Popečci od tikvica mogu biti sjajan obrok ili prilog jelu. Obično se pripremaju od naribanih tikvica, brašna, jaja i začina. 
Ako ne jedete namirnice životinjskog porijekla poput jaja, i dalje možete napraviti ove hrskave pogačice. Jaja zamijenite kremastom pastom od sezama, takozvanim tahinijem, u koju ste dodali malo limunova soka.
Umjesto obično bijelog brašna upotrijebite ono od slanutka i tako povećajte udio bjelančevina u jelu. Dodajte brašna po potrebi i ovisno o tome koliko vam je smjesa vlažna. 
Želite li produbiti okus popečaka, u smjesu dodajte jednu čajnu žličicu senfa dijon i malo nasjeckanog svježeg kopra. 
Sastojci za popečke od tikvica:
- 400 g naribanih tikvica
 - 90 g brašna od slanutka
 - 3-4 žlice nasjeckanog svježeg kopra
 - 1 žlica tahinija
 - 1 žlice svježe iscijeđenog soka od limuna
 - 1 čajna žličica senfa dijon
 - sol i papar po želji
 
Priprema popečaka od tikvica:
- Tikvice dobro operite, osušite i naribajte na tanke trake. Lagano ih posolite i pustite da "se odmaraju" desetak minuta. Potom ih stavite u čistu pamučnu krpu i dobro iscijedite od viška vode.
 - Limunov sok pomiješajte s tahinijem. Prelijte dobivenu smjesu preko naribanih i ocijeđenih tikvica.
 - U smjesu dodajte brašno, nasjeckani kopar, sol i papar po želji.
 - Ako je smjesa prevlažna, dodajte još brašna.
 - Smjesu za popečke pustite da se odmara 15-ak minuta.
 - Na tavi zagrijte malo ulja te na njemu prepržite popečke. Da biste napravili popečke, uzmite dvije do tri žlice smjese te ih stavite na tavu i spljoštite špatulom.
 - Pecite popečke oko tri do četiri minute sa svake strane, dok ne postanu zlatnosmeđi.
 - Poslužite ih odmah uz umak po želji. Dobar tek!
 
 
    
        Kakva sreća! Steak house na ulazu u Rovinj koji će zadovoljiti i ljude koji nisu pojeli meso već 20 godina
        
                                                                                    
                
                    
 
                    
 
                    
 
                    
 
                    

              
              
              
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            