U ovako pripremljenom fileu od pilećih prsa uživat će i oni koji misle da ne vole "bijelo" meso. Sastojci koji se savršeno nadopunjuju prvi su dio tajne uspjeha ovog recepta.

Mozzarella, cheddar i senf stvorit će kremastu aromatičnu jezgru, a kriške slanine zaslužne su za drugi dio uspjeha – hrskavi omotač i meso ispod njega koje se nije isušilo, nego je ostalo prekrasno sočno.

Količina sastojaka u receptu koji donosimo nahranit će četvero ljudi, ali jednostavno možete prepoloviti ili udvostručiti količine prema svojim potrebama.

Piletina punjena senfom sjajno će se slagati s pečenim ili kuhanim povrćem, mladim krumpirom ili miješanim salatama.

Osim izvrsnom kombinacijom okusa, ovaj će vas recept osvojiti i svojom jednostavnošću. Za pripremu će vam trebati jedva desetak minuta, a piletina se potom peče još 20, što vam taman daje vremena da smislite prilog i postavite stol.

Sastojci za pileća prsa punjena sirom i senfom:

  • 125 g mozzarelle u vodi, natrgane na male komadiće
  • 50 g jakog cheddara, naribanog
  • 1 žlica dijon senfa 
  • 4 fileta pilećih prsa bez kože i kostiju
  • 8 dugih kriški dimljene slanine

Priprema pilećih prsa punjenih sirom i senfom:

  1. Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva.
  2. Pomiješajte sireve i senf.
  3. Zarežite prorez na bočnoj strani svakog komada pilećih prsa, a zatim dobiveni džep napunite mješavinom senfa i sira.
  4. Zamotajte svaki komad punjenih prsa s dvije trake slanine – ne prečvrsto, ali dovoljno čvrsto da drže prsa zatvorenim.
  5. Začinite po želji, stavite na lim za pečenje i pecite 20-25 minuta.
  6. Poslužite i uživajte.

  Po jelovniku Smaragdnog Otoka: Što se jede u Irskoj? Irska - 1 Irska - 2 Irska - 3 +1 Irska - 4

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju