Tunu volimo na sve načine i podjednako u kućnoj i restoranskoj izvedbi. Uz to što je ukusna, tuna je i vrlo zdrava, pa nije neobično što je nalazimo u tjesteninama, salatama, tortiljama, sendvičima…

No jeste li znali da osim tune u ulju možete kupiti i tunu u salamuri, slanoj vodenoj otopini za konzerviranje mesa ili ribe? Ovako zapakirana tuna ima manje kalorija nego ona u ulju, nije usitnjena već dolazi u komadima, a okus je onaj na koji ste navikli. Sve što trebate napraviti prije pripreme jest – otvoriti konzervu i iscijediti vodu.

Naravno, možete je jesti samu ili uz kakvu brzu salatu, ali nama su za oko zapeli recepti na portalu krenizdravo.hr i moramo podijeliti ovaj za popečke s tunom. Vrlo je jednostavan, a sigurno će obogatiti vaš tjedni meni.

A ako tražite još inspiracije za jela s tunom u salamuri, naći ćete je ovdje.

Popečci od tune obožavani su korejski street food, pa ih možete poslužiti kako se tradicionalno služe - uz rižu i sojin umak... A možete ih probati i s nečim sasvim drugačijim, na primjer s umakom od vrhnja i češnjaka.

Sastojci za korejske popečke od tune:

  • 200 g tune iz salamure (ocijeđene)
  • 1 jušna žlica maslinova ulja (za prženje)
  • 1/4 luka (sitno sjeckanog)
  • 30 g mrkve (sitno sjeckane)
  • 2 jaja
  • 2 režnja češnjaka (sitno sjeckana)
  • 2 jušne žlice višenamjenskog brašna
  • pola čajne žličice soli
  • 1/4 čajne žličice crnog papra
  • 2 čajne žličice naribanog cheddara (opcionalno)

Priprema korejskih korejskih popečaka s tunom:

  1. Pomiješajte sve sastojke osim maslinova ulja.
  2. Zagrijte maslinovo ulje na srednje jakoj vatri i uz pomoć žlice oblikujte male palačinke ili popečke.
  3. Pecite ih dvije-tri minute sa svake strane dok ne poprime zlatnu boju.
  4. Poslužite.

Najzdravije vrste riba koje možete pronaći na hrvatskim ribarnicama +0 Srdele - 2

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju