Ovaj recept za piletinu s češnjakom i bosiljkom brz je i sočan ogdovor na užurbanost tijekom radnog tjedna. Priprema traje pet minuta, kuhanje 15, pa će vam više od dvadeset minuta za obrok trebati jedino ako baš jako odlučite zakomplicitati s prilogom.
Mi predlažemo da ova ukusna pileća prsa u umaku od češnjaka poslužite s pire-krumpirom ili rižom i kakvom finom miješanom salatom. Ne zaboravite posuti piletinu svježim bosiljkom, on će joj dati lijepu svježinu i zaokružiti okus.
Piletina s češnjakom i bosiljkom - sastojci:
- 2 žlice maslinovog ulja
- 6 manjih do srednjih pilećih prsa ili 3 komada većih pa prepolovljenih, bez kostiju i kože
- sol, po ukusu
- crni papar, po ukusu
- 120 ml pilećeg temeljca
- 85 g maslaca
- 6 češnjeva češnjaka
- 3 žlice listića svježeg bosiljka, nasjeckanih
Piletina s češnjakom i bosiljkom - priprema:
- Stanjite meso batom, posolite ga i popaprite s obje strane.
- U veliku tavu dodajte maslinovo ulje i zagrijte ga na srednje jakoj vatri.
- Pecite piletinu 6 minuta s jedne strane, bez pomicanja, pa okrenite i pecite još 6 minuta s druge strane.
- Izvadite pečena pileća prsa iz tave i ostavite ih sa strane da se odmore.
- U vruću tavu dodajte maslac. Sastružite što se uhvatilo od mesa. Kada se maslac otopi, pustite da se prži trideset sekundi uz neprestano miješanje.
- Dodajte usitnjeni češnjak i pržite ga otprilike jednu minutu uz neprestano miješanje.
- Dodajte pileći temeljac kuhajte dok ne zavrije. Neprestano miješajte dvije do tri minute.
- Ugasite vatru. Vratite piletinu u tavu i prelijte je umakom.
- Pospite svježim bosiljkom i poslužite s prilogom po želji.
Zagrebački restoran u kojem je petkom pothvat naći slobodan stol: Kultno mjesto u kojem stanuju okusi Dalmacije