Jedno od najomiljenijih kultnih zagrebačkih okupljališta, kavana Lisinski, nakon preuređenja i adaptacije ponovno je otvorila svoja vrata. Smještena u istoimenoj koncertnoj dvorani, kavana Lisinski nezaobilazno je mjesto za opušteno piće i druženje prije ili poslije raznih događanja, koja su gotovo svakodnevno na repertoaru. Posljednjih nekoliko mjeseci kavana je zbog radova bila zatvorena, a od proteklog tjedna ponovno se našla na karti it mjesta u Zagrebu.

Za novi izgled i ponudu kavane zaslužan je svojevrsni pionir barske u Hrvatskoj – Hemingway Bar. Uspješna Hemingwayeva priča, koja je započela prije skoro 20 godina, ovog puta nastavljena je u ponešto drugačijem konceptu, ali s veoma sličnom filozofijom. Tako je i kavana Lisinski preuređena prema svjetskim standardima, s iznimnom pažnjom posvećenom najmanjim detaljima i ciljem zadovoljenja gostiju.

S obzirom na to da spada u zaštićene gradske prostore, arhitektica i projektantica Vlatka Čizmić zadržala je izvorni izgled kavane, no promišljenim preinakama stvorila je potpuno nov i elegantan dojam. Kod projektiranja nove kavane namjera joj je bila vratiti prostor u stanje što vjernije originalnom.

Kombinacija smirujuće zagasito plave i svijetlo sive boje te žarke žute i eklektične bakrene stvorila je posebnu atmosferu, dok su biljke dodatno osvježile i naglasile prostor dajući mu feel good energiju. Dio za pušenje nalazi se u zasebnoj prostoriji, čiji je zid potpuno prekriven tapetama sa zanimljivim uzorkom, dok su rasvjetna tijela, divne visilice, osim u funkcionalnoj, ovdje i u estetskoj funkciji.

Osim interijera, preuređena kavana Lisinski ima i novu ponudu, u kojoj glavnu ulogu igra Gin bar. Trenutačno ima 30-ak vrsta džinova, i hrvatskih i inozemnih, a očekuju da će ta brojka uskoro narasti na 50-ak. Svjež i lagan džin-tonik jedno je od najpopularnijih pića, bez obzira na godišnje doba, a ovdje se poslužuje u raznim kombinacijama, s egzotičnim začinima i voćem.

U ponudi se nalazi i nekoliko klasičnih koktela s prepoznatljivim Hemingwayevim potpisom, poput Negronija, Martinija i sl., a posebice su ponosni na vinsku kartu i ponudu vina na čaše, koja sadrži etikete iz najpoznatijih hrvatskih regija.

Idealan par uz osvježavajuće piće jest dobar zalogaj, stoga je gastronomska priča ovdje zaokružena s nekoliko sjajnih barskih jela, poput burgera, sendviča i salata. Jelovnik će se s vremenom nadopunjavati te će sadržavati sezonska jela. Za sve sladokusce u svakodnevnoj su ponudi torte iz zagrebačke slastičarnice Torte i to.

Novouređena kavana Lisinski savršeno je mjesto za prvu jutarnju mirisnu kavu, koktel nakon posla ili opuštajuću večernju čašu vina. Mjesto na kojem će se ponovno stvarati nove, lijepe uspomene, odsad u ponešto modernijem, ali i dalje kultnom ruhu.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju