Tko može odoljeti finim mesnim lazanjama? Za ovo klasično talijansko jelo koje obuhvaća pečenu tjesteninu s umakom na bazi mljevena mesa i zapečenim sirom može vam biti potrebno i dva sata pripreme.

Umjesto da svaku komponentu jela sami napravite, poslužite se prečicama i složite brzu verziju mesnih lazanja.

Skuhajte lazanje do kraja prije nego što ih stavite u pećnicu, a obavezno se poslužite i već gotovim umakom za tjesteninu, koji će vam dramatično skratiti vrijeme pripreme i olakšati posao.

Sastojci za zarolane lazanje:

  • 450 g mljevene junetine
  • 400 ml gotovog umaka za tjesteninu
  • 300 g naribane mozzarelle
  • 6 listova lazanja
  • biljno ulje

Varivo od slanutka Hrana i piće Sutradan su ukusnija: 10 jela koja stajanjem postaju bolja

Priprema zarolanih mesnih lazanja:

  1. Skuhajte listove lazanja prema uputama na kutiji. Pažljivo ih stavljajte u vodu da se međusobno ne zalijepe.
  2. U velikoj tavi prepirjajte mljevenu junetinu dok nije termički obrađena do kraja. Odstranite višak masnoće iz tave pa meso pomiješajte s gotovim umakom za tjesteninu i pustite da se kratko sve zajedno sljubi. Po želji možete dodati malo soli.
  3. Uljem namastite lim za pečenje.
  4. Svaki list kuhanih lazanja napunite s nekoliko žlica mesnog umaka i pospite naribanim sirom pa pažljivo zarolajte.
  5. Mesne rolice stavite u lim za pečenje, a preko njih prelijte ostatak umaka i naribani sir.
  6. S obzirom na to da su svi sastojci već termički obrađeni, potrebno je samo zapeći rolice u pećnici. Stavite ih peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 200 Celzijevih stupnjeva oko 10 do 15 minuta, dok se sir ne rastopi.
  7. Poslužite tople. Dobar tek!

10 pogrešaka zbog kojih lazanje neće biti fine, sočne i pune okusa Lazanje Lazanje Lazanje +0 Lazanje

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju