Pečeni krumpiri idealan su dodatak uz mnoga jela. Poslužiti ih možete uz meso, ribu i povrće – možete ih jesti i samostalno.
Da biste napravili ukusne pečene krumpire poslužite se malim trikom: prvo ih kratko prokuhajte u posoljenoj vodi, a potom ocijedite, začinite i zapecite u pećnici.
Rezultat? Krumpiri koji su hrskavi izvana, a iznutra mekani i pahuljasti.
Za začinjavanje krumpira ne treba vam puno začina: nešto soli, papra i origana, kvalitetno maslinovo ulje i limunov sok. I to je cijela mudrost.
Pečeni krumpir na mediteranski način - sastojci:
- 1 kg krumpira za pečenje
- 65 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
- 65 ml svježe iscijeđenog limunova soka
- 3-4 češnja češnjaka
- 2 čajne žličice sušenog origana
- sol i papar po želji
Pečeni krumpir na mediteranski način - priprema:
- Ogulite krumpire, prepolovite ih i stavite kratko prokuhati u loncu s vrućom vodom – otprilike 10 do 15 minuta. Ocijedite krumpire i stavite ih sa strane.
- U velikoj zdjeli pomiješajte ekstra djevičansko maslinovo ulje, limunov sok, sušeni origano i nasjeckani češnjak. Dodajte i krumpire i sve dobro promiješajte. Posolite i popaprite po želji.
- Prebacite krumpir na lim za pečenje i stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 190 Celzijevih stupnjeva oko 20 do 25 minuta, odnosno dok krumpiri nisu pečeni do kraja. Poslužite krumpire odmah kao prilog uz jelo. Dobar tek!
Hit-krumpiri zbog kojih se čekalo u ogromnim redovima na Dolcu sele se na more