Paprike punjene povrtnim rižotom iako jesu punjene, nisu punjene paprike i odmah želimo naglasiti da nemamo ali nikakvu namjeru podvaliti vam išta drugo pod punjene paprike ili sugerirati da postoji nešto bolje. Ovo je jednostavno neki drugi recept s paprikama.
Jednostavan i brzi rižoto s povrćem i parmezanom, malo zapečene parike pa onda zapečeno sve skupa u umaku od rajčice fino su ljetno jelo s puno sezonskog povrća i malo posla. Kušajte!
Paprike punjene povrtnim rižotom - sastojci:
- 4 srednje paprike, prerezane na pola po dužini, bez sjemenki
- 30 ml maslinovog ulja
- 90 g riže arborio
- 120 ml pilećeg ili povrtnog temeljca
- ½ luka, nasjeckanog
- 2 češnja češnjaka, nasjeckana
- 200 g kukuruza
- 1 srednja tikvica, nasjeckana na kockice
- 50 g sitno naribanog parmezana, plus za posipanje
- 350 ml pasate od rajčice
- 30 g krušnih mrvica
- sol, po ukusu
- papar, po ukusu
- 1/2 čajne žličice šećera
- svježi bosiljak i peršin, za posluživanje
Paprike punjene povrtnim rižotom - priprema:
- Zagrijte pećnicu na 220 stupnjeva.
- Stavite paprike na lim za pečenje i premažite ih ili poprskajte s 1 žlicom maslinovog ulja, posolite i popaprite i pecite 15 minuta.
- Zagrijte tavu na srednjoj vatri i dodajte 1 žlicu maslinovog ulja. Dodajte luk i češnjak, posolite i pržite 1 minutu. Dodajte rižu i pržite je 1 do 2 minute. Umiješajte kukuruz i tikvice. Ulijte temeljac, posolite i kad zakuha, smanjite vatru i poklopite. Kuhajte 15 do 20 minuta, a zatim umiješajte parmezan.
- U pasatu od rajčice dodajte sol, papar i šećer, promiješajte i izlijte u lim za pečenje. U isti lim posložite pečene paprike i svaku napunite rižotom do vrha. Pospite krušnim mrvicama i parmezanom.
- Pecite paprike 15 do 20 minuta.
- Pospite svježim začinskim biljem i poslužite odmah.
Hit-krumpiri zbog kojih se čekalo u ogromnim redovima na Dolcu sele se na more