Pečeni krumpiri idealan su dodatak uz mnoga jela. Poslužiti ih možete uz meso, ribu i povrće – možete ih jesti i samostalno.

Da biste napravili ukusne pečene krumpire poslužite se malim trikom: prvo ih kratko prokuhajte u posoljenoj vodi, a potom ocijedite, začinite i zapecite u pećnici.

Rezultat? Krumpiri koji su hrskavi izvana, a iznutra mekani i pahuljasti.

Za začinjavanje krumpira ne treba vam puno začina: nešto soli, papra i origana, kvalitetno maslinovo ulje i limunov sok. I to je cijela mudrost.

Pečeni krumpir na mediteranski način - sastojci:

  • 1 kg krumpira za pečenje
  • 65 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • 65 ml svježe iscijeđenog limunova soka
  • 3-4 češnja češnjaka
  • 2 čajne žličice sušenog origana
  • sol i papar po želji

Pečeni krumpir na mediteranski način - priprema:

  1. Ogulite krumpire, prepolovite ih i stavite kratko prokuhati u loncu s vrućom vodom – otprilike 10 do 15 minuta. Ocijedite krumpire i stavite ih sa strane.
  2. U velikoj zdjeli pomiješajte ekstra djevičansko maslinovo ulje, limunov sok, sušeni origano i nasjeckani češnjak. Dodajte i krumpire i sve dobro promiješajte. Posolite i popaprite po želji.
  3. Prebacite krumpir na lim za pečenje i stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 190 Celzijevih stupnjeva oko 20 do 25 minuta, odnosno dok krumpiri nisu pečeni do kraja. Poslužite krumpire odmah kao prilog uz jelo. Dobar tek!

U trendu Plaža Sakarun - 1 Sakarun Hrvatski Havaji: Duga pješčana plaža koja je proglašena jednom od najljepših na svijetu Turisti Kulturološki šok Amerikanci u čudu o Hrvatskoj: "Sve je maleno, hrana je bizarna, a od zahodske mafije imamo traume" Restoran "Hvala" je njihova valuta Kakav bezobrazluk! Zemlja u kojoj je ostavljanje napojnice konobarima u kafićima i restoranima - uvreda

Hit-krumpiri zbog kojih se čekalo u ogromnim redovima na Dolcu sele se na more PLACe Market (Split) - 3 PLACe Market (Split) - 2 PLACe Market (Split) - 1 +7 PLACe market - 9