Marry me ili Oženi me recepti viralni su hit koji ne izlazi iz mode. Riječ je o receptima koji spremaju određenu namirnicu na tako dobar način da mogu izazvati spontanu prosidbu kod osobe koja ju proba.

Isprobali smo oženi me piletinu, tjesteninu s kozicama i slanutak (i ostali nevjenčani), a ovoga puta priliku dajemo i pečenim jajima.

Točnije, isprobat ćemo oženi me fritatu, koju Amerikanci na društvenim mrežama nazivaju quichom bez tijesta.

U trendu Salata od graha U rekordnom roku Recept za prefinu salatu od graha gotovu u 5 minuta koja može biti prilog ili glavno jelo Tajne slastičara za ujednačeno pečeni biskvit Bez zagorenih rubova Vrlo je jednostavno, ali rijetki ovo rade: Slastičarski trik za savršeno pečen biskvit Tadžikistan - 2 Najviše zabrana "Jedna od najekstremnijih zemalja koje sam posjetio": Zabranili su Božić, Novu godinu i glasno plakanje na sprovodima

U stvarnosti, riječ je o receptu sastavljenom od jaja, mlijeka i vrhnja koje oplemenjuju namirnice bogate umamijem poput kozjeg sira i sušenih rajčica, a koji se termički obrađuje u pećnici.

Baš zato u ovom je receptu važno upotrijebiti tavu koja se može staviti u pećnicu, poput posuda napravljenih od lijevanog željeza.

Oženi me, fritata - sastojci:

  • 8 velikih jaja
  • 180 g svježih listića špinata
  • 120 g kozjeg sira
  • 80 ml punomasnog mlijeka
  • 80 ml vrhnja za kuhanje
  • 80 g sušenih rajčica iz ulja
  • 30 ml ulja od sušenih rajčica
  • 2 ljutike
  • 2-3 češnja češnjaka
  • 1 čajne žličice origana
  • 1 čajna žličica senfa Dijon
  • sol i papar po želji

Oženi me, fritata - priprema:

  1. Na tavi zagrijte ulje od sušenih rajčica. Na njemu prepirjajte sitno nasjeckanu ljutiku – pirjajte je oko dvije minute. Potom dodajte sitno nasjeckane sušene rajčice i češnjak. Sve zajedno pirjajte još jednu do dvije minute.
  2. U tavu dodajte špinat i termički ga obradite dok ne povene. Za to će vam biti potrebno otprilike tri do četiri minute. Tavu maknite s vatre.
  3. U velikoj zdjeli pomiješajte jaja, mlijeko i vrhnje za kuhanje – mućkajte sve zajedno dok ne dobijete jednoličnu smjesu. U jaja dodajte i Dijon senf te nešto soli i papra.
  4. U smjesu dodajte i prepirjajno povrće te dvije trećine natrganih komadića kozjeg sira. Dobivenu smjesu prebacite u tavu, a na vrh dodajte ostatak kozjeg sira.
  5. Fritatu stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 180 Celzijevih stupnjeva oko pola sata, odnosno dok jaja nisu pečena do kraja. Poslužite sa sezonskom salatom po želji. Dobar tek!

Ne gine vam aplauz: Isprobajte cilbir - jednostavno, ali prefino tursko jelo koje je idealno za vruće dane Cilbir - 5 Cilbir - 4 Cilbir - 3 +1 Cilbir - 2