Imamo recept savršen za one trenutke vam se jede nešto poznato ali malo drukčije i nešto posebno fino ali brzo. Pileća prsa omotana pršutom i lijepo začinjena bit će jednako uspješna večera na kraju napornog radnog dana i nedjeljni ručak kojim želite impresionirati obitelj ili prijatelje.

Nježan okus piletine sjajno će nadopuniti intenzivan okus pršuta, a začinsko bilje obogatit će ovo jelo aromama. Piletinu omotanu pršutom možete poslužiti s pečenim ili povrćem na putru ili pak s miješanom salatom.

Za pripremu ovog jela trebat će vam tek 10-ak minuta, a u pećnici će se peći još 20-ak.
Količina sastojaka navedena u receptu nahranit će četvero ljudi.

Sastojci za piletinu omotanu pršutom:

  • 4 komada pilećih prsa
  • 12 kriški pršuta
  • 2 čajne žličice nasjeckanog bosiljka
  • 1 čajna žličica papra
  • sol
  • 1 limun, narezan na kriške
  • 1 šaka peršina, nasjeckanog
  • 3 žlice maslaca

Priprema piletine omotane pršutom:

  1. Meso operite i ocijedite. Zatim ga pospite bosiljkom, paprom i solju.
  2. Umotajte komade prsa u pršut.
  3. U tavi zagrijte maslac i kratko popržite piletinu, 2-3 minute sa svake strane.
  4. Prsa omotana pršutom prebacite u pećnicu i pecite oko 20-30 minuta na 180 stupnjeva. Meso poslužite s četvrtinama limuna i posuto peršinom.

5 jela koje treba probati svaki pravi ljubitelj piletine Ćufte u bijelom umaku Hladna salata od tjestenine i piletine Pašteta +2 Pileći ražnjići su hit svakoga ljeta i sezone roštiljanja

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju