Ponovno okupljamo poznate food blogere u projekt ''Preporuka blogera'', koji nam svakog tjedna donose omiljene recepte na malo drukčiji način, a u tome im pomaže, od kuhanja do serviranja, talijansko posuđe i tanjuri Tognana.
Kako bi vaš stol ovog Uskrsa bio bogatiji za još jednu preporuku, blogerica Mateja Kobeščak, na društvenim mrežama poznatija kao Muffin Munchies, izmiksala je tortu koja se ne peće, a svojim efektnim izgledom i voćnim mirisom privlači goste za blagdanski stol.
''Na pitanje koji ti je najdraži kolač, gotovo uvijek ću dobiti odgovor – onaj koji se ne peće. Pa evo jedan predivan klasik, cheesecake bez pečenja s jagodama'', otkriva nam Mateja, čija je ljubav prema slasticama vidljiva u svakom detalju, a to potvrđuje i ova torta. ''I najbolja stvar – za savršene kremaste teksture dovoljan vam je ovaj Tognana štapni mikser'', dodaje.
RECEPT – Cheesecake s jagodama bez pečenja
Podloga:
• 200 g digestive keksa
• 100 g maslaca
Krema:
• 400 g sirnog namaza
• 100 g bijele čokolade
• 50 g šećera u prahu
• žličica paste vanilije (ili ekstrakta)
• 1 žlica limunovog soka
• 2 velike žlice kiselog vrhnja
• 200 g vrhnja za šlag
• oko 250 g svježih jagoda
Sloj od jagoda:
• 200 g svježih jagoda
• 50 g šećera
• 1 žlica limunovog soka
• 1,5 žlica škroba + 3 žlice vode
Podloga:
Usitnite kekse. Otopite maslac i pomiješajte ga s keksima.
Utisnite u dno kalupa (20 cm) i poravnajte. Dio jagoda narežite na polovice pa ih postavite uz rub kalupa (kao ogradicu). Stavite u hladnjak.
Krema:
U uskoj posudi ručnim mikserom izmiksajte sirni namaz, šećer u prahu, kiselo vrhnje, vaniliju i limunov sok. Prebacite u veću posudu.
Otopite bijelu čokoladu (na pari ili polako u mikrovalnoj) pa dodajte u kremu.
U drugoj posudi izmiksajte vrhnje za šlag pa i njega dodajte u kremu.
Na kraju umiješajte ostatak jagoda, koje ste prethodno nasjeckali.
Rasporedite kremu preko podloge i stavite u hladnjak dok pripremate završni sloj.
Sloj od jagoda:
Blendajte jagode sa šećerom i limunovim sokom. Zagrijte smjesu na laganoj vatri, maknite s vatre i umiješajte razmućeni škrob.
Vratite kuhati dok se ne zgusne pa ohladite do sobne temperature. Rasporedite preko kolača i vratite u hladnjak na najmanje 4 sata (idealno tijekom noći).
Sadržaj je napravljen u produkciji Nova Studija, native tima Nove TV, u suradnji s partnerom Tognana po najvišim profesionalnim standardima.