Ovaj recept za piletinu s češnjakom i bosiljkom brz je i sočan ogdovor na užurbanost tijekom radnog tjedna. Priprema traje pet minuta, kuhanje 15, pa će vam više od dvadeset minuta za obrok trebati jedino ako baš jako odlučite zakomplicitati s prilogom.

U trendu Salata od graha U rekordnom roku Recept za prefinu salatu od graha gotovu u 5 minuta koja može biti prilog ili glavno jelo Tadžikistan - 2 Najviše zabrana "Jedna od najekstremnijih zemalja koje sam posjetio": Zabranili su Božić, Novu godinu i glasno plakanje na sprovodima Tajne slastičara za ujednačeno pečeni biskvit Bez zagorenih rubova Vrlo je jednostavno, ali rijetki ovo rade: Slastičarski trik za savršeno pečen biskvit

Mi predlažemo da ova ukusna pileća prsa u umaku od češnjaka poslužite s pire-krumpirom ili rižom i kakvom finom miješanom salatom. Ne zaboravite posuti piletinu svježim bosiljkom, on će joj dati lijepu svježinu i zaokružiti okus.

Piletina s češnjakom i bosiljkom - sastojci:

  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 6 manjih do srednjih pilećih prsa ili 3 komada većih pa prepolovljenih, bez kostiju i kože
  • sol, po ukusu
  • crni papar, po ukusu
  • 120 ml pilećeg temeljca
  • 85 g maslaca
  • 6 češnjeva češnjaka
  • 3 žlice listića svježeg bosiljka, nasjeckanih

Piletina s češnjakom i bosiljkom - priprema:

  1. Stanjite meso batom, posolite ga i popaprite s obje strane.
  2. U veliku tavu dodajte maslinovo ulje i zagrijte ga na srednje jakoj vatri.
  3. Pecite piletinu 6 minuta s jedne strane, bez pomicanja, pa okrenite i pecite još 6 minuta s druge strane.
  4. Izvadite pečena pileća prsa iz tave i ostavite ih sa strane da se odmore.
  5. U vruću tavu dodajte maslac. Sastružite što se uhvatilo od mesa. Kada se maslac otopi, pustite da se prži trideset sekundi uz neprestano miješanje.
  6. Dodajte usitnjeni češnjak i pržite ga otprilike jednu minutu uz neprestano miješanje.
  7. Dodajte pileći temeljac kuhajte dok ne zavrije. Neprestano miješajte dvije do tri minute.
  8. Ugasite vatru. Vratite piletinu u tavu i prelijte je umakom.
  9. Pospite svježim bosiljkom i poslužite s prilogom po želji.

Zagrebački restoran u kojem je petkom pothvat naći slobodan stol: Kultno mjesto u kojem stanuju okusi Dalmacije Restoran Zlinje - Blato - 11 Restoran Zlinje - Blato - 10 Restoran Zlinje - Blato - 9 +14 Restoran Zlinje - Blato - 8