Pfefferpotthast, mirisni njemački goveđi - ili juneći gulaš je izvorno bio jednostavno narodno jelo, no s vremenom je stekao popularnost zbog svog bogatog okusa i pripreme koja ne traži puno truda.

U trendu La Pelosa - 2 Sladak život gorkog okusa Talijanski Maldivi? "Plaža koju morate vidjeti" ima pravila koja se neće svima svidjeti Piccolina kućica, Gata, Airbnb - 1 70 eura za noć Za savršen odmor dovoljno je svega 19 kvadrata! Dokaz je i ova kućica u okolici Splita Rustica - 4 Velike porcije, ali... Restoran Rustica: "Narodni" restoran na početku Dubrave koji nije ostavio dobar dojam

U Njemačkoj se obično poslužuje s kuhanim krumpirom ili pireom, kiselim krastavcima i ciklom. U gulaš se tradicionalno dodaju krumpir i mrkva, a neki kuhari preporučuju i pastrnjak ili korijen celera. Ne nedostaje niti začina – od pimenta, popularno nazvanog allspice i klekovih bobica, možete ubaciti i muškatnog oraščića ili kima za aromatičniju varijantu.

Pfefferpotthast - sastojci:

  • 3 žlice (42 g) pročišćenog maslaca (ghee) ili 3 žlice (45 ml) biljnog ulja
  • 800 g nemasne junetine za gulaš, narezane na kocke (2 cm)
  • 680 g luka, sitno nasjeckanog
  • 2 žlice (32 g) koncentrata rajčice
  • 1 litra goveđeg temeljca
  • 110 g kiselih krastavaca, nasjeckanih
  • 2 lovorova lista
  • 2 zrna pimenta
  • 1 bobica kleke
  • 650 g krumpira, oguljenih i narezanih na kocke (2 cm)
  • 2 mrkve, narezane (po želji)
  • 1 žlica svježe iscijeđenog limunovog soka
  • ½ žličice šećera
  • 1 žlica kapara (po želji)
  • sol i svježe mljeveni crni papar, po ukusu

Pfefferpotthast- priprema:

  1. U velikom loncu zagrijte maslac ili ulje na srednje jakoj vatri. Dodajte junetinu u nekoliko tura i zapecite sa svih strana (5–8 minuta po turi). Nemojte pretrpati lonac. Meso izvadite i stavite sa strane.
  2. U isti lonac dodajte luk i pirjajte oko pet minuta, dok ne omekša. Dodajte koncentrat rajčice pa dobro promiješajte. Kada se smjesa počne lijepiti za dno, dodajte malo temeljca i deglazirajte (sastružite karamelizirane dijelove). Ponovite ovaj postupak još dva puta.
  3. Vratite meso i sokove u lonac. Dodajte preostali temeljac, krastavce, lovor, piment i bobice kleke. Zakuhajte.
  4. Smanjite vatru, poklopite i pirjajte 60 minuta, dok meso ne omekša. Dodajte krumpir i mrkvu (ako koristite) i kuhajte još 20 minuta, dok povrće ne omekša. Izvadite lovorov list. Umiješajte limunov sok, šećer i kapare (ako ih koristite). Začinite solju i paprom po ukusu. Poslužite toplo.

Idealna jela kad je vani vruće: 7 recepata za svaki dan ovoga tjedna s minimalno kuhanja i pečenja Pečene breskve sa sladoledom Gado gado Proteinska salata od kvinoje, slanutka i povrća +1 Hladna salata od tjestenine, šunke i graška