Tko može odoljeti finim mesnim lazanjama? Za ovo klasično talijansko jelo koje obuhvaća pečenu tjesteninu s umakom na bazi mljevena mesa i zapečenim sirom može vam biti potrebno i dva sata pripreme.
Umjesto da svaku komponentu jela sami napravite, poslužite se prečicama i složite brzu verziju mesnih lazanja.
Skuhajte lazanje do kraja prije nego što ih stavite u pećnicu, a obavezno se poslužite i već gotovim umakom za tjesteninu, koji će vam dramatično skratiti vrijeme pripreme i olakšati posao.
Sastojci za zarolane lazanje:
- 450 g mljevene junetine
- 400 ml gotovog umaka za tjesteninu
- 300 g naribane mozzarelle
- 6 listova lazanja
- biljno ulje
Priprema zarolanih mesnih lazanja:
- Skuhajte listove lazanja prema uputama na kutiji. Pažljivo ih stavljajte u vodu da se međusobno ne zalijepe.
- U velikoj tavi prepirjajte mljevenu junetinu dok nije termički obrađena do kraja. Odstranite višak masnoće iz tave pa meso pomiješajte s gotovim umakom za tjesteninu i pustite da se kratko sve zajedno sljubi. Po želji možete dodati malo soli.
- Uljem namastite lim za pečenje.
- Svaki list kuhanih lazanja napunite s nekoliko žlica mesnog umaka i pospite naribanim sirom pa pažljivo zarolajte.
- Mesne rolice stavite u lim za pečenje, a preko njih prelijte ostatak umaka i naribani sir.
- S obzirom na to da su svi sastojci već termički obrađeni, potrebno je samo zapeći rolice u pećnici. Stavite ih peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 200 Celzijevih stupnjeva oko 10 do 15 minuta, dok se sir ne rastopi.
- Poslužite tople. Dobar tek!
Savršene lazanje: 10 pogrešaka zbog kojih su previše suhe i nemaju dobar okus +2