U ovako pripremljenom fileu od pilećih prsa uživat će i oni koji misle da ne vole "bijelo" meso. Sastojci koji se savršeno nadopunjuju prvi su dio tajne uspjeha ovog recepta.
Mozzarella, cheddar i senf stvorit će kremastu aromatičnu jezgru, a kriške slanine zaslužne su za drugi dio uspjeha – hrskavi omotač i meso ispod njega koje se nije isušilo, nego je ostalo prekrasno sočno.
Količina sastojaka u receptu koji donosimo nahranit će četvero ljudi, ali jednostavno možete prepoloviti ili udvostručiti količine prema svojim potrebama.
Piletina punjena senfom sjajno će se slagati s pečenim ili kuhanim povrćem, mladim krumpirom ili miješanim salatama.
Osim izvrsnom kombinacijom okusa, ovaj će vas recept osvojiti i svojom jednostavnošću. Za pripremu će vam trebati jedva desetak minuta, a piletina se potom peče još 20, što vam taman daje vremena da smislite prilog i postavite stol.
Sastojci za pileća prsa punjena sirom i senfom:
- 125 g mozzarelle u vodi, natrgane na male komadiće
- 50 g jakog cheddara, naribanog
- 1 žlica dijon senfa
- 4 fileta pilećih prsa bez kože i kostiju
- 8 dugih kriški dimljene slanine
Priprema pilećih prsa punjenih sirom i senfom:
- Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva.
- Pomiješajte sireve i senf.
- Zarežite prorez na bočnoj strani svakog komada pilećih prsa, a zatim dobiveni džep napunite mješavinom senfa i sira.
- Zamotajte svaki komad punjenih prsa s dvije trake slanine – ne prečvrsto, ali dovoljno čvrsto da drže prsa zatvorenim.
- Začinite po želji, stavite na lim za pečenje i pecite 20-25 minuta.
- Poslužite i uživajte.