Paprike punjene povrtnim rižotom iako jesu punjene, nisu punjene paprike i odmah želimo naglasiti da nemamo ali nikakvu namjeru podvaliti vam išta drugo pod punjene paprike ili sugerirati da postoji nešto bolje. Ovo je jednostavno neki drugi recept s paprikama.
Jednostavan i brzi rižoto s povrćem i parmezanom, malo zapečene parike pa onda zapečeno sve skupa u umaku od rajčice fino su ljetno jelo s puno sezonskog povrća i malo posla. Kušajte!
Paprike punjene povrtnim rižotom - sastojci:
- 4 srednje paprike, prerezane na pola po dužini, bez sjemenki
 - 30 ml maslinovog ulja
 - 90 g riže arborio
 - 120 ml pilećeg ili povrtnog temeljca
 - ½ luka, nasjeckanog
 - 2 češnja češnjaka, nasjeckana
 - 200 g kukuruza
 - 1 srednja tikvica, nasjeckana na kockice
 - 50 g sitno naribanog parmezana, plus za posipanje
 - 350 ml pasate od rajčice
 - 30 g krušnih mrvica
 - sol, po ukusu
 - papar, po ukusu
 - 1/2 čajne žličice šećera
 - svježi bosiljak i peršin, za posluživanje
 
Paprike punjene povrtnim rižotom - priprema:
- Zagrijte pećnicu na 220 stupnjeva.
 - Stavite paprike na lim za pečenje i premažite ih ili poprskajte s 1 žlicom maslinovog ulja, posolite i popaprite i pecite 15 minuta.
 - Zagrijte tavu na srednjoj vatri i dodajte 1 žlicu maslinovog ulja. Dodajte luk i češnjak, posolite i pržite 1 minutu. Dodajte rižu i pržite je 1 do 2 minute. Umiješajte kukuruz i tikvice. Ulijte temeljac, posolite i kad zakuha, smanjite vatru i poklopite. Kuhajte 15 do 20 minuta, a zatim umiješajte parmezan.
 - U pasatu od rajčice dodajte sol, papar i šećer, promiješajte i izlijte u lim za pečenje. U isti lim posložite pečene paprike i svaku napunite rižotom do vrha. Pospite krušnim mrvicama i parmezanom.
 - Pecite paprike 15 do 20 minuta.
 - Pospite svježim začinskim biljem i poslužite odmah.
 
 
    
        Hit-krumpiri zbog kojih se čekalo u ogromnim redovima na Dolcu sele se na more
        
                                                                                    
                
                    
 
                    
 
                    
 
                    
 
                    

              
              
              
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            