Pileća prsa punjena sirom i šparogama jedan su od najboljih načina da iskoristite sezonu šparoga. Malo truda, malo vremena, a - vrhunski rezultat.
Bilo da tražite recept kojim ćete impresionirati goste ili za nešto brzo a fino usred radnog tjedna - ne morate tražiti dalje. Dobar tek!
Pileća prsa punjena sirom i šparogama - sastojci:
- 4 komada pilećih prsa bez kože i kostiju
- 1 čajna žličica talijanske mješavine začina
- 1 čajna žličica češnjaka u prahu
- 1 čajna žličica dimljene paprike
- sol
- papar
- 12 šparoga, bez drvenastog dijela
- 30 g sušenih rajčica, nasjeckanih
- 8 kriški mozzarelle
- 1 žlica maslinovog ulja
Pileća prsa punjena sirom i šparogama - priprema:
- Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva.
- Začinite pileća prsa talijanskom mješavinom začina, češnjakom u prahu, dimljenom paprikom, solju i paprom.
- Pileća prsa prerežite po sredini tako da dobijete džep.
- Svaki komad prsa napunite s dvije kriške sira, četvrtinom sušenih rajčica i s 3 šparoge. Pričvrstite čačkalicama.
- Zagrijte 1 žlicu maslinovog ulja u velikoj tavi na srednje jakoj vatri. Pecite svaki zamotuljak 3 do 5 minuta sa svake strane.
- Prebacite punjena prsa u lim za pečenje i pecite u pećnici 15 do 20 minuta.
- Poslužite uz pečeni krumpir i povrće ili miješanu salatu.
Tražite li još recepata, pronaći ćete ih ovdje, a želite li poboljšati svoje kulinarske vještine, pridružite se našoj Školi kuhanja.
Boškinac na Pagu: Fine dining meni zbog kojeg i skeptici postaju stalni gosti