Tko može odoljeti finim mesnim lazanjama? Za ovo klasično talijansko jelo koje obuhvaća pečenu tjesteninu s umakom na bazi mljevena mesa i zapečenim sirom može vam biti potrebno i dva sata pripreme.

Umjesto da svaku komponentu jela sami napravite, poslužite se prečicama i složite brzu verziju mesnih lazanja.

Skuhajte lazanje do kraja prije nego što ih stavite u pećnicu, a obavezno se poslužite i već gotovim umakom za tjesteninu, koji će vam dramatično skratiti vrijeme pripreme i olakšati posao.

Sastojci za zarolane lazanje:

  • 450 g mljevene junetine
  • 400 ml gotovog umaka za tjesteninu
  • 300 g naribane mozzarelle
  • 6 listova lazanja
  • biljno ulje

Varivo od slanutka Hrana i piće Sutradan su ukusnija: 10 jela koja stajanjem postaju bolja

Priprema zarolanih mesnih lazanja:

  1. Skuhajte listove lazanja prema uputama na kutiji. Pažljivo ih stavljajte u vodu da se međusobno ne zalijepe.
  2. U velikoj tavi prepirjajte mljevenu junetinu dok nije termički obrađena do kraja. Odstranite višak masnoće iz tave pa meso pomiješajte s gotovim umakom za tjesteninu i pustite da se kratko sve zajedno sljubi. Po želji možete dodati malo soli.
  3. Uljem namastite lim za pečenje.
  4. Svaki list kuhanih lazanja napunite s nekoliko žlica mesnog umaka i pospite naribanim sirom pa pažljivo zarolajte.
  5. Mesne rolice stavite u lim za pečenje, a preko njih prelijte ostatak umaka i naribani sir.
  6. S obzirom na to da su svi sastojci već termički obrađeni, potrebno je samo zapeći rolice u pećnici. Stavite ih peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 200 Celzijevih stupnjeva oko 10 do 15 minuta, dok se sir ne rastopi.
  7. Poslužite tople. Dobar tek!

Savršene lazanje: 10 pogrešaka zbog kojih su previše suhe i nemaju dobar okus Lazanje Lazanje od tikvica Lazanje sa špinatom i ljutim kobasicama +2 Lazanje s medvjeđim lukom i gljivama

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju