Pasta od češnjaka jednostavna je mješavina češnjaka i maslinova ulja koja će vam olakšati život i kuhanje. Neće vas samo poštedjeti sjeckanja, nego ćete imati instant-začin spreman u hladnjaku, svejedno trebate li samo obogatiti okus jela, napraviti zapršku ili ćete napraviti kakav ozbiljniji umak na bazi češnjaka.

Na policama supermarketa sve češće možemo sresti pastu od češnjaka, ali za razliku od kupovne, ova domaća nema aditiva i konzervansa, neusporedivo je jeftinija, a ima puno više okusa. Domaću pastu od češnjaka možete čuvati u hladnjaku i do dva tjedna. Ali možete je zamrznuti u manjim porcijama – od žličicu-dvije, ili koliko već smatrate da je pristojna porcija za vaše navike i potrebe, a posuda za led lako može postati posuda za pastu od češnjaka.

Pastu od češnjaka možete obogatiti svježim začinskim biljem, na primjer peršinom ili vlascem, crnim paprom, parmezanom ili žličicom svježeg limunovog soka. Što se tiče mjerenja i mjera, računajte da će jedan češanj češnjaka zamijeniti otprilike pola čajne žličice paste od češnjaka. Prije nego spremite svoju pastu od češnjaka u hladnjak, prelijte je tankim slojem maslinovog ulja, tako će dulje ostati svježa.

Sastojci za pastu od češnjaka:

  • 4 češnja češnjaka
  • 4 čajne žličica ekstra djevičanskog maslinovog ulja

Priprema paste od češnjaka:

  1. Ogulite češnjak i očistite češnjak.
  2. U procesor hrane ili blender dodajte češnjak i ulje.
  3. Miksajte dok se ne dobijete glatka pasta.
  4. Čuvajte u posudi koja se može hermetički zatvoriti i u hladnjaku.

Trik kuhara s kojim ćete iskoristiti cijeli češnjak i vaša jela dovesti na razinu više Češnjak Češnjak Češnjak +1 Češnjak - 5

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju