpone cheesecake:

Baza:

  • 24 Oreo keksa
  • 60 g maslaca

Krema

  • 225 g kremastog sira
  • 225 g mascarponea
  • 60 ml mlijeka
  • 300 g šećera
  • 3 jaja
  • 2 žumanjka
  • 2 žlice kakaa
  • 2 žličice ekstrakta vanilije
  • 225 g čokolade

Ganache: 

 

  • 225 g čokolade
  • 120 g vrhnja za šlag

Tučeno vrhnje

  • 220 g vrhnja za šlag
  • 50 g šećera
  • 1 žličica arome vanilije


Priprema:

  1. Zagrijte pećnicu na 160 stupnjeva Celzija. Obložite folijom i namastite lim od 22 cm s obručem na skidanje. Kekse izmiksajte u fine mrvice pa im dodajte otopljeni maslac i složite smjesu u pripremljeni kalup. Pritisnite prstima da je poravnate pa ostavite u hladnjaku dok ne napravite kremu.
  2. Čokoladu rastopite. Izmiksajte mascarpone i kremasti sir pa dodajte mlijeko, umućena jaja i žumanjke te šećer te ponovno izmiksajte. Dodajte vaniliju i kakao pa miksajte 30 sekundi. Lopaticom dodajte rastopljenu čokoladu.
  3. Kremu premažite preko baze od keksa pa prebacite kalup u lim za pečenje koji napunite s vodom na otprilike 5 cm. Pecite oko sat i dvadeset minuta. Isključite pećnicu i ostavite cheesecake u njoj još 40 minuta. Izvadite ga i nožem obrubite pa ostavite pola sata na sobnoj temperaturi i ostavite preko noći u hladnjaku.
  4. Za ganache nasjeckajte čokoladu. Zagrijte vrhnje dok se ne počnu pojavljivati mjehurići, oko dvije minute pa maknite s vatre i prelijte ga preko čokolade. Ostavite minutu pa dobro promiješajte. Prelijte preko cheesecakea i ostavite u hladnjaku 15 minuta. Izmiksajte vrhnje i šećer u šlag, a kada se vrhovi učvrste dodajte vaniliju i kratko izmiksajte. Poslužite šlag uz tortu.

Bella Italia: 3 nevjerojatna mjesta koja obavezno trebate posjetiti Sirmione Sirmione Burano, Italija - 7 +4 Burano, Italija - 6

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju