Pileća prsa punjena sirom i šparogama jedan su od najboljih načina da iskoristite sezonu šparoga. Malo truda, malo vremena, a - vrhunski rezultat.

Bilo da tražite recept kojim ćete impresionirati goste ili za nešto brzo a fino usred radnog tjedna - ne morate tražiti dalje. Dobar tek!

Pileća prsa punjena sirom i šparogama - sastojci:

  • 4 komada pilećih prsa bez kože i kostiju
  • 1 čajna žličica talijanske mješavine začina
  • 1 čajna žličica češnjaka u prahu
  • 1 čajna žličica dimljene paprike
  • sol
  • papar
  • 12 šparoga, bez drvenastog dijela
  • 30 g sušenih rajčica, nasjeckanih
  • 8 kriški mozzarelle
  • 1 žlica maslinovog ulja

Pileća prsa punjena sirom i šparogama - priprema:

  1. Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva.
  2. Začinite pileća prsa talijanskom mješavinom začina, češnjakom u prahu, dimljenom paprikom, solju i paprom.
  3. Pileća prsa prerežite po sredini tako da dobijete džep.
  4. Svaki komad prsa napunite s dvije kriške sira, četvrtinom sušenih rajčica i s 3 šparoge. Pričvrstite čačkalicama.
  5. Zagrijte 1 žlicu maslinovog ulja u velikoj tavi na srednje jakoj vatri. Pecite svaki zamotuljak 3 do 5 minuta sa svake strane.
  6. Prebacite punjena prsa u lim za pečenje i pecite u pećnici 15 do 20 minuta.
  7. Poslužite uz pečeni krumpir i povrće ili miješanu salatu.

Tražite li još recepata, pronaći ćete ih ovdje, a želite li poboljšati svoje kulinarske vještine, pridružite se našoj Školi kuhanja.

Boškinac na Pagu: Fine dining meni zbog kojeg i skeptici postaju stalni gosti Pozdrav iz kuhinje - njihova izvedba ribe na savor Pozdrav iz kuhinje - rolica od janjeće jetrice s ciklom Slijed iznenađenja- tri vrste domaćeg maslaca +35 Domaći kruh u Boškincu- mliječno pecivo s ovčijim mlijekom i kruh pečen na tabli s komoračem